accountCreated with Sketch.accountCreated with Sketch.bagCreated with Sketch.bagCreated with Sketch.zalando logoCreated with Sketch.menuCreated with Sketch.starCreated with Sketch.starCreated with Sketch.

SVERIGES STÖRSTA UTBUD

ALLTID GRATIS FRAKT OCH RETUR

100 DAGARS ÖPPET KÖP

Klänningar 6229 artiklar

Varumärkev
m

Klänning varje dag!


Det finns en klänning för varje tillfälle oavsett om det handlar om vardag eller fest, ibland är det till och med samma klänning. Kanske är det ditt mest användbara plagg i garderoben och med bara några accessoarer kan du förvandla vardagsklänningen till en riktig festblåsa. Eller varför inte kombinera tyllklänningen med ett par sneakers och en skinnjacka för att på ett naturligt sätt få större användning för den där finklänningen? Förutom att det både är snyggt och användbart med klänning är det också ett skönt och praktiskt plagg som passar lika bra på söndagspromenaden eller i TV-soffan som på kaféet eller shoppingturen. Våga tänk på klänningen som ett naturligt vardagsplagg snarare än något som bara bärs till helgens fest!


Klänningar för olika kroppar

Draperad klänning som lyfter fram dina former

Alla ser vi olika ut och ofta vill vi framhäva eller dölja det vi tycker bäst respektive minst om. Med hjälp av olika modeller, färger, material och detaljer kan en klänning av rätt modell göra underverk för just din kropp och figur. Draperade klänningar är ett bra trick om man vill ta bort fokus från magen och lyfta fram de kvinnliga timglasformerna, vecken lägger sig så att ögat blir ”lurat”. Har man lite bredare höfter och underkropp och vill dra fokus till midjan istället är en klänning med markerad midja och klockad kjol ett bra alternativ.


Olika material

Vid val av klänning är det bra att tänka på hur och när den ska användas så att man investerar i rätt material. Bomull är ett naturmaterial som känns lätt på kroppen och bomullsklänningar kan vara skönt att ha på sig till exempel på sommaren. Tyget är slitstarkt, har god tvättålighet samt bra fuktabsorption. Till vintern är det skönt med material som ull och stickat som både värmer och håller en bra temperatur. Är det en ullklänning av god kvalitet är det inget som kliar och sticks som många säkert kan tro.


Klänningar för olika tillfällen

Skjortklänning för både kontoret och after worken

En skjortklänning är den perfekta vardagsklänningen för såväl lediga dagar som dagar på kontoret. Den är bekväm, smidig och passar de flesta tillfällen. Komplettera med ett elegant skärp och ett par klackar så blir det ett alternativ även för kvällen eller det lite mer festliga sammanhanget.


Många ser klänningen som ett uppklätt plagg och använder den oftast vid tillfällen då man vill vara lite extra fin vilket är synd då det är både ett praktiskt och bekvämt plagg. En skön stickad klänning är perfekt då man är hemma och fixar, går en långpromenad eller kanske ligger i soffan och myser. Att man sedan känner sig extra fin i vardagen skadar ju inte heller.


En klänning i jeansmaterial ser både avslappnad och snygg ut. Dessutom blir formen och materialet mjukare och charmigare ju mer det används vilket ännu är en anledning att låta jeansklänningen bli ett självklart vardagsplagg.


The little black dress, eller som vi säger i Sverige ”den lilla svarta” är ett plagg som bör finnas i varje kvinnas garderob. Den passar till de flesta tillfällen och finns i många olika modeller. Man kan klä upp den till kvällen med smycken och höga klackar eller få den att se mer avslappnad ut på dagen med en kavaj och pumps. Historiskt sett brukar man säga att ”Coco” Chanel var med och lanserade uttrycket på 1920-talet. Kanske är den mest känd från filmen Breakfast at Tiffany’s från 1961 där Audrey Hepburn gav ”den lilla svarta” ett ansikte. Den lilla svarta ska med fördel vara ganska enkel så att man själv kan anpassa looken efter tillfälle med hjälp av accessoarer. Den är ett säkert kort i de flesta sammanhang.


Cocktailklänning att känna sig extra fin och festlig i Maxiklänning för soliga dagar och varma nätter

Cocktailklänningen, som lanserades av Christian Dior, passar såväl vid högtider som på firmafesten. Det är en elegant kort klänning som oftast inte går längre än ner till vaderna.


Fodralklänningen är lite längre än cocktailklänningen och sitter mer kroppsnära. Ofta är fodralklänningen enkel och avskalad i sitt snitt.


Maxiklänningen är en lång informell klänning som sitter mer åtsittande upptill och är böljande nertill. Det är en perfekt sommarklänning som med ett par sandaler och en solhatt gör dig redo för stranden. Byt till lite mer dressade skor och addera accessoarer efter tillfälle och du är redo för det som väntar när solen gått ner.


Förläng livet på din klänning

Hur ska man då sköta om sin klänning? De flesta moderna klänningar är ganska tacksamma och enkla att tvätta. Moderna tvättmaskiner har ofta skonsamma program men står det kemtvätt ska man givetvis tänka till en extra gång. Oavsett material och instruktioner så är ett bra sätt att förlänga klänningens livslängd att lufta den efter användning så behöver den inte tvättas lika ofta.


Upptäck klänningarnas underbara värld

Som ni förstår finns det verkligen klänningar för alla tillfällen och humör. Med hjälp av olika modeller och accessoarer kan du framhäva dina feminina sidor och hitta precis rätt look. Din skönaste vardagsklänning kan med ett snyggt skärp och rätt skor bli din festklänning, eller varför inte låta den där fina klänningen som du ännu inte har hittat rätt tillfälle att bära lysa upp vardagen och få följa med på söndagsbrunchen? Njut av de många alternativ som finns och låt klänningen bli ett sätt att uttrycka och framhäva din personlighet!I samarbete med Jenny Widén som delar med sig av sin passion för klänningar och vackra plagg på sin klänningsblogg, 365 outfits som finns på Tidningen Skånskans hemsida.