Armbandsur

Populära filter
1 480 artiklar

Håll koll på tiden med ett klassiskt armbandsur

Inget redskap är bättre lämpat att hålla koll på tiden än ett klassiskt armbandsur. Klockans placering på armleden gör den oslagbar i jämförelse med andra typer av klockor. Det gör att du enkelt kan hålla koll på tiden bara genom att lyfta eller vinkla armleden.

Ursprungligen tillverkades det första armbandsuret 1810 åt Napoleons syster. Armbandsuret blev därefter en kvinnlig accessoar. Först under första världskriget blev armbandsuret en manlig accessoar då det gjordes populärt av officerarna i första världskrigets skyttegravar. Efter krigets slut spreds trenden bland dåtidens välklädda män.

Idag finns ett stort utbud av armbandsur för både män och kvinnor. Uren kan antingen vara batteridrivna, självuppdragande eller fjäderdrivna. Urtavlan kan antingen vara analog eller digital. På digitala klockor är det vanligt med 24-timmarsvisning medan analoga oftast har en urtavla med 12-timmarsvisning. Utöver tiden är det vanligt att armbandsuret även visar dag och datum.

Matcha din klocka med din stil

Vid val av armbandsur är det viktigt att tänka igenom vilken stil du har och vilka plagg du ska bära din klocka till. Har du en sportig stil där du exempelvis ofta går i träningskläder eller pikétröjor, är en digital klocka i sportigt utförande det perfekta valet. På dessa hittar du ofta även funktioner som tidtagning, puls- och kalorimätning.

Ett klassiskt armbandsur med guld- eller silverplätterat länkarmband ger en stilig look och en känsla av lyx. Denna typ av ur passar perfekt att bära i kombination med skjorta och kostym. Klockor av den här typen finns i flera olika prisklasser.

En klocka med brunt eller svart läderarmband bär du med fördel i kombination med ett bälte och ett par skor i samma färg. Denna typ av armbandsur kan bäras både i kombination med festkläder som kavaj och kostym men också med vardagliga kläder som chinos, jeans, t-shirt eller piké.

Bygg upp en samling med flera armbandsur

Att samla på klockor är något som blivit allt populärare. En god idé är att satsa på en bra vardagsklocka som funkar för alla tillfällen. Detta kan du sedan komplettera med en snygg festklocka och en sportig pulsklocka för träning.

Hos oss på Zalando hittar du ett stort utbud av armbandsur från både kända och mindre kända varumärken. Du hittar klockor både för herr, dam och barn och i modeller som är både klassiska, funktionella och moderna.

Gillar du ny teknik är smartklockorna att rekommendera. Dessa klockor kan du koppla ihop med din smartphone. Du kan då exempelvis läsa e-postmeddelanden direkt på klockans skärm.