Solglasögon

3 027 artiklar

Solglasögon är det optimala plagget att gömma sig bakom, men samtidigt ett man garanterat syns i. Solglasögon har alltid varit ett givet inslag i modevärlden och det finns få kläder som inte går väl ihop med ett par schyssta bågar. Att det finns tusentals modeller att välja mellan gör ju inte saken sämre och när det kommer till solglasögon är allt mycket en fråga om tycke och smak.

Vem passar i vad?

Solglasögon är en hel vetenskap och de kan verkligen se ut hur som helst. Sköldpaddsmönstrade, helsvarta eller chockrosa - valen är i princip oändliga, men tänk på att ett vågat par ofta skär sig med en elegantare klädstil och att alltför exklusiva bågar kan se märkliga ut till en avslappnad streetstyle. Det några riktlinjer att följa som kan underlätta ditt val. När det gäller solglasögon och ansiktsformer gäller det att tänka kontraster - kantiga bågar passar i regel bäst till ett runt ansikte, medan runda glasögon a la John Lennon går bättre ihop med tydligt skurna drag. Ett ovalt ansikte sägs passa alla slags solglasögonmodeller, men självklart är ingenting skrivet i sten och den personliga smaken är alltid viktigast. Det alla modeller förhoppningsvis har gemensamt är att de skyddar dig från att bländas.

Stilen för solen

Om du inte vet vad du passar i är det kanske säkrast att satsa på en klassisk design istället för marknadens mest experimentella par, men sedan är det ju en fråga om glaset också. Färgat glas drar åt sig mer uppmärksamhet än mörkt, men allra flest blickar får du nog i spegelglas - eftersom folk gillar att titta på sig själva! Det viktiga är att välja ett par som du känner dig stilig och bekväm i. Solglasögon är ett modestatement som säger mycket om din personlighet, så se till att välja garderobens coolaste accessoar med omsorg!

Annat av intresse: