Populära filter
  • Man
  • Barn
106 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Hos svenska modeföretaget House of Dagmar möter du sofistikerad trend som tilltalar den välklädda kvinnan. Här går en fin linje mellan aktuell trendspaning och en okonventionell stil. Hos Dagmar hämtas influenserna från såväl Europa som Asien och USA, vilket resulterar i en världsomspännande design med användbarheten i fokus. I dina plagg från House of Dagmar klär du dig både för vardag och fest i byxor med perfekt passform eller eleganta klänningar för kvällen. Därför stämmer märket väl överens med den moderna kvinnan i storstaden där hennes livsstil präglas av snabba kast mellan jobb och fritid som hippa barer och restauranger. Av samma anledning finner du här dressade kollektioner som får dig att känna dig lika delar välekiperad som ledigt sofistikerad.

Trendig sensualitet av hög kvalitet

Plaggen från House of Dagmar sticker ut genom en unik kombination av kvalitativa tyger och en omsorg om mönsterkonstruktionen. Tillsammans med en betydande bakgrund inom både den svenska och internationella modebranschen är märket svårslaget i sin känsla för skräddarsydd glamour med avvägda vardagsinslag. Med en jordnära färgpalett som gärna blandas upp med mönster inspirerade av Art Deco under 20-talet förkroppsligar House of Dagmar sin fäbless för konst, arkitektur och dans i sina plagg. Vi älskar den uppenbara föreningen mellan en fascinerande mystik och tidsenliga moderiktningar. Detta är kläder tillverkade i enlighet med värdefulla hantverkstraditioner i ung tappning. House of Dagmar drivs av tre systrar som har sin farmor som förebild i utformandet av sina samlingar. Voluminösa draperingar blandas här med fodral och blusar att bära instoppade i ett par skräddade tygbyxor. Bär dina val från Dagmar till märkets egna skor och accessoarer i form av delikata läderprodukter.

Annat av intresse:

Sommarjackor

Basplagg

Mönstrade leggings

Shorts

Koftor

House of Dagmar gör kläder för den moderna och självständiga kvinnan

Långa drömlika silhuetter, unika skärningar och vackra former i tidlösa plagg som håller länge. Visst låter det inspirerande? Vi är långt ifrån de enda som fallit för House of Dagmars oemotståndliga och egensinniga charm. 

Svensk design i hållbara material med hög kvalitet

House of Dagmar är ett svenskt företag som startades 2005 av tre systrar. De döpte företaget efter sin farmor som var sömmerska och en stor förebild som stark kvinna. Redan från start blev deras plagg mycket efterfrågade.

De stickade plaggen har alltid stått i centrum i märkets kollektioner, med sina mjuka former. Det stickade utbudet tas fram i material som återvunnen ylle eller kashmir, alternativt mulesingfri merinoull. Bomullen i märkets plagg är dessutom ekologisk. Man använder också andra hållbara material som exempelvis llama-fiber, miljövänlig polyester och kromfritt läder. En av märkets tankar bakom att ta fram så hållbara kläder som möjligt, är att de ska gå att använda länge och att vi på så sätt ska komma ifrån slit- och slängtänket. 

Uttryck din unika personlighet i tidlösa plagg

House of Dagmars kollektioner är uttrycksfulla och unika, skapta för den moderna, självständiga kvinnan. Designen ska ge dig känslan av styrka och oberoende, så att du är redo att ta dig an världen och erövra den.

Märkets stil inspireras av modern arkitektur och samtida konst, vilket är en anledning till att många av de unika plaggen är som konstverk i sig själva. Många av de vackra klänningarna i utbudet är till exempel väldigt iögonfallande med sina vågade skärningar och mönster. 

Kollektionerna betonar ofta en lång feminin silhuett med längre kjolar och klänningar, blandat med mer maskulina snitt, och plagg som blazer och skjortor med annorlunda skärningar och detaljer. Tillsammans skapar plaggen en sofistikerad look som känns rätt i alla sammanhang. Men det finns även kortare kjolar och unika toppar för dig som gärna vill ha en tuffare framtoning.