Sandaler & sandaletter

8 674 artiklar

Sommar, sol och så självklart - sandaler. Få dagar på året är lika härliga som den när de tjocka sulorna får återgår till sin plats i garderoben till förmån för ett par luftiga och somriga sandaler. De senaste åren har trenderna tenderat att komma och gå i vad som börjat likna ljusets hastighet; ena säsongen är det gladiatorlooken som gäller, nästa säsong är flipflop inne på nytt, och plötsligt är det vrålhett att behålla strumporna på i sportoriginalen från det sköna 80-talet. Sandaler må finnas i tusen varianter, men en sak är säker: som sko går sandalen aldrig ur tiden! Ett säkert tecken på den saken är till exempel att de sandaler som självaste Jesus bär på flertalet avbildningar, inte skiljer sig nämnvärt från vad Hollywoodstjärnan Jessica Stroup har på fötterna i ""90210"", nyversionen av Beverly Hills.

Underbara sandaler för kvinnor som älskar sommaren

Äkta läder, flätade textilier eller chica plastsulor - det finns en sandal för varje stil och smak. Sandaler passar till skillnad från de flesta andra skor på kvinnor i alla åldrar! Den som vill kunna använda sina sandaler över hela sommarhalvåret gör klokt i att investera i ett par som funkar även med strumpor i, vilket förvånansvärt många par faktiskt gör. Idag finns det till och med specialanpassade strumpor med delad tå som går att bära med flipflop, om man är vågad nog att prova vill säga.

"Solkyssta sommarfötter och vita sandaler är en vinnande kombination" Sofi Fahrman, sofissnapshots.com

Något att tänka på för den som är på jakt efter sandaler med klack, är att anpassa formen efter sin egen kroppsbyggnad. En något smalare klack funkar ofta bäst till en nättare kropp och vice versa. Sandaler med slät sula passar de flesta och blir kanonfint till en luftig tunika. Man kan med fördel låta sina sandaler vägleda looken, om man väljer ett par som är utsmyckade med pärlor eller söta snäckor.

Sandaler för sommarens alla tillfällen

Det sista man vill göra under heta dagar när man hänger på en uteservering vid havet och ljumma sommarkvällar på lantstället i skärgården är att stänga in fötterna i ett par täta, svettiga skor. Sandalen är den ultimata sommarskon som gör att man kan känna sig stylish även i lätt sommarklädsel. Höga, platta, enkla eller designade - utbudet damsandaler är oändligt och rymmer alla stilar från sport till glamour. Den aktiva, sportiga tjejen väljer platta, bekväma sandaler eller flipflops i naturfärgad plast eller skinn till sina bermudashorts och linne. Feminina och trendmedvetna kvinnor med välutvecklat fashion sense kanske hellre väljer sandaler med klack och öppen tå i pumps- eller slingbackmodell. För affärskvinnan som har jobbet med sig även under sommaren gäller nätta remsandaler med eller utan klack som går att matcha med en lite stramare jobblook.

Oavsett din personliga stil kan du hitta sandaler som matchar dina favoritoutfits. Skapa en glammig, tjejig och flirtig look genom att härma Jennifer Lopez eller Kaley Cuoco Sweeting från The Big Bang Theory. De visar gärna sina sommarbruna ben i höga svarta eller bruna remsandaler som de sätter en liten vit spetsklänning eller en kort klänning med hög hals och långa ärmar till. Sångerskan Rita Ora kör på den sportigare looken. Hon har ofta knälånga mönstrade strumpor i sina platta sandaler och sätter sweatshirtplagg i oversizemodell som shorts, t-shirt och sportjacka i galna mönster och färger till. För en riktigt elegant jobblook kan du titta på Heidi Klum som matchar foträta beige skinnsandaler med en snygg mönstrad byxdress i svart, vitt och grått, en stor svart jobbväskan med kedjor, stora smycken och exklusiva solglasögon i pilotmodell.

Passar perfekt med: