Naglar

Populära filter
60 artiklar

Naglar - ett sätt att visa vem du är

En hand kan vara något av det första en person ser hos dig. Det kan handla om ett handslag, när du signerar ett kvitto eller kanske ger pengar tillbaka vid ett köp. Därför finns det all anledning att ha välvårdade händer om man vill ge ett bra första intryck.

Händer att vara stolt över

Det har garanterat hänt dig att du varit på en fest och när ni skålar så noterar du vilka långa, välvårdade naglar någon har. Hon lyfter glaset till munnen och plötsligt ser du den lila, glittrande färgen som hon matchat med en lika skimrande makeup. Hon är medveten om hur vackra hennes händer är och är därför inte rädd för att visa upp dem utan gör det glatt och med självförtroende. Inget är fult i att vilja vara vacker, att vilja synas och att ge det lilla extra för att få känna sig elegant. Känslan att vara stolt över sina välvårdade händer är behaglig. Att ha händer man verkligen tar hand om behöver inte betyda att man gått till en proffsklinik utan man kan lika gärna ordna det hemma med rätt produkter och ett nagellack i någon härlig färg. Varför inte göra det till rutin att varje lördag (exempelvis) ta hand om dina händer lite extra?

Manikyr steg-för-steg

Om du följer denna lista kommer det snabbt att märkas skillnad på dina naglar och händer, det lovar vi.

  • Börja med att ta bort den gamla färgen med en bra nagellacksborttagning. Blöt en bomullstuss och håll sedan bomullen mot färglagret några sekunder innan du försiktigt sveper bort färgen, utan att gnugga. Upprepa tills färgen är helt borta, gnugga aldrig. Inte heller bör du försöka ta bort lacket genom att klösa bort den, det skadar ytan.
  • Häll upp en bunke med varmt vatten och en mjukgörande olja. Låt händerna vila i det varma vattnet i tio till femton minuter. Ta sedan en nagelborste och borsta naglarna försiktigt, både ovanpå och under. Torka därefter händerna med en mjuk handduk, gärna en som du värmt upp på handdukstork eller element innan.
  • Använd sedan en specialpinne som man petar ner nagelbanden med innan du smörjer in med handkräm eller olja. Låt det torka in ordentligt innan du lackar.
  • Om bitar av nagelbanden gått av så klipp bort dessa delar med en liten nagelsax. Börja sedan fila så att alla får samma form. Man filar utifrån och in om man föredrar en mer oval form. Vill man ha raka nageltippar så filar man helt enkelt rakt över. Val av fil beror på vad man vill ha för egenskaper, exempelvis om de behöver kortas ner mycket så väljer man en grövre fil.
  • Första steget med färg är ett baslack, även kallat underlack. Baslack använder man för att lacket ska sitta bättre och det är viktigt att det får torka ordentligt innan nästa steg.
  • När du väljer färg så finns det många olika sätt att tänka, först och främst bör man välja ett lack som håller länge. Sedan kan man tänka lite hur kommande vecka ser ut, är det något annorlunda du ska göra eller någon speciell outfit du vill matcha? Det viktigaste är förstår att man trivs med färgen. Applicera först ett tunt lager av färg, vänta några minuter och sedan lägger du ett till lager på det första. Gör man på det sättet så kommer det att torka fortare samtidigt som det håller längre.
  • Lägg penseln i mitten och längst ned mot nagelbandet, dra den hela vägen upp och upprepa sedan en gång på varje sida.
  • Sista steget är ett topplack som både gör att det håller bättre och att slutresultatet blir en glansig yta. Vill du ha det lite mer liknande från en salong ska du välja ett tjockare och mer trögflytande, ofta är dessa produkter med så kallad gel-effekt.
  • När alla steg är avklarade och ytan torkat helt så är det bara att smörja in med någon väldoftande handkräm och sedan ta på dina favoritringar, du kommer känna dig förstklassig!

Skrubba läpparna

Många fler områden än naglar förtjänar rengörande och fuktgivande behandling, exempelvis dina läppar. Framförallt på vintern kan läpparna bli frasiga och uttorkade av kylan och den speciella luften. Anledningarna till att hålla läpparna mjuka är många, till exempel för att din partner (om du har en sådan) inte kommer att riva sig på läpparna om ni pussar eller kysser varandra. Om vi ska vara helt ärliga, visst är det trevligare att kyssa ett par mjuka läppar än ett par som nästan river sår på dina egna? Precis som det är trevligare att någon med rena och välvårdade naglar håller dig i handen eller stryker dig på kinden.

Ett första steg mot honungslena läppar är något man ofta glömmer, eller helt enkelt inte tänker på, att göra en läppskrubb. Det finns många olika varianter så det är bara att prova sig fram vad som passar bäst. Oftast kan man behöva en lite grövre vintertid och en mindre exfolierande under sommaren.

Honungslena läppar

Efter att ha gett läpparna en rejäl genomgång som både rengör och exfolierar så kommer det roliga, att återfukta dem. Att välja vad man vill smörja sina läppar med kan vara lite svårt, alla har vi våra favoriter. Men om man tänkt välja något nytt så kan man först ta och fundera över smak, konsistens, färg och funktion. En del av oss vill ha en tjockare konsistens som är mest likt känslan av vaselin. Andra vill ha ett lätt, tunt lager ofärgat läppbalsam, medan någon tredje vill ha ett med mycket glans och kanske till och med färg. Det finns produkter som ändrar färg efter humör och person och även läpp-produkter som får läpparna att puta lite extra, dessa kallas oftast för lip plumber. Oavsett vad man väljer så har man genom den skrubben förberett läpparna på bästa sätt, det gör inte bara att resultatet blir bättre utan det kommer hålla sig längre också. Precis samma princip som med naglar.

Mjuka fötter

Det är svårt att känna sig helt fräsch om man bär någon form av öppen sko men fötterna är hårda och sträva som elefanthud med flagnad färg på naglarna. Ser man till att ha en välvårdad och mjuk fot så kommer det att synas, men inte bara det, du kommer även att minska risken för skavsår och liknande. Fötterna är något man bör ta hand om hela tiden utan uppehåll. Att skrubba, fila och smörja måste man göra regelbundet för att undvika att det blir förhårdnader.

Ett varmt fotbad med fotsalt innan du använder en fotskrubb är bästa sättet. Då kommer fotens hud först att mjukas upp av vattnet så att skrubben kommer åt vid de hårda partierna bättre. Vilken typ av skrubb du ska använda beror på hur stora problem du har med förhårdnader. Kanske har du inga problem alls utan bara vill ta hand dina fötter på bästa sätt. Nästa steg på vägen mot mjuka fötter är att fila dem, det finns så många olika typer av fotfilar så man får prova sig fram vad som fungerar. Skölj fötterna noga efter filandet och torka dem torra, glöm ej mellan tårna. Sedan smörjer du in dem med en kräm gjord för just fötter. Det finns de som är anpassad efter fötter med hårda partier. Att använda en fotmask över natten är ett annat bra tips när man behöver återfukta ordentligt. Sista steget är att måla på någon vacker färg så att dina välvårdade fötter får synas lite extra, kanske med en nyans som matchar dina naglar.

Det är alltså inte bara ansikte och hår som behöver omvårdnad för att man ska känna sig fräsch, även naglar och fötter behöver sitt. Följ våra tips och du kommer att känna hur mycket det faktiskt gör för välbefinnandet.