Festklänningar

Populära filter
1 851 artiklar
monnush
monnush
monnush·

Fira livets höjdpunkter med festklänningar från dina favoritmärken

Med rätt festklänning blir det aldrig mer svårt att bestämma vad du ska ha på dig till livets lite härligare tillfällen. Du vet att du har hittat rätt klänning när du känner dig som en stjärna. Men när man skrollar igenom alla våra fina klänningar kan det vara svårt att veta vilken man ska välja – det finns ju så många olika modeller och färger.

Vi på Zalando älskar festmode, och vill gärna ge dig lite tips på hur du hittar din nästa favoritklänning. Steg ett är att helt enkelt tänka på när och var du kommer att ha på dig klänningen. Det kan vara bra att ha ett par olika festklänningar i garderoben så att du kan anpassa din look efter årstiden. Till vintern kan det vara både glamouröst och värmande med en långklänning i exempelvis sammet. På sommaren kan du välja att satsa på en elegant, knälång klänning med bara axlar och skirt material.

Visa din dramatiska sida med partyklänningar med det lilla extra

Om du vill göra ett starkt intryck på de andra gästerna borde du kolla in våra partyklänningar som har lite annorlunda design. Paljetter är klassiskt, men ger alltid samma glittriga effekt. Andra designdetaljer som ger klänningarna en kaxig stil är till exempel en skärning med bar rygg eller annorlunda urringning, vida ärmar och fransar. Kombinera med ett par glittriga, höga klackskor och en liten festväska, och låt glittret gå igen i din makeup.

Ett annat sätt att skapa en minnesvärd outfit är att jobba med färg. En klänning i neonrosa kan kombineras med accessoarer i orange, med små klargula detaljer för en poppig look. Eller varför inte svepa in i rummet i en lång, mintgrön klänning med silverfärgade accessoarer, om du är ute efter en mer tidlös stil?

Framhäv din unika skönhet med enkla, stilfulla klänningar

En enklare festklänning i tidlös design är alltid bra att ha i garderoben. Ett klassiskt alternativ är ”den lilla svarta” – en kortare, svart klänning som funkar till alla tillfällen och som är lätt att kombinera med vilka skor och accessoarer som helst. Skapa en uppklädd outfit med din bästa designerväska, stora ringar och pumps, eller kör på ”less is more” och kombinera klänningen med en mysig kofta och ballerinaskor.

Kolla gärna in våra hållbara alternativ, tillverkade i material och med metoder som sliter mindre på miljön. Du hittar dem enkelt genom att använda sökfiltret ”Hållbarhet”. Där kan du exempelvis hitta klänningar tillverkade helt eller delvis i återvunna material.