Paraplyer för dam

Populära filter
39 artiklar

Paraplyer har under lång tid gjort att vi människor har kunnat skydda oss emot regnet, faktum är att paraplyer har använts i Europa ända sedan 1500-talet och även om material och design har uppdaterats så är fortfarande konstruktionen sig något sånär lik. Paraplyet bygger på att man har en skärm som man fäller ut för att på så sätt skydda sig mot regndropparna och därigenom undvika att bli blöt. Paraplyets konstruktion är väldigt enkelt och framförall väldigt lätt, något som absolut är en fördel då man ofta bär paraplyet upprätt med en hand. Det är perfekt att använda sig utav paraply ifall man exempelvis ska gå på stan men inte vill använda sig utav regnkläder eller ifall man vill komplementera regnkläderna för att exempelvis skydda huvud och nacke bättre.

Paraplyer på Zalando.se

Paraplyet kan även ses som en enklare lösning för att undvika att bli blöt jämfört med regnkläder. Ska man bara ut en snabbis så kan det tillexempel kännas betydligt lättare att bara ta paraplyet för att få skydd än att hålla på och ta på sig alla regnkläder. Med paraply så kan man även skydda sig mot regndroppar som blåser in från sidan och dylikt, paraplyer går nämligen att vinkla så att man på så sätt kan rikta skyddet mot det håll där vinden och regnet kommer ifrån. Även om paraplyets design är enkel så finns det fortfarande möjlighet att hitta ett paraply med en rolig design som kan hjälpa till att pigga upp lite i ovädret.

Paraplyer förgyller regniga dagar

En grådaskig himmel och tunga droppar som faller är inte något vidare väder. Så sägs det i alla fall. Men regn är ju egentligen bara trist när man själv blir blött.

För finns det något mer filmiskt än gatljus som speglas i en regnskimrande trottoar? Är inte ett stilla smatter från droppar på fönstret bland de bästa av ljud?

Ordentliga paraplyer ger dig friheten att njuta av dessa stunder utan att blöta ned kläderna. Det är också enkelt att bära med i handen eller, om det är hopfällbart, i väskan. Paraplyer öppnar således upp möjligheten att förgylla även de gråast av dagar.

Redo i ur och skur

Att dra på sig stövlar och en regnjacka gör man knappast en solig morgon. Men vädret kan växla snabbt. Vid lunch mörknar himlen och lagom till att du stänger igen datorn på jobbet eller i skåpet i skolan börjar dropparna falla.

Att alltid ha med ett paraply i väskan kan då bli din räddning. Zalando har ett brett urval av paraplyer som passar både om du föredrar en liten smidig variant eller större modeller. Oavsett vilket du väljer kan du vara säker på att din promenad i regnet blir torr i skydd av ett paraply.

Fördelen med paraplyer jämfört med regnkläder är också den att du inte behöver byta till stövlar och regnrock utan kan leka med egna utstyrslar. Kombinera ett par jeans med en yllekofta och en keps eller kör på en mer stilren look med bomullschinos och en stilren skjorta och pullover. Eftersom du inte begränsas av vädret kan du leka fritt.

Paraplyt som är du

Bortom skydd från de blöta regndropparna är paraplyer även ett roligt sätt att uttrycka din still på ett personligt sätt. Zalandos breda sortiment bjuder på en uppsjö olika designer. Är du mer rödvita blommor, kaxigt leopardmönster eller klassiskt svart?

Att välja bland alla paraplyer handlar också om att bestämma sig för modell. Vissa kommer med en hopfällbar funktion medan andra följer den klassiska långa stilen. De hopfällbara är perfekta för dig som ofta är på språnget och behöver få plats med ditt paraply i handväskan eller jackfickan. Med den klassiska modellen, som bärs upp av en lång stav i paraplyets mitt, ser man ut som en tjusig flanör i “La Belle Epoques” Paris.

Ordspråket säger att det inte finns dåligt väder, bara dåliga kläder. Sanningen är den att det inte heller finns dåligt väder med ett paraply i handen. De kan förvandla de gråaste och regnigaste av dagar till möjligheten att ta en vända och dansa i regnet.