560 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Basplagg omfamnar trender hos BDG Urban Outfitters

BDG Urban Outfitters är, som namnet antyder, ett av modejätten Urban Outfitters undermärken. Utbudet kan beskrivas som basplagg med en modern och kaxig tappning – kort och gott ett möte mellan det traditionella och det allra senaste. Märket är ett perfekt val för dig som vill se både avslappnad och cool ut. 

En originell prägel på klassiska plagg

Trots att BDG Urban Outfitters i mångt och mycket är kända för sitt stora utbud av jeans, så finns det också en hel del andra plagg i sortimentet. Tjocka, stickade oversize-tröjor är till exempel något som gärna får ta plats i vår garderob. De passar lika bra under en myskväll i soffan som på en kylig morgonpromenad. De är helt enkelt väldigt användbara och ständigt relevanta.

Den originella prägeln märks bland annat på dunjackor i manchestertyg, stickade t-shirts och skjortor i ovanliga mönster. Dessutom erbjuder märket en hel del stilrena och enkla basplagg som är perfekta att matcha med plaggen som sticker ut.

En hel del inspiration för plaggen har hämtats från universitetsvärldens mode. Det syns bland annat på passformen på många av märkets tröjor. De tenderar nämligen att vara lite pösigare för att få till den avslappnade och sköna stilen, samtidigt som de är medvetet korta för att addera en självsäker twist. 

Jeans som smickrar alla former

Bland våra favoriter i utbudet räknas definitivt jeanskollektionerna. Medan vanliga jeans och byxor generellt har ganska låga bakfickor, har BDG Urban Outfitters valt att höja bakfickorna. Detta ger dig en väldigt smickrande profil, vilken stil och tvätt du än väljer. I sortimentet hittar du överraskande många olika jeansstilar, vilket gör det lätt att hitta rätt jeans för just din kroppsform och smak.

I de senaste kollektionerna syns en tydlig påverkan av streetwear och urbant mode på språng. Vi pratar om de detaljerade kontraststygnen, slitaget och den medvetet överdrivna längden.

Anledningen till att många har BDG Urban Outfitters som favoritmärke för snygga och användbara jeans, är till stor del för att märket inte låst sig vid en viss profil. Både stilar och storlekar är väldigt generösa, samtidigt som de inte tummar på kvaliteten. Det här gör att märket har något för alla typer, och vi älskar mode som är både roligt och lättillgängligt.

Bryt av det originella med basplagg

Att matcha plagg från BDG Urban Outfitters är inte svårt alls. Eftersom många av plaggen är originella och iögonfallande, kan det vara en bra idé att matcha med lite mer avskalade basplagg för att bryta av. Något som är trendigt är de funktionella jeansen som inspirerats av arbetskläder. Dessa kan du förslagsvis matcha med en oversize jeansskjorta för få till en grungelook.

Prova att kombinera de evigt trendiga, stora, stickade tröjorna med smala byxor för att skapa en fin silhuett. Du kan också göra tvärtom – kombinera pösigare byxor tillsammans med en tajtare överdel, i ett lite tunnare material. Båda alternativen är snygga och trendiga!

Bland jeanstrenderna ser vi så kallade mom-jeans överallt. Det är lite lösare jeans som är höga i midjan, med höga bakfickor. De är sköna och går att bära på många olika sätt. Vi är lite extra förtjusta i att matcha dem med en kort överdel som slutar precis där jeansen börjar. En perfekt outfit på en mysig biodejten eller en fika med kompisarna.

Är skinny jeans eller denimoveraller något för dig?

BDG Urban Outfitters gör det lätt för dig som vill experimentera med din stil, eller kanske bara prova något nytt. Utöver mom-jeansen är märket även känt för sina skinny jeans och korta teddyjackor. Dessa kan generellt matchas med nästan vad som helst. Det gör dem till de ultimata plaggen som passar perfekt i din garderob.

Vi vet hur hektiskt livet kan vara med skola eller jobb, aktiviteter, shopping och vänner, men det här ett märke för dig som inte vill ha konstlat eller omständligt mode. Du som har en mer avslappnad stil och samtidigt gillar att testa lite nya grepp efter humör, kommer garanterat hitta något du fastnar för. Är du verkligen på humör kan du testa denimoveraller i festliga färger. De kan vara supersnygga tillsammans med ett par sneakers i rätt sammanhang. Vågar du prova?