Katalog

Populära filter
63 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Lumene kommer från naturen

Skönhetsmärket Lumene har hämtat sin inspiration från den nordiska naturen sedan starten 1970. Företaget döptes efter en sjö vid namn Lummenne som är belägen mitt i Finland, och tidigt började man använda sig av de naturligt välgörande egenskaper som finns inbäddade i den nordiska vegetationen. Bär, kåda, ljung och andra ingredienser tas tillvara genom så kallad wild crafting, vilket betyder att de inte odlas fram, utan skördas i sin naturliga miljö.

På Lumene har det sedan företagets begynnelse funnits en medvetenhet kring betydelsen av att ta hand om naturen man hämtar sina ingredienser från. Redan 1980 lanserade varumärket en grön hudvårdsserie som snabbt blev populär på skönhetssalonger. År 2010 startade företaget ett program med målet att reducera vattenanvändning, och samma år började man samarbeta med den finska naturskyddsföreningen.

Ett heltäckande hållbarhetsarbete

På Zalando hittar du flera produkter från Lumene som klassas som hållbara, vilket innebär att minst 95%av ingredienserna kommer från naturen. Varumärket har sedan 2016 utökat sin användning av växter i produktionen, för att kunna erbjuda ett bredare utbud av veganska produkter. De naturliga ingredienserna hämtas i stor utsträckning från ekologiskt certifierade skogar, där naturen får chansen att återhämta sig.

Men det finns ännu fler anledningar att Lumene ligger i topp på det finska index som mäter varumärkens hållbarhet. Sedan 2009 kommer all energi som används i Lumenes tillverkning från vattenkraft. Företagets förpackningar kommer från återvunnet material, som kan återvinnas igen efter användning. Och från och med 2020 började man arbeta med att återställa övergivna torvmarker.

Produkter som passar din hudtyp

Lumenes sortiment delas in i ett antal kategorier, vars produkter är framtagna för olika hudtyper. För dig som tenderar att vara torr i huden finns serien Nordic Hydra, vars rengöringsprodukter, krämer och serum återfuktar din hud på djupet med hjälp av bland annat kåda från björk och hyaluronsyra. Du som istället tenderar att ha oljig hy kan prova serien Nordic Clear, vars produkter innehåller bland annat älggräs och arktiskt källvatten som återställer hudens balans.

Serien Nordic C är till för dig som vill ge din hud en energikick. Med hjälp av ingredienserna hjortron, c-vitamin och hyaluronsyra får din hy nytt liv och ger ifrån sig en naturlig lyster. Krämerna, oljorna och serumen i kategorin Nordic Bloom är framtagna för dig som vill få till en slätare hy med förbättrad ton. Produkterna i den här serien innehåller bland annat lingonextrakt, som bidrar till att hålla huden elastisk och smidig.