Läder- & skinnkläder

Populära filter
809 artiklar

Tidlös attityd med läderkläder och skinnkläder

Läderkläder och skinnkläder upphör aldrig att vara populära. De är oerhört slitstarka och blir i regel bara snyggare ju mer man använder dem. När du köper en produkt i läder eller skinn är det därför inte bara ännu ett plagg i garderoben du skaffar dig, utan en ständig följeslagare som kommer hänga med i många år.

Men vad är det egentligen för skillnad på läder och skinn? Egentligen är det samma sak, men läder brukar det kallas när huden kommer från större djur, som exempelvis kor, och hud från mindre djur, som orm eller krokodil, kallas för skinn. Men de flesta plaggen hos oss är tillverkade av just koläder. Cirka 70 % av allt läder som produceras i världen kommer från nötkreatur. Ändå kallar de flesta av oss det som egentligen är läderjackor för skinnjackor, av gammal vana. Skillnaden mellan läder och mocka är vilken sida av skinnet som använts, där mocka är köttsidan.

Shoppa hållbara skinnjackor i återvunna material

Läder håller i många år, vilket ofta i viss mån kan kompensera för tillverkningens påverkan på miljön. Men om du verkligen vill göra ett hållbart val rekommenderar vi dig att kolla in våra skinnjackor tillverkade i återvunnet läder.

Här på Zalando finns också många alternativ som ser precis ut som läder, men som är veganska, om du föredrar det. De kan både vara tillverkade i konstgjorda material och i naturmaterial som tagits fram för att likna läder.

Om du använder vårt sökfilter för hållbarhet kan du också välja att sortera på ”Innovativa material”. Då får du upp produkter som helt eller delvis tillverkats i material som framställts av allt från alger till kaffesump. Tanken är att skapa riktigt snygga och funktionella plagg utan att belasta miljön mer än nödvändigt.

Skapa coola outfits med läder

Skinnjackor och andra kläder i läder är lätta att kombinera med alla möjliga stilar. Kör på en klassisk, svart skinnjacka till en vit t-shirt och ljusa jeans och sneakers, för en vardagslook som funkar överallt. Eller varför inte kombinera ett par bruna skinnbyxor med en beige, klassisk trenchcoat och en rutig halsduk?

Om du bär accessoarer i läder samtidigt som dina skinnkläder är det alltid bäst att matcha färgen. På så sätt får du en outfit som känns enhetlig och stilfull, där allting samverkar. Låt bälte, skor och väska matcha skinnjackan och bryt hellre av med andra färger med en halsduk eller scarf.