Örhängen för dam

Populära filter
8 230 artiklar

Sommarrea

Spara upp till 70%

Fynda nuarrow-right

Örhängen

Att pierca öronen har vi gjort världen över i tusentals år och att använda öronsmycken kan lätt sägas vara en av våra mest populära former av utsmycknad genom tiderna. Om vi tittar tillbaka till forntida Egypten har arkeologer hittat örhängen tillverkade av både guld och silver. Senare under 1500-talet blev öronpiercingen väldigt fashionabelt för både män och kvinnor när det tillbakakammade hårmodet satte öronen i fokus. Då skulle man gärna ha långa, dinglande hängen alternativt gnistrande pärlor i öronen.

Genom historien har smycken visat på social ställning och rikedom, samt varit något man endast burit vid speciella tillfällen, men i takt med att bijouterier blivit allt mer tillgängliga har även öronsmycken blivit något som vi kan finna i varje kvinnas smyckesskrin. Idag behöver du inte ens ha hål i öronen för att även få ha något som glittrar i öronsnibbarna sedan öronclipsen introducerades på 1930-talet. Utformning och design har alltid formats efter rådande mode och kultur, men det fina med vår samtid är att du kan välja att individualisera din look varje dag genom att byta din örhängen. Öronsmycken är den perfekta accessoaren i det att de kan vara mer eller mindre framträdande – helt beroende på din personliga stil och look. För en mer enkel och stilren look finns otaliga små, vackra stiftörhängen i alla geometriska former. Ska du gå på fest kanske du vill ha ett par snygga, stora statement-örhängen eller ett par glittrande strassörhängen, vilka piffar upp vilken outfit som helst. Eller om du är ute efter något mer exklusivt, vem älskar inte par klassiska diamantörhängen? Vardagslyxen fås lättare med ett par snygga pärlörhängen som passar både till dig som är ute efter något romantiskt eller med ett par svarta pärlor uppnår du en riktigt tuff rocker-look. Öronringar sedan, eller creoler som de heter, passar alla kvinnor och de är ständigt trendiga medan du sätter din personliga touch genom att välja storlek på ringarna.

Lider du av nickelallergi? Satsa då på hudvänliga smycken tillverkade i kirurgiskt stål, titanörhängen eller plastörhängen. Vanligtvis avger äkta silver inget nickel, men det kan vara värt att kontrollera de silverörhängen du spanat in är garanterat nickelfria. Även äkta guldörhängen i 18 K bör vara nickelfria, men tänk på att vitt guld däremot kan innehålla nickel.