Populära filter
109 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

När du vill ha en riktig skandinavisk klassiker är Helly Hansen det självklara valet. Det norska märket har rötter som sträcker sig över hundra år tillbaka. Genom att vara först med vattenavstötande materialteknik har man alltid varit tidiga på bollen. Här kompromissas det aldrig med ens de minsta detaljer. Istället kan du vara säker på att få det absolut senaste på marknaden varje gång du väljer norrmännens favoritmärke. De klassiska friluftsplaggen har fått moderna snitt vilket gör de extra bekväma vid fysisk aktivitet. Kollektionerna innehåller alltifrån jackor för segling till riktigt varma fleecetröjor som klarar hård kyla på fjället. Deras legendariska fleeceplagg är perfekta när det blir lite kallare och fungerar både som varmare understöd till en jacka eller i ensamt majestät när det är mindre blåsigt.

Norskt outdoor-mode med Helly Hansen

Den explicita loggan har kommit att bli märkets signum. Alla som ser de vita bokstäverna mot den kontrasterande bakgrunden förstår att den som bär plaggen bryr sig om både kvalitet och funktion. Precis som i de övriga skandinaviska länderna, använder norrmännen små medel för att skapa stora effekter. Alla som ägnar sig åt friluftsaktiviteter vet att de små sakerna gör den stora skillnaden i längden. Efter flera nätter på fjället kan skillnaden mellan att vara trött och frusen, och att vara fit for fight ligga i ett extra skyddande lager kläder. Med sina trelagersjackor har Helly Hansen satsat på en jacka som garanterat stänger kyla och väta ute. Den smarta dragkedjan på ärmen gör att du enkelt kan ventilera kroppen vid hårdare påfrestningar eller varmare temperaturer.

Helly Hansen, det 140-åriga märket som håller i ur och skur

Helly Hansen har funnits i över 140 år, närmare bestämt sedan 1877 och skapades för att kunna klara av det norska vädret. Det var sjökaptenen Helly Juell Hansen och hans fru Margarethe som skapade ett företag som tillverkade vattentäta jackor och byxor. Kläderna var först tillverkade av bomull dränkta med linfröolja, vilket gjorde kläderna vattentäta.

Genom århundrandet har olika material använts för att skapa de bästa vattentäta kläderna. Idag används bland annat Lifa Infinity Pro™ som är en teknologi som är både vattentätt och som andas, samtidigt som inga extra kemikalier har använts.

Idag används Helly Hansen av de flesta skidproffsen och hittas på över 200 skidorter. Även världsklasseglarna använder sig av seglingsutrustningen från Helly Hansen. Du hittar även kläderna på arbetsplatser där fokus är prestanda, skydd och säkerhet. Självklart hittar du även kläderna här på Zalando så du klarar av det extrema vädret som vi ibland upplever här i Skandinavien.

Hållbart genom generationerna

När Helly Hansen skapades fokuserades det mycket på att kläderna skulle vara skapade av material som kunde hålla genom generationerna. Idag hittar du kläder från 70-talet som fortfarande används av bergsklättraren såväl som personen som tar en promenad. Detta innebär att kläderna är skapade i en tidlös design vilket betyder mer naturnära färger och klassiska modeller. Dock kan du hitta vissa klädesplagg och skor som kommer i lite mer färgglada versioner eller till och med i spännande mönster. Dessutom fokuserar Helly Hansen på att skapa kläder utifrån den senaste teknologin, för att skapa miljövänliga kläder som använder så lite av naturens resurser som möjligt.

Märket har skapats för hela familjen och du hittar därför kläder för den minsta såväl som den äldsta. Förutom ytterkläder erbjuder även Helly Hansen ordentliga skor som klarar ur och skur. Självklart hittar du även vardagskläder som passar för alla årstider såväl som de varmare och kyligare månaderna.

Skorna är även de skapade i en tidlös design och är speciellt anpassade för alla utomhusaktiviteter såsom vandring, klättring och utomhusträning samt varma, regniga och kalla dagar. Välj ett par skor som passar bäst för den aktivitet du älskar mest.

Praktiska accessoarer

Genom åren har Helly Hansen gått från att vara ett märke främst skapat för kaptenen Hansens kollegor på sjön till ett mer mångfaldigt märke inriktat på de flesta utomhusaktiviteterna. Förutom skor och kläder hittar du även praktiska accessoarer, bland annat väskor som passar att simma i samt att packa all utrustning i beroende på vad ditt behov är. Förutom väskor hittar du även kepsar för att skydda dina ögon och hjässa från solens starka strålar, samt mössor för att skydda öron och hjässa mot kyla. För vintern finns även halsvärmare samt handskar som skyddar dig ytterligare från kylan. För de regniga dagarna när du glömt ta på regnkläder finns även paraply som ger dig tillfälligt skydd.