Faq | Frakt & Leverans | Postombud och paketbox

Postombud och paketbox

Postombud

Vi skickar ditt paket med PostNord eller Bring och du kan välja det postombud som passar dig bäst. Det gör du i steg två i din beställning.

När paketet levererats och kan hämtas ut får du en bekräftelse via mejl. Om du angett telefonnummer i kassan eller under Användaruppgifter får du även ett SMS med den information du behöver för att hämta upp ditt paket.

Om paket som skickas med Bring inte hämtas ut inom 14 dagar returneras det automatiskt till Zalando. Paket som skickas med PostNord returneras automatiskt efter 7 dagar, men liggetiden kan ibland förlängas till 14 dagar i PostNords app. Returen är alltid kostnadsfri.

Glöm inte att ta med giltig legitimation som ID, körkort eller pass och försändelse-id/kollinummer när du hämtar ditt paket.

Inom 24 timmar kan du se paketets status i ditt användarkonto. Du kan också fylla i det försändelse-id du får vid beställningen på PostNords eller Brings hemsida.

Paketbox

För att hämta ditt paket i paketbox behöver mottagaren ha PostNord App samt mobilt BankID installerat i din mobiltelefon.

Observera att ditt paket dirigeras om till ditt närmaste ombud i de fall vald paketbox är full eller om paketet är för stort för att rymmas i de tillgängliga boxarna.


Kan du inte hitta svaret du letar efter?
Kontakta oss direkt
Ring oss

Våra specialister är redo att hjälpa dig. Väntetiden kan vara upp till 2 minuter.

Måndag till fredag mellan 08.00 - 20.00

Icon is missing
Chatta med oss

Chatten hanteras av vår automatiska meny på svenska. Om den inte hittar svaret på din fråga kan du bli kopplad till en medarbetare som pratar engelska.

Din inkorg

Men gör det till mode

Registrera dig för nyhetsbrev från Zalando!

Ställ in dina preferenser

Vad är du mest intresserad av?

Läs mer under vår sekretesspolicy. Du kan när som helst avsluta prenumerationen utan kostnad.