Katalog

Populära filter
216 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Specialdesigna din hudvårdsrutin med BABOR

BABOR är märket för dig som tar din hud på allvar. Allas hud är individuell, och vi har alla något som vi vill förbättra. Med hjälp av produkter från BABOR kan du arbeta upp en fantastisk lyster.

Det som gör att premiummärket BABOR sticker ut på marknaden är att deras produkter är särskilt framtagna för att vara riktigt effektiva för specifika hudproblem. De innehåller aktiva ämnen som hyaluronsyra, peptider och retinol som tillför fukt på djupet.

Produkterna levereras i lyxiga förpackningar som gör din hudvårdsstund på morgonen och kvällen till en spaupplevelse hemma i badrummet. Särskilt omtyckta är deras ampuller, som är små glasflaskor med serum.

Några tips för att öppna produkter från BABOR

Att ta fram en ampull från BABOR är det perfekta sättet att ge din hy en extra boost. Det finns olika innehåll som du kan välja mellan beroende på din hudtyp. Fördelen med ampullerna jämfört med ett serum i glasflaska med pipett är att innehållet inte exponeras för syre förrän precis innan du applicerar det. Det gör att de aktiva ingredienserna inte förstörs utan bibehåller sin effekt.

Ampullerna består av en flaskdel som serumet är i, och en liten knopp som går upp. Tittar man noga på den kan man också se ett litet band som går precis där flaskdelen möter knoppen. Det är där glaset ska knäckas. Ampullerna har alltså ingen traditionell kork, utan du bryter upp glaset. Det är viktigt att du gör det korrekt för att inte få glassplitter i serumet, men det är inte svårt om du vet hur du ska göra.

Förutsatt att du är högerhänt, ta tag i flaskdelen med vänstra handen och håll den i ett stadigt grepp. Håll i knoppen med högra handen och knäck bestämt av den vid markeringen. Du kan behöva ta i lite grann för att få upp den.

Tre viktiga delar av din hudvårdsrutin

Vi har många olika produkter från BABOR, men när man bryter ner det hela är det främst tre typer av produkter som är viktiga för att din hud ska må bra, och de är rengöring, exfoliering och återfuktning. Huden bör rengöras morgon och kväll med en produkt som passar din hudtyp. Ett par gånger i veckan är det bra att använda en exfolierande produkt, antingen en peeling med korn som tar bort döda hudceller, eller kemisk peeling som använder exempelvis syror. Slutligen behöver huden återfuktas. Det gör du med ett serum, dag- och nattkräm och ögonkräm.