Filter1

20 artiklar

Därför älskar sminkentusiaster Real Techniques

Smink är ett hantverk och för att få till en perfekt makeup behövs rätt verktyg. Real Techniques är en favorit bland skönhetsbloggare, sminkälskare och kvinnor generellt. Inte nog med att deras produkter är av professionell kvalitet, entusiasterna bakom märket är dessutom mästare på att inspirera skönhetsvärlden.

Nu kan alla sminka sig som proffsen

Real Techniques lanserades 2011 och deras kollektion av sminkborstar slog ner som en bomb i beauty-världen. De professionella makeup-borstarna har revolutionerat sättet vi sminkar oss på och har gett oss helt nya möjligheter att skapa den perfekta looken.

Real Techniques erbjuder sminkverktyg som:

 • sminkborstar
 • borsthållare
 • svampar
 • svamphållare
 • rengöringspaletter
 • rengöringsgel

Varumärket har kort och gott alla verktyg du behöver för att sminka dig som en stjärna.

Starka profiler bakom varumärket

Real Techniques grundades av systrarna Samantha och Nicola Chapman. De växte upp omgivna av smink och började själva sina karriärer som makeup-artister. Deras moster var verksam inom samma yrke och har sminkat flera kändisar. Ett par anledningarna till varumärkets succé är att grundarna är två starka kvinnor som verkligen brinner för smink och kan sin sak – och att många kunder kan identifiera sig med dem.

Samantha tog sina första steg mot ett sminkimperium 2008 när hon laddade upp en video på internet om hur man lägger en sotig makeup. Videon blev så populär att efterfrågan på fler sminkvideor ökade. 

Samantha började samarbeta med Nicola och deras popularitet sköt i höjden. Man kan säga att Samantha och Nicola var några av sminkvärldens första influencers.

Snart började idén om Real Techniques ta form – för att kunna lägga en snygg makeup behövs rätt verktyg.

Borstarnas olika färger har olika syften

Det ska inte vara svårt att sminka sig snyggt och du ska inte behöva använda fingrarna för att applicera foundation eller ögonskugga. Real Techniques borstar är indelade i olika färger som alla hör till en specifik kategori.

Denna färgindelning representerar de olika stegen i en sminkning. De gör att du lätt kan hitta rätt borste och läggaen jämn bas, framhäva dina ögon och skapa en perfekt finish – precis som proffsen. Varje borste har ett namn på handtaget, till exempel ”blush brush” och ”shading brush”, vilket gör det enkelt att veta vad du ska använda verktygen till och du slipper gissa dig fram.

De olika färgerna är:

 • Orange – bas. Med dessa lägger du basen i din sminkning. I denna kollektion finns borstar till bland annat foundation, puder och concealer.
 • Rosa – finish. Dessa använder du till att lägga finishen med. Kollektionen innehåller borstar som kan användas till bland annat rouge och puder.
 • Lila – ögon. Dessa används för att framhäva ögonen. I kollektionen finns borstar till eyeliner, ögonskugga, ögonbryn – ja allt som hör till ögonen helt enkelt.

Komplett borstkollektion av noggrant utvalda material

I Real Techniques produktutbud finns alla verktyg du någonsin kan tänkas behöva. Du behöver aldrig leta efter en borste på annat håll eftersom kollektionen är komplett med allt som krävs för att lägga en perfekt makeup. Verktygen kan köpas styckvis eller i olika set. Om du ska köpa dina första borstar kan det vara smart att investera i ett set. Då får du allt du behöver till din sminkning och kan sätta igång direkt.

Sminkborstarna är gjorda av syntetisk taklon och de är supermjuka och utformade så att du ska kunna lägga en precis makeup. De är fjäderlätta och tynger inte ner handleden – inte ens efter en maratonsminkning inför nyårsafton blir händerna trötta. Borstarna har en platt ände som gör att de kan stå upp. På så sätt håller de sig rena längre med tanke på att de inte ligger och suger åt sig smuts från handfatet eller sminkbordet.

Självklart testas inte verktygen på djur och innehåller heller inte hår från djur. De är både snälla mot miljön och ditt ansikte.

Lätta att rengöra – så här gör du

Hur ofta rengör du dina sminkborstar och svampar egentligen? Många slarvar med rengöringen, vilket kan leda till torr hy, finnar och utslag. Ta hand om din hud och ha för vana att rengöra dina sminkborstar regelbundet. Det är inte bara din hud som tar skada om sminkverktygen är fulla med gamla sminkrester – din makeup blir inte lika snygg om borstarna är klibbiga och orena. Många borstar har mer än en funktion. För att slippa rengöra dem hela tiden kan du ha flera av samma sort, men använda dem till olika saker.

Så här rengör du dina borstar från Real Techniques snabbt:

 • Det är viktigt att torka av borstarna ofta så att det gamla sminket inte färgar av sig på andra borstar. Gör gärna detta efter varje användning eller några gånger i veckan.
 • Torka av borsten med en våtservett eller en näsduk med sminkborttagning.

Så här rengör du dina borstar från Real Techniques noggrant:

 • Vi rekommenderar att du rengör dina sminkborstar en gång i veckan eller efter att du har använt dem cirka tio gånger. Ju längre du väntar med att rengöra borstarna desto större risk är det att gamla sminkrester skadar din hud och din makeup.
 • Använd en rengöringspalett, tvål och varmt vatten. Svåra fläckar på borstarna kan avlägsnas med olivolja.
 • Häll lite vatten och tvål eller sminkrengöring på rengöringspaletten. Doppa borsten i vattnet och pressa den mot paletten. Skölj av borsten under rinnande vatten eller i en kopp med vatten. Torka av borsten med toalettpapper eller en handduk. Lägg borsten på en handduk och låt den torka innan du använder den igen.

Ett helt community av sminkintresserade 

Real Techniques står inte bara för sminkborstar av hög kvalitet – de står också för gemenskap. Kvinnorna bakom märket har en nära kontakt med sina följare och lägger upp sminkvideos, blogginlägg och värdefulla tips på Real Techniques hemsida och i sina övriga kanaler.

Detta engagerar kunder över hela världen som samlas i deras olika kommentarsfält. Där kan de ställa frågor, svara på frågor och dela med sig av egna tips till varandra, både om produkterna och om smink i allmänhet.

Nu vet du hemligheten bakom Real Techniques och varför sminkentusiaster över hela världen älskar deras sminkverktyg