Resväskor & -tillbehör för dam

Populära filter
907 artiklar

Hitta resväskor för ditt nästa äventyr

Med en bra resväska kommer man långt, bokstavligt talat. Här hittar du resväskor i alla möjliga stilar och storlekar så att du kan köpa en som har alla funktioner just du tycker är viktiga när du är ute och reser.

En smidig liten kabinväska är perfekt att ha när du bara reser med handbagage på flyget till Grekland, ska ta bussen till Norge eller ska åka på spahelg med kompisarna. Trots den kompakta storleken ryms det mesta man behöver ha med sig för en eller flera övernattningar, och hjulen gör att den blir lätt att dra med sig.

Det är också väldigt praktiskt att ha en större resväska för de resor då du är borta lite längre och behöver ha med dig mer (eller om du planerar att shoppa en massa på din destination!)

Ska man välja hårt eller mjukt skal på resväskan?

Det finns både hårda och mjuka resväskor, och dessa har olika fördelar. Hårda väskor är mer slitstarka och skyddar innehållet. De är praktiska om du packat ner ömtåliga saker som souvenirer i porslin eller glasflaskor. Dessutom är de mer vattentäta än mjuka väskor, så om det regnar behöver du inte oroa dig för att dina saker ska bli blöta.

Mjuka resväskor har också sina fördelar. Dels ligger de ofta lägre i pris än de hårda varianterna, dels är de mer formbara. Det är praktiskt om du vill kunna trycka in lite extra i dem. Många mjuka väskor är också väldigt snygga, vilket så klart också är en faktor att väga in i beslutet.

Två eller fyra hjul – du bestämmer

En annan sak som är bra att tänka på när man köper resväska är antalet hjul. En del väskor har bara två hjul. Det gör att du måste vinkla väskan och dra den bakom dig. Fördelen med en sådan väska är att den står stilla när du ställer den upp. Den kan inte rulla iväg av sig själv i en nedförsbacke eller om det blåser.

En väska med fyra hjul är smidig eftersom du kan dra den även om den står upprätt. Det är extra bra på flygplatsen när det är trångt och mycket folk och du inte vill ta upp för mycket plats. Det är lättare att dra väskan på alla fyra hjul när man går på släta golv.

Andra typer av väskor att ha när man reser

I vårt sortiment hittar du inte bara stora och små resväskor. Vi har också rymliga weekendbags som slukar allt du behöver ha med dig när du är borta över en helg. Dessutom har vi många trevliga necessärer som hjälper dig att hålla koll på toalettartiklar och skönhetsprodukter när du är på resande fot.