Populära filter
247 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Estée Lauder - en gigant i skönhetsbranschen

Estée Lauder är ett amerikanskt skönhetsmärke som grundades i New York City år 1946. Grundarna var märkets egen namne och hennes make Joseph Lauder. Till en början salufördes endast fyra olika produkter men sedan dess har företagets utbud utökats betydligt och idag har man en heltäckande produktlinje inom skönhet och hudvård.

Estée Lauders farbror var kemist och tillverkade olika skönhetsprodukter så som kräm, lotion och parfym. När hon var ung ombads hon hjälpa till med hans företag och hon fascinerades av arbetet. Det var här hon hittade sitt sanna kall. Hon sålde produkterna till sina vänner och bekanta och snart fick även lokala skönhetssalonger upp ögonen för företaget. Framgången var ett faktum och från denna grund utvecklades sedan det nu mer världsberömda skönhetsföretaget.

Från den enkla bakgrunden och företagets blygsamma start har det gått spikrakt uppåt. Från en egen disk på det anrika varuhuset Saks Fifth Avenue till ett märke som säljs i över 150 länder världen över. Estée var en riktig entreprenör som reste världen runt och själv marknadsförde sina produkter, och resultatet är ett företag som idag är världsledande inom skönhet och kosmetik. Estée själv är en av ett fåtal kvinnor som brukar omnämnas när man talar om 1900-talets största affärsgenier.

Visionen bakom framgången

Estée var en visionär och hennes tankesätt, affärsmodell och agerande har satt standarden för det som är dagens skönhetsbransch. Produktutveckling var en viktig del av hennes planer och hon låg hela tiden i framkant när det gällde att ta fram nyskapande produkter som konsumenterna behövde – även om de inte visste det själva. Ett sådant exempel är de serier innehållande dofter och skönhetsprodukter för män som Estée Lauder har producerat sedan 1964.

En av de tidiga produkterna som blev en enorm försäljningssuccé var en badolja som också fungerade som doft. På den tiden fick parfym bara bäras vid speciella tillfällen men detta var något som ändrades i och med denna produkt kom ut på marknaden. Oljan gjorde att alla kvinnor hade råd att bära parfym och den lade grunden till företagets parfymtillverkning som under årens lopp har tagit fram många banbrytande dofter. Naturligtvis finns den numera klassiska badoljan kvar i sortimentet – dock i parfymform.

Kvalitet före kvantitet

Estée tyckte inte om krångliga skönhetsrutiner, utan tyckte att den dagliga rutinen skulle innehålla få produkter och ta högst tre minuter. Därmed blir det också desto viktigare att produkterna håller hög kvalitet.

Idag är märket synonymt med hudvård och makeup av toppklass. Några av Estée Lauders signaturprodukter är de vackra och välpigmenterade läppstiften samt deras lättapplicerade foundations som sitter hela dagen och vars täckgrad lätt kan varieras efter behag.

Märket var ett av de första som tog fram ett serum, en typ av produkt som idag är mycket populär. Estée insåg nämligen tidig det vi idag vet, nämligen att huden återhämtar sig allra bäst på natten, och skapade ett nattserum. Denna produkt lanserades redan 1982 men är än idag ett av de bästa serumen som finns på marknaden, något som verkligen talar för den gedigna kunskap, kvalitet och engagemang som ligger bakom alla företagets produkter.