Smink

Populära filter
8 257 artiklar

Att hitta den perfekta sminklooken

Hår, makeup, accessoarer, kläder – allt det tillsammans är vad som skapar din look. Även om du har samma typ av kläder men dramatisk ändrar din makeup och frisyr så kommer det att totalt förändra helheten. Våga prova!

En komplett outfit matchas med rätt makeup

Tänk dig att möta solens strålar med ett par klassiska solglasögon som du sedan skjuter upp i håret för att visa din skimrande hy med en fulländad makeup. Få stilar är kompletta innan även hår och makeup är fixat. Oavsett om du väljer den minimala looken när det kommer till smink, eller om du väljer att gå all-in, så kan du alltid hitta något som passar din personliga stil.

Har du till exempel någon gång tänkt på att även om du lägger samma typ av makeup varje dag så kommer det kännas annorlunda vid olika tillfällen? När du är fylld med energi så strålar det igenom sminket och ger en extra glow. Andra dagar kan man känna sig mindre fräsch. Men till och med efter en sömnlös natt så går det att dölja den glåmiga huden och de mörka ringarna. Bara man kan de rätta knepen.

Om du behöver en snabbfix så gör följande:

 • Rengör huden noga med en produkt anpassad efter din hudtyp.
 • Använd en skrubbmask för djuprengöring av ansiktet och halsen.
 • Lägg sedan en ansiktsmask anpassad efter vad din hud behöver just då.
 • Massera in ett serum med lugna rörelser. Se till att undvika känsliga områden. Till exempel bör en anpassad ögonkräm användas som du inte masserar in, utan försiktigt smörjer in.
 • Gör samma sak med din ansiktskräm, massera in med cirklande rörelser. Om det är en årstid när din hud lätt blir torr så se till att använda en mer fuktgivande kräm.

Om du följt alla dessa steg så kommer din hy att kännas oerhört ren och fräsch och redo för att sminka dig.

Att dölja eller framhäva är lösningen

Efter att ha gett din hud en rejäl djuprengöring och härlig återfuktning så är den på bästa sätt förberedd för smink. Om man vill gå efter den helt naturella looken kanske man nöjer sig med att ta på en mascara som förlänger fransarna.

Även om man vill vara naturell så kan man använda några produkter bara för att jämna ut hudtonen eller dölja om det finns några ojämnheter eller liknande. Kanske tycker du att det känns som överkurs men faktum är att det ultimata är att använda två olika concealer. En till själva ansiktet där det kan finnas blemmor du vill dölja, där kan det behövas en lite tjockare och mattare typ.

När det kommer till området kring ögonen så bör man gå efter en lättare, och oftast mer lättflytande. Den tjockare riskerar att göra så att det ser torrt ut och att den lägger sig i eventuella rynkor och framhäver dessa istället för att dölja. Det finns också många färger att välja bland. Enkelt sett så om man vill dölja något rött i huden, som ytliga blodkärl eller flammiga kinder, så använder man en gulaktig produkt.

Eftersom de även finns i olika gula nyanser så ska man söka en som matchar hudtonen på bästa sätt. Om man vill dölja mörka ringar som har en blåaktig ton så är det bästa att använda sig av en laxrosa variant. Det ultimata är om den är aningen ljusare än hudtonen också eftersom det livar upp ansiktet och gör att du ser piggare ut. Drar de mörka ringarna istället mot lila så kan man med fördel välja en som istället är åt det gulare hållet.

Även om det känns som en hel vetenskap så kommer du aldrig ångra dig när du hittat de perfekta produkterna. När det kommer till smink så är det här verkligen en av de saker som är ovärderliga.

Solkysst hud är aldrig fel

Har du tänkt på hur mycket en fräsch, brun färg faktiskt kan betyda för ditt ansikte? Du kan försiktigt smyga dit en svag aning av färg under vintertid. Är det under den del av året när du redan fått färg från solen så kan du vara lite mer frikostig. Ja, faktiskt kan man använda bronzern i mer än bara ansiktet. Förutom att förstärka en solkysst hud så kan den pudras på över dekolletage och nyckelben.

En detalj man kanske ofta missar är hur viktig borsten är för hur resultatet blir. Grundregeln är att ha en väldigt mjuk och fluffig borste. Ju mjukare den är, desto mer diskret blir resultatet. Att försiktigt blåsa av överflöd på borsten innan man applicerar kan vara en bra idé för att undvika att det blir för mycket på en gång. Vill man ha mer så är det bättre att fylla på eftersom tills man är nöjd. Det är lättare att applicera mer än att försöka ta bort om det blivit för mycket. Den regeln gäller i princip allt smink.

Att lägga en dramatisk makeup

Det är få saker som kan ändra så mycket i ett ansikte som makeup kan göra. Att öppna en sminkväska full med olika ögonskuggor, pennor, glitter och eyeliners är som att öppna en påse smågodis. Våga prova nytt, men fall inte för en makeup-trend bara för att den trendar. Använd smink som får dig att känna dig fin och bekväm, för hur du känner dig, kommer att visas.

Det kommer många nya trender i smink varje år, och faktum är att det är väldigt inspirerande att kolla in dessa. Oavsett om man gillar trenden eller ej så kommer man garanterat att hitta någon typ av ny inspiration. Om vi tänker oss dramatisk makeup så ser vi ofta framför oss, förutom själva ögonskuggorna, en perfekt lagd vinge i ögonvrån och rejäla fransar.

Vill du skapa ett intryck av lösögonfransar men utan att använda dem så finns det ett knep; arbeta med två olika mascaror. Först lägger du på en mascara som ger en massa volym och sedan, innan det lagret torkat till, applicerar du en annan som ger långa fransar. Det andra lagret med en fransförlängande mascara kan man med fördel använda en variant som har en slags kamliknande borste. När du lärt dig denna teknik kommer alla att tro att du faktiskt har lösfransar.

Färgvariationer lockar fantasin

Om du vill skapa extraordinär makeup genom smink så finns det några saker du kan Bronzertänka lite extra på:

 • Första steget är alltid att grunda väl. En ögonkräm använde du förhoppningsvis redan innan du började lägga din makeup men glöm heller inte en primer under ögonskuggan. Den gör att skuggan sitter bättre, längre och ger oftast en mer intensiv nyans av skuggorna som används.
 • Därefter lägger du en ljus skugga över hela ögonlocket, den får inte vara alltför ljus dock.
 • Stegen efter det beror helt på hur mycket ögonskugga du vill ha och hur många olika färger. En sminkpalett är ett bra alternativ för den som gillar att variera sig.
 • Med en blandning av mörka och ljusa nyanser, och kanske lite glitter, kan man skapa i princip vilken look man än vill ha. Välj ljuvligt och romantiskt rosa eller en rockigare och sotigt svart look.
 • Glitter funkar vid nästan alla tillfällen, rätt applicerad kan det öppna upp på ett fascinerande sätt. Och precis som med vanliga skuggor så kan man lägga på mer eller mindre.
 • Highlighter eller glitter i ögonvrån får dig att se piggare ut.

En sak man kan tänka på när man väljer ögonskugga är att köpa en skugga med mycket pigment. Då kommer den att passa alla olika hudtoner och det är bättre att använda lite av en välpigmenterad skugga än att behöva ta mycket av en annan.

Oavsett om du har tid och känner dig extra äventyrlig eller bara har fem minuter på dig till jobbet så finns det alltid tillfälle att prova något nytt. Genom att testa sig fram och våga kombinera nya nyanser så är det det där lilla extra som gör att du kommer känna dig extra glamorös. Och förgylla den mest gråa vardag.