Katalog

Populära filter
434 artiklar
alaa.slm
alaa.slm
4 artiklar

Bobbi Brown – sminkproffs ut i fingerspetsarna

Det hyllade makeupmärket Bobbi Brown fokuserar på mer än den yttre skönheten. Det ikoniska företagets värderingar handlar lika mycket om hur du ser dig själv och hur snäll du är mot din kropp. Istället för bara sminkmärke kan man kalla det ett helt skönhetskoncept.

Bobbi Browns makeup hyllar din skönhet

Din hy ska se ut som hy – det har grundaren av makeupmärket Bobbi Brown alltid hävdat. Därför har hon främst satsat på smink som ger ett naturligt resultat. När hon grundade sitt märke 1991 var drivkraften att skönhet kan förbättras med några enkla förstärkningstekniker.

När makeup-märket startades var visionen och ledorden “Beauty begins with you”. Denna slogan följer fortfarande med och präglar företaget i alla delar av dess verksamhet. Bobbi Brown skapar produkter för att framhäva – inte dölja – den naturliga skönheten hos individen. Det gör man genom produkter som färgkorrigerande foundations; hudvård som ger naturlig och fräsch hud, samt olika makeup-serier som framhäver såväl kinder som läppar och ögon.

Bobbi själv har skrivit flera böcker på ämnet skönhet. De kan ses som livsstilsguider där hon avslöjar många hemligheter och knep – inte bara inom smink, utan även yoga och mindfulness. Hon tror på att skönhet kommer inifrån. Med detta sagt finns det givetvis en massa häftiga sminktekniker och beauty-hacks presenterade i hennes böcker.

Att hitta rätt färgkorrigerare betyder allt enligt Bobbi Brown

“Skönhet börjar med dig. Du skapar din skönhet. Skönhet kommer i många former, bortom en produkt, en rutin, ett ansikte. Inga masker, bara smink. Inga regler, bara du.” Med denna fras hoppas Bobbi Brown kunna inspirera kvinnor i alla åldrar till att hitta sin skönhet. De menar att de skapar smink som förbättrar och inte förändrar, allt för att du ska hitta din sanna skönhet. Visionen skrevs ner när företaget startades för 30 år sedan och samma vision präglar företaget även i dag, vilket är särskilt relevant i en tid då hållbarhet, äkthet och natur ser en välkommen renässans.

En sak företaget jobbat hårt för är att ta fram färgkorrigerande foundations. Men även andra typer av färgkorrigerande produkter talar de varmt om som ett steg i att få en jämn hudton. En färgkorrektor kan hjälpa mot mörka ringar under ögonen, röda partier i ansiktet eller olika typer av blå-lila nyanser som inte är önskvärda. Preparera och korrigera så blir det perfekt!

Färgkorrektorn ska användas under concealern. När du hittar rätt kombination för just din hudton kommer resultatet vara magiskt. Hur vet man då att man hittat rätt makeup-bas? Testa den både på sidan av kinden och i pannan, helst också i dagsljus. Om produkten försvinner i huden så är den helt rätt. Ser det istället rosa ut efter att du applicerat så behöver du förmodligen en mer gulaktig ton.

En snabblektion i hur du kan se piggare ut med Bobbi Brown

  • Rengör huden och dutta sedan försiktigt dit ögonkräm under ögat innan du smörjer resten av ansiktet med en fuktgivande ansiktskräm. Använd därefter gärna en lystergivande olja eller kräm.
  • Applicera färgkorrektor på de mörka partierna under ögat, blenda sedan ut det med en beautyblender. Följ upp med en täckande concealer i ljusare ton, blenda in den över färgkorrektorn. Applicera i ett större område ända upp mot fransarna.
  • Med en face brush buffar du in foundation med solskydd i din utvalda nyans.
  • Dutta försiktigt in rouge i färgen som går mot fräscht rosa på dina äppelkinder. Blenda sedan ut upp mot hårlinjen. För att ljusa upp huden, applicera ljusreflekterande puder  på de högsta partierna i ansiktet med en fluffig borste.
  • Med passande färg fyller du i och definierar dina ögonbryn. Gå sedan igenom dem med en produkt som håller brynen på plats hela dagen, gärna vattenfast. 
  • Använd en diskret, men ändå tydlig ögonskugga, gärna i någon ljust, jordig nyans, över ögonlocken och blenda med fingertopparna. Applicera några lager av en mascara som förlänger ögonfransarna.
  • Avsluta med ett läppstift eller läppglans i en nude-färg.

Bobbi Brown har många storsäljare genom åren

En av deras eyeliners blev populär för att den kombinerar den precision man får av flytande eyeliner med gelpennornas lätthet att applicera. Det är ingen tillfällighet att så många makeupartister rekommenderar den eftersom den dessutom är vattensäker i upp emot 12 timmar. Den håller en hel dag och står emot såväl tårar som svett och fukt. Eyelinern är lätt att applicera och den högpigmenterade gelkonsistensen ger ett snyggt resultat där man kan lägga allt från en diskret till en dramatisk linje.

De har även foundations som sitter länge, med solskydd, hög täckning och en matt finish, utan att tappa det naturliga. De är lätta att applicera och känns som en andra hud eftersom de andas. Emulsionen är tillverkad genom en unik process och kombineras av både oljekontrollerande verksamma ämnen och hudvänliga pigment. De har stått emot tester i fukt och extrem värme. Under fyra veckor fick ett antal testpersoner använda deras foundations och hela 93 procent av dem ansåg att deras porer direkt syntes mindre.

Det är ingen tillfällighet att Bobbi Browns foundation i formen av ett stort läppstift fått kultstatus. Det är ett omtyckt underlag som består av en genomskinlig bas och hudtonskorrigerande pigment. Du kan välja att applicera över hela ansiktet eller bara på utvalda delar som behöver täckas. Den krämiga, men ändå fjäderlätta texturen, ger en väldigt naturlig look. Olivextrakt och sheasmör tillför huden fukt samtidigt som det ger en slät yta.

Till sist: lägg tid på att hitta rätt Bobbi Brown-produkter

Bobbi Brown påpekar vid varje tillfälle hon får att den magiska formeln för att göra din hud felfri, är att hitta rätt nyans på foundation, concealer och färgkorrektor. Lyckas du med det kommer resten av makeupen att bli både enklare att applicera och få ett bättre slutresultat. Så är det någonting du ska lägga tid på att finna så är det de rätta basprodukterna.

Och glöm inte: "Beauty begins with you".