Katalog

Populära filter
182 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Marimekko – en symbol för finsk design

Marimekko grundades 1951 i Finland av Armi Ratia och har genom åren kommit att bli ett världskänt designhus. Mest kända är de för sina konstnärliga tryck, karaktäristiska mönster och djärva färger. Visionen är att uppmuntra människor till att visa vilka de är genom produkterna.

I vårt utbud hittar du kläder och accessoarer i kreativa och tidlösa designer. Produkterna är som små konstverk i sig. Typiskt för Marimekko är fria silhuetter i randiga, rutiga eller prickiga mönster. Även blommigt är vanligt förekommande. Men framför allt är det den där obegränsade kreativiteten som utmärker detta finska märke.

Marimekko vågar mer än de flesta andra designhus när det handlar om att tänka innovativt. Dessutom står de helt på egna ben och lutar sig ytterst lite mot aktuella trender. Istället söker de den tidlösa känslan. Med sina färgglada och lekfulla mönster har de kommit att bli en finsk nationalsymbol.

Visa din personlighet med konstnärliga kläder och accessoarer

Den långa klänningen är en av Marimekkos signaturplagg. Så om du bara tänkte satsa på ett plagg rekommenderar vi en av klänningarna i den här kollektionen. De är gjorda i behagligt tyg i bomull, polyester och elastan och håller väldigt hög kvalitet. Spana in det här utbudet och hitta din personliga favorit. De är lika fina att bära till vardag som till fest.

Utöver klänningarna finns även många andra plagg att välja på. Bland annat skjortor, hoodies, t-shirts och byxor. De flesta plagg har en ledig passform som gör det enkelt att röra sig. Kläderna ska vara bekväma att ha på sig samtidigt som de ska låta din personlighet skina igenom.

Det finska märket är även väldigt innovativt när det gäller accessoarer och väskor. Här kan du välja bland många snygga handväskor, axelremsväskor och shoppingväskor som kommer pigga upp under gråa dagar. Dessutom satsar de mycket på vardagstillbehör som exempelvis paraplyer. Och självklart är paraplyerna lika vackra som alla andra av Marimekkos produkter. Det finns väl knappast något som livar upp en regnig dag bättre än att strosa runt under ett färgglatt paraply. De erbjuder även många fina sjalar och halsdukar i sann Marimekko-anda.

Plagg som sprider glädje och harmoni

Tidlöshet är ett av Marimekkos ledord. Deras mönster är skapade för att hålla år efter år utan att gå ur tiden. Dessutom är kvaliteten så pass hög att du kan bära plaggen väldigt länge. Kläderna och accessoarerna är skapade för att vara funktionella, du ska kunna bära dem till vardags och känna dig bekväm genom hela dagen. De mjuka tygen och de fria silhuetterna gör att du kommer trivas utmärkt i dessa plagg.

Marimekko är verkligen mästare på att skapa produkter som sprider glädje och harmoni. De vänder sig inte till någon specifik målgrupp eller en speciell kundkrets. Målet är istället att nå ut till så många som möjligt genom att ständigt utveckla sitt sortiment, och ambitionen är att det ska finnas något för alla personligheter.

I vårt sortiment hittar du kläder och accessoarer för dam och barn. För barnen finns basplagg som t-shirts och skjortor, och förstås även klänningar i miniatyrformat.