accountaccountbagbagzalando logomenu

Alla Sveriges favoritmärken

ALLTID GRATIS FRAKT OCH RETUR

100 DAGARS ÖPPET KÖP

Var vill du börja?

Skor 29178 artiklar

Få det senaste från det här märket i din modefeed.
+ Sparat! Vi kommer visa dig nyheter från det här märket i din modefeed.
Varumärke
m
Kollektion
29178 artiklar
29178 artiklar

Hur uppfanns skon?

Skor har sedan länge spelat en viktig roll i människans liv. Det sägs att skorna härstammar från tidiga civilisationer och kan kopplas till imperier från forntiden. De uppfanns av rent praktiska skäl, då kalla vintrar och stenig terräng skapade ett behov att skydda fötterna. De första skorna tillverkades av bland annat päls, djurhud, gräs och papyrusblad. Med tiden blev skorna allt mer avancerade och det har påvisats att sandaler och mockasiner var de två första skotyperna. I vissa regioner utvecklades skorna snabbt till en statussymbol. Sedan mer än 3000 år tillbaka har skorna tillverkats i praktisk och elegant design på flera håll runt om i världen – design som i vissa fall fortfarande används och förfinas av modehusen idag. Gladiatorsandaler är ett klassiskt exempel när det kommer till tidlöst skomode.

Vilka skor är inne 2016?

Silverskor, slip-in sandaler, sneakers och spetsig tå är några av säsongens hetaste skotrender. I år satsar vi gärna på silvriga skor. Klackar, sneakers eller lågskor – så länge de har ett silverfärgat skimmer faller de oss i smaken. Nästa trend är slip in-skor. De toffelinspirerade skorna passar din stil oavsett om du gillar minimalistiska looks eller hellre sneglar åt den bohemiska trenden. De är inte bara bekväma, utan även ett stilsäkert och trendigt val. Just nu gillar vi Birkenstocks skomodeller lite extra! På tal om bekvämlighet låter vi även fötterna få en välförtjänt semester med sneakers. Nytt för i år är att vi ser mer utstickande modeller och genomarbetade detaljer i form av fransar, flätade band och pom-poms. Slutligen uppdaterar säsongens sista trend, den spetsiga tån, vilken look som helst till chic på ett kick. Vi älskar skor med spetsig tå, oavsett om de har hög eller låg klack då det adderar en cool edge till din outfit!

Vilka skor passar till långklänning?

Vilka skor som passar till långklänning beror självklart på klänningens material och tillställningen den ska användas till. För ett mer uppklätt tillfälle kan du välja mellan allt från ett par pumps i metallic till ett par färgstarka, nätta sandaletter. Om klänningen är lite extra lång kan det vara praktiskt att välja ett par klackar. Är det kallare ute kan du antingen satsa på ett par enkla ankelboots. Att använda strumbyxor till ett par somrigare skor kan också vara ett alternativ under vinterns kyligaste månader. Om du föredrar ett mer bekvämt alternativ rekommenderar vi minimalistiska ballerinaskor eller sandaler som kan ge dig en sval och romantisk look. Är långklänningen vardaglig och avslappnad kan det vara snyggt att matcha med ett par sneakers.

Hur putsar man sina skor?

Vill du ge dina favoritskor nytt liv? Då är det viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt. Att putsa dina skor regelbudet är inte bara nyckeln till en spegelblank yta, utan även en längre hållbarhet. Ett nöje för både öga och fot! Första steget innan du kan börja putsa stavas rengöring. Borsta bort smuts med hjälp av en skoborste och använd sedan rengöringsschampo speciellt anpassat för skomaterialet för att avlägsna svårare fläckar. Plocka även bort skosnören och torka med en fuktig trasa för att få bort damm och smutsrester. Nu kan du börja putsa! Doppa en bomullstrasa i lite skoputs, fukta med vatten och börja putsa med lätta, cirkulära rörelser. Putsa tills skon får en glansig och fin yta och låt sedan torka i ett par minuter. För att göra skovårdsrutinen komplett, avsluta gärna med en impregneringsspray eller impregneringspasta för att skydda dina skor mot väta och smuts. Detta rekommenderas främst till skor av nubuck, mocka och skinn, inte för skor i konstläder och syntetmaterial.

Vad ska man ha för skor när det regnar?

Gummistövlar är ofta det självklara valet när regnet duggar, strilar eller öser ner. Hos oss på Zalando hittar du ett utbud av både långa och korta gummistövlar som passar olika miljöer och tilfällen. Ett tips är att välja gummistövlar som man kan snöra åt för att bättre hålla regnet borta. Om du ska ut och vandra rekommenderar vi skor eller kängor som är vattentäta, gärna med ett membran av Gore-tex. När det kommer till löparskor gäller samma princip. Dock kan det vara lite svårare att hitta ett stort sortiment, därför rekommenderar vi att satsa på ett par löparsockor i syntetmaterial. Undvik tygskor och skor av känsligt material som mocka när det regnar eftersom det kan påverka hållbarheten och förstöra skorna.