Doft

Populära filter
70 artiklar

Upptäck de fräschaste dofterna för kvinnor

Att hitta sin signaturdoft kan vara lika svårt som att hitta en klädstil man känner sig bekväm med. Det kanske känns svårt att hitta just det där speciella som får dig att känna dig unik, men det är väl värt letandet. Har du svårt att bestämma dig går det även att blanda olika essenser för att skapa sin egen speciella doft.

Låt dofterna tala för dig

Vi människor associerar ofta olika lukter med minnesbilder eller känslor. Även din utstrålning kan påverkas av vilken parfym du använder. Därför är det viktigt att du hittar något som passar just dig. Är du en person som gillar att lukta trendigtoch inspirerande, så kan det vara en bra idé att satsa på en parfym med fräscha och unga toner. Som exempelvis en blandning mellan citrusträd och sandelträd.

För de som gillar bära något tyngre så är trenden med parfymer med rika toner tillbaka. Trä, vanilj, läder, kanel och andra kryddor ger ofta ett seriöst intryck. Även tobak och honung utmärker sig i sådana dofter. De lite tyngre utstrålar elegans och lyx och kan även kombineras med lättare essenser. Prova att använda en rikare parfym med kontorsoutfiten för att känna dig som den powerwoman du är.

Är det istället fräsch eller flirtig du vill känna dig så kan det vara bra att satsa på blommigadofter som är lite lättare. Sportiga noter, tillsammans med essenser av havet, ren tvätt eller nyklippt gräs gör att du får en livfull och modern utstrålning. Fräscha toner passar speciellt bra på kontoret eller på dagsutflykten.

Parfym

Att välja parfym är viktigt. När du väl har hittat din favorit så kommer du inte släppa den i första taget. Många har några olika märken för olika tillfällen, men de flesta håller sig till en och samma. Oavsett vad du föredrar så finns det någonting för dig. Matcha gärna dina favoriter med din stil för en energisk och ihopsatt helhet.

  • Välj en parfym som passar flera olika tillfällen.
  • Matcha parfym med din övriga stil.
  • Se till att du inte kommer att tröttna på den.
  • Prova alltid parfymen på din hud innan du köper den.

Fråga dig själv vad du vill förmedla med din doft och välj därefter det som passar bäst. Utgå ifrån dig själv, du vill inte maskera din unika kvinnodoft utan snarare hitta något som framhäver och kompletterar den. Att hitta den där perfekta parfymen eller bodysprayen kan göra underverk för helhetsintrycket och dessutom skapar det stämning.

Väldoftande lotion och duschkräm

Att använda en välluktande duschkräm när du duschar kan förgylla din dag. Det är underbart att känna sig riktigt fräsch och dessutom lukta gott efter duschen. Ett bra tips är att välja en duschkräm som kompletterardin parfym. Du vill inte välja produkter som skär sig mot varandra. Ett annat tips är att välja en produkt som både luktar gott och är återfuktande.

Det kan vara en bra idé att inte välja en lotion som har tunga dofter, satsa hellre på lättare och blommigare som du inte tröttnar på och som passar till det mesta. Det ska trots allt användas till hela kroppen. Välj gärna en lotion efter din hudtyp för att få den bästa känslan för huden. Hjälp din hud att få rätt mängd fukt och samtidigt lukta himmelskt.

Om du hellre vill satsa på en ren essens i lotion eller duschtvål så kan du välja något svagt eller helt luktfritt och låt parfymen tala för dig istället. Att matcha är väldigt roligt, men det kan lätt bli fel. En ren essens kan ibland förmedla lika mycket som en som är blommig eller "lyxig". Släpp lös din kreativitet när det kommer till hur du luktar och försök hitta något som framhäver dinindividualitet.

Var är bäst att applicera parfym?

Det är jobbigt att spraya på sin favoritparfym, bara för att märka att den har försvunnit lagom till lunchen. Det finns några ställen som är bättre att applicera parfym på än andra för att det ska hålla så länge som möjligt. Klassikern att applicera på handlederna fungerar oftast väldigt bra, men prova gärna andra ställen för att testavad som passar digbäst. Några exempel kan vara:

  • på halsen
  • bakom öronen
  • på handlederna
  • i håret

Bland de bästa ställena att spraya parfym är faktiskt i håret. Passa gärna på att applicera lite på nacken samtidigt så kommer det att hålla hela dagen. Faktum är att parfym kan lukta annorlunda beroende på var på kroppen du applicerar den, så att prova sig fram är alltid bäst. Ett exempel kan vara att dutta väldigt lite parfym på flera ställen för att sprida ut tonerna och skapa dinperfekta kvinnodoft.

Matcha för att hitta din personlighet

Ett bra tips är att matcha dinadofter. Att exempelvis använda en lotion och en parfym som är likartade är ett perfekt sätt att sprida ut aromerna. Något som är härligt att matcha är fräscha och sportiga aromer för att skapa en unik lukt som utstrålar energi ochsjälvsäkerhet. Kombinera gärna toner som vanilj med rökiga och lättare spår av mystik för att hitta den där perfekta essensen som symboliserar dig.

Citrus passar mycket bra ihop med exempelvis träoljor medan vatten och orientaliska aromer gifter sig på ett fantastiskt sätt. Prova dig fram i djungeln och hitta de toner som passar bäst ihop med både din personlighet och stil. Satsa gärna på en tyngre basnot och använd en lättare parfym som finish.

Slutligen

Är du inte riktigt säker på vilken parfym du ska välja, eller om du vill börja prova att kombinera olika varianter, kan det vara smart att testa olika eau de cologne som innehåller minst procent parfym och är lättare att blanda. Det finns något för alla smaker och tillfällen, oavsett vad du gillar eller vad du vill prova.

Kom ihåg att alla parfymer luktar annorlunda på olika personer, så bara för att en vän luktar himmelskt i en parfym, kanske den inte passar just dig. Följer du våra tips så lovar vi att du kommer hitta just din perfekta doft.