Katalog

Populära filter
18 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Blundstone – genuint skohantverk

Blundstone är ett familjeägt företag som har sin bas i Tasmanien, en delstat i Australien. Företaget har en lång och gedigen historia inom skotillverkning, det grundades redan 1870 och har varit aktiva ända sedan dess.

Företaget är främst kända för sin klassiska arbetssko som under årens gång har förädlats och även blivit till en brukssko. Utsidan ser likadan ut som den gjorde från början. I sortimentet finns dock flera olika typer av skor, till exempel gummistövlar, fritidsskor, och skyddsskor för olika arbetsområden. Idag säljer de sina arbetsskor världen över, den mest framgångsrika modellen säljs i mer än 400 000 exemplar årligen.

Snyggt och praktiskt på fötterna

Blundstones skor är båda funktionella och snygga. De lätta, bekväma skorna har blivit en favorit hos alla som bär dem, det spelar ingen roll om det är damer, herrar eller barn. Skorna är hållbara, praktiska och extremt användbara, något som lagt grunden för deras otroliga popularitet världen över. Bär dem till arbetsbyxorna eller till en klänning – båda sätten fungerar lika bra!

Företaget har gjort sig känt för att tillverka klassiska och rejäla arbetsboots. Det är en helgjuten sko som saknar snörning. Istället har de inslag av elastisk resår på skons in- och utsida. Detta gör dem enkla och smidiga att ta på och av samtidigt som de sitter bra på foten. På Zalando finner du den här typen av skor i många olika färger och utformningar. Välj ett par som passar dig och din klädstil. Ett par sådana här skor är en verklig investering som du kommer ha stort nöje av under lång tid framöver.

Sulorna har den berömda SPS-tekniken inbyggd. Förkortningen står för Shock Protection System och är ett stötdämpningssystem som påminner om det som finns i löparskor. Detta gör att du kan bära skorna under långa perioder, så väl hårt fysiskt arbete som under en lång promenad eller en tur på stan, och ändå vara bekväm då du har glada och nöjda fötter.

Hållbarheten är den röda tråden

Det är inte bara Blundstones skor som är extremt hållbara utan företagets hela strategi går ut på att ha en produktion som är hållbar i varje steg. Man använder så mycket återvunna material som möjligt i sin produktion och strävar hela tiden efter att minimera utsläpp av kemikalier och fossila bränslen och önskar lämna ett så litet avtryck på vår miljö som möjligt. Företaget hat åtagit sig att arbeta för en hållbar utveckling inom jordbruk, industri och kommersiell verksamhet.

Trots de stora framgångarna världen över så har Blundstone lyckats bevara sina familjevärderingar. De värnar extremt mycket om sin personal, något som återspeglas i produkterna och företagets utveckling. Mottot är att kraften i lagarbete i produktionen kommer att ge de bästa resultaten och en fantastisk upplevelse för de som använder de färdiga skorna.

Blundstone engagerar sig också i det lokala samhället och är en framträdande bidragsgivare till en rad välgörenhetsorganisationer. De ser också till att etiska och ansvarsfulla metoder och synsätt ska genomsyra hela verksamheten. Denna inställning märks som sagt av i produkterna och är med all säkerhet en av anledningarna till företagets framgångssaga och att det fortsätter vara så.