Amningskläder

Populära filter
1 023 artiklar

Amningskläder för alla tillfällen

Hos oss på Zalando hittar du amningskläder för alla tillfällen. Vi har amnings-bh:ar, toppar, linnen, tröjor och klänningar, plagg som är designade för att göra livet som ammande mamma lite enklare.

Om du har bestämt dig för att amma är det en god idé att redan innan din bebis föds uppdatera garderoben med praktiska amningskläder. Börja med att inhandla de mest grundläggande basplaggen som en amnings-bh med nedfällbara kupor och ett praktiskt amningslinne som lätt går att knäppa upp. När du blivit bekväm med de plaggen kan du sedan komplettera med ytterligare amningskläder.

Varför ska man då ha särskilda amningskläder? Visst kan det funka att amma även fast du bär vanliga kläder, men med särskilda amningsplagg kan du på ett enkelt och diskret sätt amma din bebis utan att först behöva ta av eller dra undan vissa plagg, eller krångla med svåra spännen som ska knäppas upp. De särskilda amningsplaggen är därmed framtagna för att göra amningen lite enklare.

Mjuka och funktionella

Något som är väldigt viktigt när det kommer till amningsplagg är att de är mjuka och bekväma. En amnings-bh ska vara skön att bära, den får inte skava eller sitta obekvämt och detsamma gäller andra amningsplagg som linnen, tröjor och ponchos.

Amningskläderna ska också vara funktionella. Det innebär att plagget både ska vara enkelt att öppna och fylla funktioner andra plagg saknar. Exempelvis kan bröstet läcka efter amning, något som kan skapa fläckar på kläderna. Ett amningsplagg är gjort för att kunna klara av ett sådant läckage.

Amningskläderna kan du i de flesta fall tvätta i maskin på 40 grader, precis som du tvättar dina vanliga kläder. Det är därmed inte svårare att ta hand om ett amningsplagg än ett vanligt plagg.

Håll stilen även med amningskläder

Idag är utbudet av amningsplagg så stort att du kan hålla stilen även som nybliven mamma. Liksom vanliga plagg finns amningsplaggen i olika märken, storlekar och modeller. Det gör att du enkelt kan hitta plagg som både passar din stil och din kroppsform.

Amningskläderna följer idag både säsong och de rådande modetrenderna. Det gör att du enkelt kan plocka ihop en moderiktig look och en outfit som passar dig och dina behov. Ska du gå på fest finns stiliga amningsklänningar medan du till vardags kan gå i mer vardagliga amningstoppar, amnings-t-shirts och amnings-hoodies. Alla plagg är så diskret designade att det krävs ett tränat öga för att se att det är ett amningsplagg. Bättre kan det inte bli!