Katalog

194 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Danska designerklockor från Skagen

Danskarna är kända för att ha ett öga för design, och märket Skagen är verkligen inget undantag. Företaget startades av ett danskt gift par som flyttade till USA 1986. I början när de bodde i sitt nya land hankade de sig fram och sålde klockor från ett annat märke, men det var svårt att få ekonomin att gå ihop. Då slog de sina kloka huvuden ihop och startade Skagen. Det blev en succé och företaget växte snabbt.

Målet med märket var, och är fortfarande, att sprida den danska stilen till världen, samtidigt som klockorna håller högsta tänkbara kvalitet. Något annat som är viktigt när det gäller deras klockor är priserna. Vissa klockmärken kan man få betala tiotusentals kronor för, men för Skagen är det viktigt att alla ska kunna ha råd med en bra klocka. Samma filosofier har man följt när man även har lagt till smycken såsom örhängen och halsband.

Man märker det danska temat väldigt tydligt i allt som kommer från Skagen. Produkterna har till exempel namn som antingen påminner om havet eller danska kvinnonamn. Varje detalj är omsorgsfullt vald för att det inte bara ska vara en vanlig klocka eller smycke man tar på sig, utan en historia om det danska livet vid havets strand.

Tidlös design, modern elektronik

Även om klockorna från Skagen andas tidlös design som känns som den alltid har varit modern och alltid kommer att vara det så tänker de även framåt. Till exempel har de även smarta klockor där du kan kolla meddelanden, logga träning och mäta din puls och mycket annat.

De erbjuder även hybridklockor, som har smartwatch-funktioner men som inte behöver laddas utan går på batteri som en vanlig klocka. De ser faktiskt ut som en vanlig klocka också, med vanlig urtavla, men de kan fortfarande exempelvis vibrera när det ringer, räkna dina steg och mycket annat. Perfekt när du inte vill kompromissa med stilen, ingen skulle ens gissa att det inte är en vanlig klocka.

Smarta klockor och hybridklockor kopplas via Bluetooth till en app i din mobil så du kan ställa in vilka funktioner du vill ha och se exempelvis dina loggningar och steg. Skagen-appen gör det även enkelt att hålla koll på din sömn, sätta mål för hur mycket du vill träna, hur mycket vatten du vill dricka och hur många steg du vill ta per dag. Ett perfekt hjälpmedel för att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Appen hjälper dig att hålla dig motiverad och se dina framsteg.

Klockor och smycken för alla tillfällen

Till skillnad från många andra sportklockor så är en smartwatch från Skagen alltid snygg och stilren så du kan använda den även när du inte tränar. Alla deras produkter är accessoarer som kan lyfta en hel outfit på ett enkelt sätt.

Oavsett om du vill ha en klassisk klocka, en snygg smartwatch eller vackra smycken till vardag och fest så har Skagen många underbara modeller att välja på. Deras danska filosofi gör att en känsla för design genomsyrar hela deras sortiment.