Örhängen för dam

Populära filter
4 426 artiklar

Läckra örhängen är ett statementsmycke av rang som med fördel kan bäras ensamma eller ihop med andra smycken. Utbudet av örhängen i både modern och klassisk stil är enormt vilket är bra eftersom man behöver olika modeller att matcha med olika klädstilar. Ringar är en klassisk örhängesmodell som aldrig blir omodern och som går att matcha till det mesta. Jag skulle satsa på ett par större guldfärgade ringar och ett par mindre silverfärgade med strasstenar för att få så många matchningsalternativ som möjligt. Långa svepande eller dinglande örhängen som syns väl är snyggt till en nedtonad klädsel. En svart wrapklänning piffar du enkelt till med långa hängen bestående av olikfärgade och olikformade stenar som svänger och fångar ljuset eller långa stela fågelfjädrar i metall.

Byt örhängen som du byter kläder

Tänk på att byta örhängen när du byter kläder. Mindre stiftörhängen är snygga till vardagslooken. En enkel kort sommarklänning blir ännu sötare med små vita pärlörhängen och en lite tuffare look med jeans och skinnjacka kan du matcha med större fyrkantiga studs med lila eller gröna stenar. Mindre hängen, kanske ett par söta guldfärgade snäckskal, är fina till jeans och en enkel blus. För en exklusiv röda-mattan-look ska du absolut hämta inspiration från kändisvärldens matchningsproffs. Se hur den alltid välklädda Blake Lively matchade en fantastisk högslitsad djupröd blåsa med underbara kaskadörhängen i silver och stora röda stenar på premiären av filmen Grace of Monaco. Eller hur hon till en spännande semitransparent vit aftonklänning i spets väljer stora blomformade örhängen i vit emalj.

Ta en titt på:

Örhängen

Att pierca öronen har vi gjort världen över i tusentals år och att använda öronsmycken kan lätt sägas vara en av våra mest populära former av utsmycknad genom tiderna. Om vi tittar tillbaka till forntida Egypten har arkeologer hittat örhängen tillverkade av både guld och silver. Senare under 1500-talet blev öronpiercingen väldigt fashionabelt för både män och kvinnor när det tillbakakammade hårmodet satte öronen i fokus. Då skulle man gärna ha långa, dinglande hängen alternativt gnistrande pärlor i öronen.

Genom historien har smycken visat på social ställning och rikedom, samt varit något man endast burit vid speciella tillfällen, men i takt med att bijouterier blivit allt mer tillgängliga har även öronsmycken blivit något som vi kan finna i varje kvinnas smyckesskrin. Idag behöver du inte ens ha hål i öronen för att även få ha något som glittrar i öronsnibbarna sedan öronclipsen introducerades på 1930-talet. Utformning och design har alltid formats efter rådande mode och kultur, men det fina med vår samtid är att du kan välja att individualisera din look varje dag genom att byta din örhängen. Öronsmycken är den perfekta accessoaren i det att de kan vara mer eller mindre framträdande – helt beroende på din personliga stil och look. För en mer enkel och stilren look finns otaliga små, vackra stiftörhängen i alla geometriska former. Ska du gå på fest kanske du vill ha ett par snygga, stora statement-örhängen eller ett par glittrande strassörhängen, vilka piffar upp vilken outfit som helst. Eller om du är ute efter något mer exklusivt, vem älskar inte par klassiska diamantörhängen? Vardagslyxen fås lättare med ett par snygga pärlörhängen som passar både till dig som är ute efter något romantiskt eller med ett par svarta pärlor uppnår du en riktigt tuff rocker-look. Öronringar sedan, eller creoler som de heter, passar alla kvinnor och de är ständigt trendiga medan du sätter din personliga touch genom att välja storlek på ringarna.

Lider du av nickelallergi? Satsa då på hudvänliga smycken tillverkade i kirurgiskt stål, titanörhängen eller plastörhängen. Vanligtvis avger äkta silver inget nickel, men det kan vara värt att kontrollera de silverörhängen du spanat in är garanterat nickelfria. Även äkta guldörhängen i 18 K bör vara nickelfria, men tänk på att vitt guld däremot kan innehålla nickel.