Studentklänningar

Populära filter
1 014 artiklar

Fira din examen i fina studentklänningar

När du har beställt studentmössan är det dags att hitta den perfekta klänningen. Studentklänningar är traditionellt vita och korta, men nu för tiden kan du välja själv om du vill köra på det klassiska stuket eller en klänning i färg som bryter av. Det kan bli en häftig effekt på klassens bilder om du har en klänning i en klar färg eller med ett ovanligt mönster. Och dessutom blir det lättare för familj och vänner som vill hitta dig i myllret att se var du är någonstans.

Det kan vara en bra idé att satsa på en klänning med kort ärm, eller en ärmlös klänning. Studenten ligger ju oftast i juni då det är varmt och skönt, och dessutom kommer du att bli varm av att dansa omkring och fira med dina klasskompisar när ni åker flak och festar på kvällen. Du kan alltid komplettera med en snygg kofta om det skulle vara en lite svalare dag. En kavaj kan också vara bra idé.

Hitta en studentklänning att skapa minnen i

Om du vill få in lite färg i din studentoutfit, men samtidigt alltid har drömt om att ta studenten i en vit studentklänning, så kan du använda accessoarer i färg. Utgå från klänningen och köp den först, eftersom det är den som spelar huvudrollen i din look. Om klänningen har spetsdetaljer kan du satsa på skor och andra tillbehör som också har spets.

Vilka färger du ska välja för att liva upp din vita outfit beror så klart på vad du tycker om, men ljusa färger kan vara perfekta eftersom de känns somriga och inte utgör så stor kontrast till den vita klänningen. Kontraster kan du däremot skapa med svarta detaljer, som efterliknar studentmössan du har på huvudet.

Kläder till studenten med en hållbar profil

När man tar studenten tänker man på alla år man har slitit i skolan, men också på framtiden. Så därför passar det extra bra att köpa en studentklänning som är tillverkad av hållbara material, och som är skapad med framtiden i åtanke.

Använd dig gärna av vårt hållbarhetsfilter för att enkelt se vilka studentkläder som vi vill lyfta fram tack vare deras hållbara profil. Ekologisk bomull, återvunnen polyester och andra miljömässigt hållbara material finns det gott om, och dessutom har en del av plaggen tillverkats med olika metoder som är framtagna för att vara mer hållbara än konventionella tillverkningssätt.