Katalog

Populära filter

St Tropez – en självklar favorit inom brun-utan-sol

St Tropez har länge varit många kändisars och skönhetsredaktörers favorit. När det kommer till att uppnå en perfekt bränna är företaget ett självklart val. De har varit marknadsledande inom self tanning i över 20 år och de täcker hela skalan av produkter – från förberedelse av huden till skötsel efter en behandling.

När St Tropez lanserades blev de snart många kändisars favorit

St Tropez grundades i soliga Kalifornien på 90-talet och blev snart marknadsledande i branschen för self tanning. De hade hittat en formula och rätt typ av produkter för att undvika det orangea färgresultat som brukade förknippas med användande av brun-utan-sol. De fick draghjälp av kändisar och blev snabbt populära. Under åren har de olika produkterna både utvecklats och utökats och några detaljer är de extra stolta över:

  • Produkterna ger inte den typiska doften av brun-utan-sol.
  • De är enkla att applicera.
  • Toningen sker jämnt över hudytan.
  • Krämer, sprayer och mousser är snabbtorkande och inte klibbiga.

Företaget arbetar också nära välgörenhetsorganisationen The Prince's Trust, samt deltar i deras välgörenhetsprogram "Million Makers". De håller utbildningar för ungdomar som vill ha lite extra yrkeskompetens på sitt CV. Dessutom engagerade de till exempel sig i kampanjen för att införa 18-årsgräns på solarium i Storbritannien.

En fuskbränna som ser äkta ut

Många känner sig snyggare med lite färg på kroppen, framförallt under perioder när man visar benen. När det kommer till brun-utan-sol finns fortfarande en viss skepsis, eftersom man är rädd för att bli morotsfärgad eller få ränder på kropp och i ansiktet. Idag behöver man dock inte vara orolig. Använder man St Tropez produkter och följer alla instruktioner så utlovas en näst intill äkta solbrun färg.

Oavsett om du vill visa upp en brun kropp eller bara ha lite mörkare glow i ansiktet, så finns det hjälp. St Tropez brun-utan-sol-produkter ger en fin “solkysst” look och de finns i olika grader, oftast från light vidare till medium och dark. För den som vill låta den solbruna färgen smyga sig på steg för steg, istället för att ge en direkt synlig förändring, kan deras Gradual Tan-produkter vara ett bättre alternativ.

Är du ute efter ett tillfälligt resultat finns One Night Only-serien som håller i maximalt 24 timmar och som enkelt tvättas bort med tvål och vatten. Produkterna ger en omedelbar färg och kan vara en kosmetisk snabbfix för en kväll. Oavsett vilken typ av tan-produkter du använder så bör man använda de ”prep and maintain”-hjälpmedel som finns för att både få rätt färg, djupare färg och hålla huden frisk och fräsch.

Tips för att få bästa resultat med brun-utan-sol

  • Exfoliera kroppen från topp till tå innan du applicerar din St Tropez-produkt. Det förhindrar att färgen spricker eller bleknar ojämnt.
  • Raka dig redan dagen innan du använder brun-utan-sol.
  • Efter en dusch med exfoliering, smörj in dig med en oljefri lotion på händerna samt baksidan av hälen, armbågarna och knäna. De områdena är ofta torra och kan då absorbera mer färg än andra.
  • Om du har stora porer eller torr hy i ansiktet bör du applicera en fuktkräm och låta den dra in först i ungefär 20 minuter.
  • Applicera inte brun-utan-sol i ett fuktigt badrum. Då riskerar du att svettas och i värsta fall blir det ränder eller fläckar i färgen.

Med St Tropez kan du få en naturligt fräsch hud

En subtil glöd eller en lite djupare solbränna? Oavsett vad du är ute efter så finns produkter som kan hjälpa dig. Du kanske bara vill jämna ut hudtonen? St Tropez har även utvecklat en speciell lättviktsformula i Self Tan Dark-serien som reagerar på din hudton och ger färg efter den, allt för att det ska se naturligt ut.

Det finns fuktgivande oljor som snabbt ger ditt ansikte en naturligt fräsch och solkysst hud. De fungerar bra även på torr och känslig hud, absorberas snabbt och täpper inte till porerna. Innehållet består helt av naturligt DHA (fettsyra), i kombination med lyxiga essentiella oljor. Oljorna är lätt parfymerade och därför fria från den typiska brun-utan-sol-lukten. Ett par droppar räcker och de masseras försiktigt in i ansiktet innan du använder din vanliga fuktkräm.

Använder man brun-utan-sol regelbundet är en skrubbvante nästan ett måste. Det finns vantar som används både för att enkelt ta bort gamla skikt av solprodukter genom exfoliering och för att jämna ut färgen, om du fått ränder eller fläckar. Vanten polerar även bort torr hud och regelbunden användning kommer att ge dig en silkeslen hy.

Lyster och en solkysst ton med St Tropez

St Tropez har lotions som är enkla att applicera och som dessutom är vattenresistenta. De kommer att ge huden samma färg som en naturlig solbränna i upp till 24 timmar. Den speciella formulan gör så att du sitter säkert även om det regnar, eller om du utsätter huden för annan fukt. Massera in produkten på torr hud och du kan med fördel använda en applikator-vante.

Den finns också lotions som man kan använda för färg ett enstaka tillfälle, som omedelbart ger en jämn och gyllene ton som du kan tvätta av med tvål och vatten. De passar alla hudtyper och innehåller mjukgörande oljor som både återfuktar och får huden att kännas mjuk. Många modeller använder denna lösning eftersom den ger en vacker färg samtidigt som den lätt tvättas av. Det finns olika nyanser beroende på hur brun du vill bli.

Slutligen vill vi tipsa om deras fuktgivande ansiktskräm, som kombinerar brun-utan-sol effekt med traditionell hudvård. Formulan har ljusreflekterande partiklar som på så sätt ger huden en jämn och klar ton. Den typen av krämer kan innehålla mjukgörande inslag, som avokadoolja och kameliaextrakt. De hjälper till att stärka hudens naturliga skyddsbarriärer samtidigt som du får en jämnt solbrun ton.

Hoppas vår guide har hjälpt dig att inspireras så att du kan hitta rätt brun-utan-sol-produkt från St Tropez. Lycka till!