547 artiklar

NYX för varje sminkväska

En av de första produkterna från NYX som tog sminkälskare med storm var en ögonpenna. Vid lanseringen släpptes den i en enda nyans, men idag finns den i över 30 olika nyanser och man kan lugnt säga att varumärket gått samma väg – från litet till enormt med produkter för varje sminkväska.

NYX sätter nya sminktrender

Är det möjligt att kombinera kvalitet med bra pris och samtidigt locka intresset hos kräsna sminkexperter världen över? Jadå, NYX har lyckats skapa produkt efter produkt som blivit måsten för många, inklusive skönhetsbloggare och professionella makeup-artister. Och de innovativa produkterna har bara blivit fler och fler, som alla är väldigt prisvärda.

Varumärkets produkter är kända för hög pigmentåtergivning, rikt pigment och varierande färger. Det stora sortimentet spänner från klassiskt till trendigt och en del av det är säsongsbetonat.

Men hur började det egentligen? Grundaren Toni Ko lanserade företaget 1999, efter att ha insett att det fanns ett glapp mellan prestigemärken som såldes i varuhus och lågprisprodukter som såldes i massor. Det ansågs inte vara chict nog att använda plånboksvänlig makeup. Toni Ko beslutade sig därför för att stänga glappet mellan prestige och budget.

Intressanta fakta om sminkföretaget

Namnet, som uttalas "Niks", kommer från nattens gudinna i den grekiska mytologin. Nyx var lika vacker som mystisk och ska ha varit högt ansedd även av Zeus. Deras makeup säljs i över 70 länder.

Här kommer lite mer smått och gott om populära NYX:

  • Grundaren Toni Ko kom till USA från Sydkorea 13 år gammal. Hon startade företaget 12 år senare, tack vare ett lån på 250 000 dollar från sina föräldrar.
  • Först fokuserade de på att lansera ögon- och läppennor för lokala makeup-artister som de kunde använda på events.
  • Företaget har sedan starten arbetat nära med influencers i sociala medier för att sprida nya produkter. Framgångarna kommer mycket tack vare det.
  • Kända skönhetsbloggare och vloggare blir ofta inbjudna till företagets huvudkontor i Los Angeles för att prova nya produkter.
  • Företaget är stolta medlemmar i PETAs Beauty Without Bunnies-program sedan 2010 och testar aldrig sina produkter på djur.
  • De erbjuder ett brett sortiment av veganska produkter.
  • 2018 lanserades NYX Masterclass med professionella makeup-artister och populära vloggare.

Skapa din egen palett med NYX-produkter

När företagets första setting spray kom ut på marknaden blev den snabbt en produkt som alla pratade om. Det är en lätt, vattenbaserad spray som skyddar din makeup och ger ett fräscht utseende som håller länge. Den är ett skydd mot både luftburna föroreningar och blossande hud, beroende på temperatur eller aktivitet. Huden får dessutom en härlig, matt finish.

Så snart skönhetsbloggarna började prata om contouring så hamnade den typen av paletter på inköpslistan för många. Det finns NYX-paletter som kombinerar många naturliga nyanser som kan framhäva dina bästa ansiktsdrag. Produkten smälter enkelt in i hyn så du kan applicera så många lager som du vill för att ge känslan av djup. Färgerna är påfyllningsbara och du kan dessutom byta ut dem för att bygga din egen palett.

Märket erbjuder också flytande läppstift som ger en sammetslen täckning. Efter applicering så torkar den krämiga färgen till en matt finish, utan att bli för torr. Produkterna är pigmenterade och kommer många nyanser, från nude till exotiskt röd. Det finns i princip en nyans för varje look.

Hur du skapar din sminklook med NYX

Börja att lägga grunden med en transparent primer som neutraliserar rodnad och missfärgningar. De ljusreflekterande guldpartiklarna i primern ger din hud lyster som håller hela dagen. Applicera därefter en foundation som ger täckning, där du väljer graden själv – du bygger helt enkelt på tills du är nöjd med täckningen. Det är en lättarbetad produkt som bäst borstas på med en foundation-borste. Då får du en slät och jämn finish.

Efter det passar det att lägga en concealer med medium till full täckning. Formulan ska vara lätt och den kan dölja ojämna hudtoner och mörka ringar under ögonen. De finns även i färgkorrigerande nyanser, där exempelvis grön reducerar röda partier, lavendellivar upp grådassig eller gul hy och den gula används som highlighter. Gå sedan över huden med ett tunt finishing powder med lätt hand och en stor och fluffig borste. NYX har produkter som har utvecklats för att efterlikna filter-effekter i mobilen. De ger en perfekt finish och gör så att din foundation håller hela dagen.

Vill du definiera och framhäva dina ansiktsdrag kan du passa på att göra det med highlighter och contour-palett. Applicera därefter lite krämrouge på äppelkinderna som ger både en touch av färg och lyster. Som bronzer kan du välja ett matt bronzer-puder som ger en härligt hälsosam och naturlig look.

Dramatiska ögon och läckra läppar

När det blir dags att välja färg på ögonen så finns det NYX-paletter med 16 nyanser av pigmentrika skuggor. Paletterna kommer i olika färgkombinationer och varje består av såväl matta skuggor som skimrande och metalliska nyanser. Deras eyeliner kommer att ge dig en glamorös look med sin högglansiga finish. Den är dessutom lätt att applicera med sin flexibla borste. För mer dramatiska ögon kan du lägga en svart nyans av ögonpenna under nedre fransraden.

Sedan kan du jobba med dina ögonbryn med hjälp av en mekanisk mikro-brynpenna som framhäver, formar och fyller ut även dina små, fina hårstrån. En förlängande mascara kan ge den sista touchen vid ögonmakeupen.

Då är det bara läpparna kvar. Med läppennorna formar du läpparna genom att först måla konturerna som du vill ha dem. Därefter kan du välja antingen en matt läppkräm eller ett läppstift med mer glow. Sista steget som får makeupen att sitta hela dagen är en finishing spray, glöm bara inte ögonen – blunda och slappna av så att inga partier rynkas i onödan och sedan sprayar du lätt.

Om du använder NYX produkter och följer våra tips så blir du lätt en sminkexpert.