Underställ

Populära filter
1 706 artiklar

Underställ – det viktigaste plagget för vinteraktiviteter

Underställ är det innersta lagret som skyddar kroppen från vinterkylan, och ett viktigare plagg än du kanske tror när det gäller att välja outfit när man ska utföra vinteraktiviteter. Det hjälper till att hålla dig varm och torr, och det kan också hjälpa dig från att åka på en jobbig förkylning.

Att understället sitter bekvämt är såklart viktigt, men det skadar inte om det är snyggt och passar din stil också, även om det inte är så många som ska se det. Utseendet och hur mycket du tycker om plagget kan faktiskt vara avgörande för hur bra det känns att ha på sig under dagen, och det kan påverka din självkänsla, så välj understället som har passformen och färgerna som du trivs bäst med.

Ett bra och hållbart underställ ska också ha en bra passform, sitta skönt mot huden och andas bra. Det ska helst också vara smidigt att ta av och på sig och vara enkelt att tvätta. Ett bra val är att välja underställ i naturmaterial som ull eller bomull, eftersom de är mjuka och har bra andningsförmåga.

Underställ hjälper dig att hålla kroppen torr

Att hålla kroppen torr är det allra viktigaste när det är kallt och fuktigt ute. När man svettas är det viktigt att understället hjälper till att transportera bort fukten från kroppen. Annars finns det en risk att fukten fryser på kroppen, vilket kan leda till kalla och fuktiga kläder, som i sin tur gör dig mer känslig för sjukdomar.

En bra lösning är att välja underställ i material som polyester eller ull, som är bra på att transportera bort fukt och samtidigt hålla kroppen varm. Om det är riktigt kallt ute så välj gärna underställ som täcker hela överkroppen, armarna och benen för bästa skydd mot kylan.

Välj ett hållbart underställ som kan värma dig länge

En annan aspekt att tänka på när man väljer plagg är att det helst ska vara ett hållbart underställ. Det innebär att det är tillverkat av miljövänliga material och producerat under schyssta arbetsförhållanden, vilket vi på Zalando tycker är oerhört viktigt.

Ett bra alternativ är ett underställ i ull, som är ett hållbart material eftersom det är ett naturligt och biologiskt nedbrytbart material. Det är också isolerande och kan hålla dig varm i kalla temperaturer utan att det kräver mycket energi för att värma upp. Ull är också ett bra val eftersom det är motståndskraftigt mot fläckar och lukt.