Katalog

Populära filter
305 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Salomon – från de franska alperna till resten av världen

Salomon har funnits i de franska alperna sedan 1947 och har än idag passion för utomhussporter, ny teknologi och hantverk för att skapa kläder, skor och redskap anpassade så du kan utmana dig själv i alla väder. Salomons motto är att få människor att ha mer tid för lek och att komma närmare naturen. Salomon försöker även minska sitt ekologiska fotavtryck genom att tillverka skor som är miljövänliga, bland annat genom att använda läder från ansvarsfulla producenter som blivit certifierade av Leather Working Group. Dessutom försöker Salomon använda material som inte kräver lika mycket vattenförbrukning vilket i sin tur belastar planetens resurser mindre. Salomon tror på att skapa träningskläder och redskap som fungerar för de flesta utomhusaktiviteterna oavsett om du ska ut på skidor i de franska alperna eller klättra upp för Kebnekaise.

Fira kärleken till utomhusträning

Att träna utomhus kräver kläder och skor som klarar av de olika temperaturerna som du kan stöta på under dina äventyr. Salomon skapar enkla, funktionella och tekniska kläder, skor och accessoarer för dig som gillar att springa och vandra på olika underlag, samt åka skidor och snowboard.

För löpning genom skogar och på vägar hittar du specialtillverkade skor, kläder, bälten, väskor, flaskor och andra accessoarer. Du hittar skor som är vattentåliga, och som går att springa i när det regnar såväl som när det är snö och is. Självklart hittar du även skor som ger bättre grepp när du klättrar i bergen.

För skidor och snowboard hittar du redskap, skydd, kläder, väskor och andra accessoarer som kan komma väl till hands i backen. Självklart hittar du allt från skidor och skidstavar till snowboard och alla kläder som hör till för att hålla uppe värmen.

Funktionella kläder och skor

Trots att kläderna och skorna är funktionella och främst skapade för att underlätta dina utomhusaktiviteter går de även bra att använda till vardags tack vare det stilrena och tidlösa modet som Salomon fokuserat på.

Kläderna och skorna är slittåliga och kan med fördel användas genom generationer så länge tvättråd och skötsel följs. Du hittar kläder i olika färger men främst mer naturnära. Då skorna är specifikt anpassade efter de olika aktiviteterna hittar du allt från enklare kortskaftade gymnastikskor, till mer avancerade högskaftade kängor som är redo för de kalla minusgraderna uppe på de höga bergen. Salomon har kläder, skor och accessoarer för hela familjen så alla kan njuta av att leka utomhus.