Filter

Beauty

9,726 artiklar

 Bli en Beauty Queen på festen – vi hjälper dig med tips! 

Känner du ibland för att göra det där lilla extra som får dig att känna dig som en riktig Beauty Queen, men vet inte riktigt hur du ska komma dit? Ingen fara, vi hjälper dig. Efter att du gått igenom våra tips kommer du att känna dig som festens drottning.

Sömn och bra produkter är grunden till skönhet

Den där stora festen är på ingång. Det kommer många intressanta människor, kanske till och med någon som du vill imponera lite extra på? Att känna sig vacker på utsidan handlar mycket om hur man känner sig på insidan. Därför är det en bra idé att börja där.

Planera in en spa-kväll med beauty-tema dagen innan festen. Om du har badkar så kan du tappa upp ett varmt bad med rogivande olja. Rengör ansiktet så att du kan lägga på en ansiktsmask som verkar under tiden du ligger i badet. Ta dig tid, känn all stress rinna av dig samtidigt som det varma vattnet med oljan omsluter dig, och masken på ansiktet gör sin verkan.

I slutet av badet är det en bra idé att skrubba kroppen.Kroppsskrubben förbereder bland annat huden för rakning inför festen. Smörj sedan in dig med någon passande bodylotion eller olja. När huden fortfarande är lite varm och fuktig är det dessutom ett bra tillfälle att göra manikyr. I fyra snabba steg kan du få naglar som utstrålar ren beauty:

  • Fila och styr ner nagelbanden där det behövs, klipp bort utstickande delar av nagelbandet.
  • Måla ett lager med underlack så att det riktiga nagellacket får bättre fäste.
  • Lägg på två lager av lacket. Välj gärna en glittrig färg som du sedan matchar med glitter på ögonen.
  • Lägg på ett överlack när det har torkat lite. Det gör att lacket sitter längre. En del av dem har snabbtorkande effekt.

Se till att lacket torkar helt och hållet innan det är dags att gå till sängs.

Låt nattens vila göra sitt

Det sista du gör innan du går och lägger dig är att dricka ett stort glas vatten och lägga på en overnight-ansiktsmask som kommer att göra under.

Efter en lång natts sömn kommer du förhoppningsvis vakna fräsch, pigg och glad. Försök att hela dagen innan festen bara göra positiva saker, ta en lång promenad och spela musik som gör dig glad. Det ska bara handla om ett lugnt och positivt inre vilket kommer att bidra till din yttre skönhet.

När det blir dags att göra sig klar inför festen kan du börja med att ta en lång dusch. Efter att du duschat och tvättat håret är det ett bra läge att raka sig och att smörja in sig med en bodylotion. Om du tagit din dusch i god tid kan du hinna applicera lite brun-utan-sol. Det finns varianter som ger snabbt resultat på huden, se bara till att det hinner torka ordentligt innan den är dags för makeup. Glöm inte att också smörja in ansiktet med fuktkräm innan du applicerar brun-utan-sol-produkten. Det kan lätt bli ojämnt annars.

I vilken ordning lägger man sina skönhetsprodukter?

Det finns lika många regler kring vilken ordning man lägger olika produkter som det finns makeupartister. Men nedanstående lista är något du kan utgå från och sedan ändra, lägga till eller ta bort från som det passar. Som den Beauty Queen du är kommer du snabbt att hitta din egen rutin.

  • Ansiktsolja – En produkt som inte alltid är nödvändig, men som verkligen gör skillnad. Du blir mindre torr, rynkor och linjer syns mindre och huden kommer att få mer lyster. Oljan är första steget i processen. Du masserar in den när huden är lätt fuktad – då absorberas den bättre. Några droppar räcker gott. Det är viktigt att du låter den gå in i huden ordentligt innan nästa steg.
  • Dagkräm – Samma som med oljan gäller här, att du masserar in den lätt. Var noga med att välja rätt dagkräm efter din hudtyp.
  • Primer – Ska du på fest så är det nästan ett måste med primer. Med den kan makeupen hålla hela natten lång.Rätt primer ändrar texturen i huden och gör så att den ser slätare ut. Resultatet blir att din makeup kommer att se naturligare ut, fästa bättre och hålla längre. Applicera med fingertopparna och låt det torka in en kort stund innan du går vidare till nästa steg mot att bli en Beauty Queen.
  • Foundation – Det finns många olika typer och former; flytande, puder eller fast kräm. Det handlar om att hitta den som passar din hudtyp och framförallt att hitta rätt ton. Beroende på vilken produkt man väljer kan man applicera med lätt fuktad makeup-svamp, pensel, borste eller fingrar. En del pressar man in i huden steg för steg och andra borstar man lätt på. När det handlar om party-makeup kan det vara bra att jobba lite extra med att fästa din foundation.
  • Concealer – Du lägger den efter foundation och använder olika färger beroende på vad du vill dölja eller framhäva. För partier som går åt det röda hållet som näsvingar, kinder och haka, kan man använda en concealer med gul ton. I ögonvrån, där det lätt blir en blåaktig ton, kan man prova sig fram med en rosa variant. Området under ögonen är viktigast och svårast, där ska det vara ljusare än din foundation. En persikofärgad concealer brukar funka för ljus hud, medan mörka hudtoner kan behöva mörkare varianter.
  • Puder – Beroende på hur matt du vill ha ansiktet så tar du på olika mycket. Ibland kanske man vill använda puder över hela ansiktet, och vid andra tillfällen bara på vissa partier. Var dock försiktig under ögonen eftersom puder lätt kan samlas i eventuella rynkor. Det misstaget vill man inte göra.

När du förberett dessa steg så kommer det att bli ett riktigt nöje att lägga din ögonmakeup. Glöm inte glittret på skuggan och lösögonfransarna, precis som en äkta Beauty Queen bör ha!