Yogakläder

Populära filter
1 488 artiklar

Funktionella och bekväma yogakläder

Ska du träna yoga behöver du sköna och bekväma kläder. Visst kan du träna i vanliga träningskläder, men för bästa komfort och för att slippa tankar på tröjor som skaver eller byxor som åker ned är specialdesignade yogakläder att rekommendera. Det finns många olika typer av yogaplagg och olika former av yoga kräver ofta olika sorters yogakläder. Hos oss på Zalando hittar du ett brett utbud av sköna plagg anpassade för utmanande yogapass.

Det kanske viktigaste plagget i yogagarderoben är yogabyxan, som finns i flera utföranden. Det finns yogaleggins, haremsbyxor, yogabyxor med lös passform och yogashorts. Gemensamt för byxorna är att de har en hög midja, något som säkrar att de håller sig på plats under hela passet.

Yogatröjor finns också i många olika modeller. Bland dessa märks yogalinnen, kortärmade tröjor och långärmade tröjor. Är det kyligt när du ska utöva din yoga finns även hoodies, sweatshirts och fleecetröjor att värma sig med. Det finns också kimonos, koftor och ponchos.

Moderiktiga och funktionella plagg

Bland dagens yogakläder hittar du många plagg som är moderiktiga och följer både mönster- och färgtrender. Du kan därmed fortsätta att vara modemedveten och bevara din stil även när du går till gymmet för att yoga.

Många yogaplagg är gjorda av fukttransporterande material som andas och leder bort fukten från kroppen medan du tränar. Det gör att även om du svettas så blir du inte blöt. Sådana funktioner hittar du bland annat hos sport-bh:s, träningstoppar, leggings, shorts och t-shirts.

Flera av yogaplaggen är också multifunktionella och kan användas även vid annan form av träning, som fitness, löpning och cykling.

Hitta rätt plagg för rätt träning

Yoga finns i många olika former, där Hatha-, bikram-, astanga-, yin-, kundalini- och hot-yoga bara är några exempel. För att veta vilka yogakläder som är bäst lämpade för den typ av yoga du ska träna behöver du känna till lite mer om just den formen. Bikram är exempelvis en rörlig form av yoga som hålls i ett uppvärmt rum, vilket gör att du behöver kläder i tunna material som andas. Det kan till och med räcka med så lite som ett par shorts och en sport-bh. Yinyoga är i stället en stillsam form av yoga som kräver lite varmare kläder för att du inte ska frysa.

Hos oss på Zalando finns yogakläder för dam- och herr och i modeller och storlekar som passar alla kroppsformer. Vinsten med att träna yoga är att det förbättrar din rörelseförmåga och smidighet, något som är värdefullt både för vardagslivet och om du utövar någon annan form av träning.