Cykelkläder

Populära filter
648 artiklar

Cykelkläder från välkända märken

Här finner du cykelkläder till bra priser från välkända sportmärken. Oavsett om du är proffscyklare eller cyklar till vardags är det viktigt med bra kläder som håller dig torr, sval och ger din kropp flexibilitet när du cyklar. Det är A och O för en härlig cykelfärd att ha cykelkläder som passar just dig, de ökar hur komfortabelt turen blir för dig och också din prestationsförmåga. Cykla snabbare med rätt kläder från oss på Zalando!

Cykelplagg för en fräschare vardag

Visste du att du kommer att känna dig fräschare under dagen om du byter om till cykelplagg i stället för att du svettas i dina vanliga kläder? Du cyklar till jobbet snabbare, byter om till rena kläder och du känner dig fräsch hela dagen på jobbet. Cykelkläder tar bort svett, kyla och värme och skyddar dig mot olika väder. Regn, hagel, snö, molnigt eller solsken, med cykelkläder från oss på Zalando är du alltid rätt klädd! Ska du dessutom ställa upp i cykellopp rekommenderar vi att du får i dig tillräckligt med kolhydrater innan loppet. Du gör detta genom att ta mer mat på tallriken cirka 3–4 veckor innan tävlingen.

Vilka cykelkläder behöver du?

Givetvis behövs en CE-märkt cykelhjälm för att du ska vara säkrare i trafiken. Cykelhandskar är även det viktigt, dels om du ramlar och det skyddar även också från domnande händer. Domnande händer är ett vanligt problem vid cykelturer och stoppningen i cykelhandskarna underlättar stort. Bra skor är gympaskor för cykelbruk och heltäckande solglasögon är också bra att ha. En cykeltröja och cykelbyxor är det givna valet när du väljer cykelplagg. Hos oss på Zalando hittar du de cykelkläder du behöver för en snabbare, fräschare och trevligare cykeltur.

Cykelkläder som andas

Att frysa efter att du svettats i dina kläder är vanligt, men inte med cykelkläder. I dessa håller du dig både varm och sval på samma gång eftersom cykelkläder är i ett material som tillåter huden att andas. En cykelväst passar också bra för när du cyklar och ger dig extra värme vid kallt väder. När det blir för varmt är det bara att rulla ihop cykelvästen och sätta fast under cykelsadeln. För att få det där lilla extra ut ur din cykelteknik kan du till exempel använda handbromsen 95 % av tiden, slappna av i övre delen av kroppen och parera tunga växlar till att börja med. Detta för att undvika risken att få knäproblem på kort och lång sikt.