Lackskor för dam & herr

Populära filter
18 artiklar

Hitta lyxiga och fina lackskor för dam & herr

Lackskon får med jämna mellanrum ett rejält uppsving, även om den alltid är en stående klassiker i sortimentet. Hos oss på Zalando finns det en uppsjö av tillverkare och modeller att välja bland. Alla har de en sak gemensamt, att de gör sig allra bäst att användas vid högtidliga tillfällen som nyårsfester, bröllop och balar.

Lackskons historia har sin begynnelse i 1800-talets USA där den New Jerey-baserade uppfinnaren Seth Boyden uppfann ett material han kallade för lackläder. Dessförinnan hade även ett liknande material tagits fram i England, men det var med Boydens uppfinning materialet fick sitt genombrott.

Lackskor kom snart att dyka upp på marknaden och har sedan 1800-talet haft en självklar plats i både män och kvinnors garderober. Både när det gäller det så populära 20-tals modet och Oxdord-modet har lackskor haft en naturlig plats, så även under rockabilly-modet på 50-talet.

Ska du köpa finskor är lackskor det perfekta valet

Eleganta finskor finns för både män och kvinnor som snörskor, så även som Loafers. Gillar du 20-tals mode eller rockabilly-eran är även ett par glänsande brogues att rekommendera. För damer finns även ett stort utbud av vackra pumps, stövletter, ballerinaskor och slip-ins att välja emellan.

Den klassiska lackskon bärs bäst till frack och smoking och för kvinnor till en vacker festklänning. Idag finns också bredare modeller av lackskor som har en grövre sula, dessa kan också bäras till frack och smoking, men gör sig lika bra till jeans och kavaj. Ett par brogus kan också bäras till kavaj, men du kan också skapa dig en snygg retrodoftande rockabillystil.

Lackskor är något varje man och kvinna bör ha i sin garderob. Skorna används främst till fest men kan också användas i mer formella sammanhang eller om du vill skapa dig en egen stil som sticker ut. Skona tar du bäst hand om genom att använda skoblock. Glansen bevarar du genom att efter varje användning torka av dem med en fuktig trasa och putsa upp dem med en gethårsborste eller nylonstrumpa. Det finns också mer avancerade skovårdskit att använda.

Köp dina lackskor hos oss på Zalando

Hos oss på Zalando hittar du lackskor för både män och kvinnor. Hittar du inte din storlek på den sko du faller för skapar du en bevakning så får du ett meddelande när storleken åter finns i lager. Leveransen är snabb och smidig och sker direkt till din brevlåda eller till ditt utlämningsställe.