Populära filter
45 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Moon Boot - favoriten som har kommit tillbaka

Redan på 70-talet skapades den första Moon booten för att ha ett par schyssta men varma vinterskor på afterski. Skorna kom ganska snabbt att bli ett retrofuturistiskt mode i början av 2000-talet då du kunde se de flesta bära skorna, speciellt under de kalla vintermånaderna.

Som du vet har 90 och 00-talets mode kommit att bli populärt igen och återigen är den retrofuturistiska Moon booten tillbaka, nu i ännu flera modeller och färger än vad som fanns tidigare. Moon Boots är framförallt producerad i Ukraina och sticker verkligen ut från andra vinterkängor då de är konstruerade med en gummiyttersula och med en mellansula i cellulärt gummi täckt av nylontyg och med polyuretanskum.

Moon Booten är inspirerad från när världens första man satt sin fot på månen 1969. Designern i Italien blev så inspirerad att hen använde sig av samma teknologi och form på skon som astronauternas kängor. Det sköna med Moon boots är att de fungerar väldigt isolerande så du inte behöver känna kylan i tårna när den kalla vintern biter.

Klassiska höga eller nya låga

När Moon boots först kom ut fanns endast den höga varianten att välja mellan, då mer än 40 år har gått sedan dess kan du nu hitta nya lägre modeller som fortfarande är väldigt varma. Sulorna under skorna är platta men fungerar bra när du är ute och går i snön.

Förutom den tjocka välkända platån kommer de självklart med ett snöre som du enkelt kan justera för att få dina Moon boots att sitta ännu bättre på fötterna. För att ingen ska kunna missta att det är Moon boots du bär kan du enkelt se det välkända märket ”Moon Boot” på sidorna av skorna.

Om du är en person som är känslig för kyla är verkligen ett par Moon boots att föredra då de verkar isolerande tack vare det tjocka tyget de är tillverkade av. Om det ändå inte är tillräckligt kan du alltid slänga på dig ett par tjocka ullstrumpor och att känna sig frusen blir ett minne blott.

Matcha dina Moon boots

Då Moon bootsen redan har väldigt mycket attityd kan du enkelt klä dig med enklare kläder för att ge fokus till dina snygga kängor. Om du däremot är en person som älskar att sticka ut från mängden kan du med all fördel matcha dina Moon boots med en schysst 90-tals bomberjacka för att skapa en äkta retrofuturistisk känsla.

Du kan självklart skapa något eget där du blandar dåtidens och nutidens mode för en riktigt unik stil. Kallt eller inte, du är definitivt redo att ta dig an världen med stil.