Katalog

Populära filter
35 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Carrera – skapat med kärlek till racing

Carrera som vi känner märket idag såg dagens ljus 1956 när Wilhelm Anger bestämde sig för att byta namn på sitt företag från Wilhelm Anger Werker till Carrera. Han inspirerades av Carrera Panamericana som var en racingtävling som hölls i Mexiko på 50-talet, och som fortfarande är känd som en av de mest riskfyllda tävlingarna genom tiderna.

Adrenalinkicken, kärleken till racing och viljan att tänja på gränserna är något som både tävlingen och varumärket Carrera har gemensamt. Redan från början har sport varit ett genomgående tema i Carreras kollektioner. På 70-talet skapade man skidglasögon och hjälmar som snabbt blev favoriter bland professionella skidåkare.

Med tiden blev Carreras glasögon allt mer ikoniska, och de blev lätta att känna igen med det typiska C:et mellan ögonen. Under tidigt 80-tal skapade man solglasögon som blev som en mix av pilotglasögon och skidglasögon, vilket var en unik look på den tiden. Många av dagens glasögon påminner om den stilen.

Carreras produkter är tillverkade med kunskap och känsla

Eftersom Carrera har hängt med i svängarna sedan 50-talet har de stor kännedom om hur man designar glasögon som inte bara ser coola ut, utan som också sitter perfekt. Glasögonen med mörkare glas är praktiska att använda när du kör bil, tränar ute eller bara promenerar.

Solglasögons mörkhet delas in i olika kategorier. När du ska köra bil får du inte ha mörkare än kategori 3. Kategori 1 och 2 går också bra att köra med, men skuggar oftast inte tillräckligt mycket vid stark sol.

Solglasögonen från Carrera har inbyggt solskydd, vilket är bra om du inte bara vill se bättre när det är soligt utan också skydda ögonen från solen. När du köper ett par Carrera-glasögon här på Zalando får du med ett fodral, oftast ett hårt som passar bra när du behöver kunna lägga ner dem i väskan då och då.

Välj och vraka bland Carreras coola produkter

Något som kan göra att dina glasögon ser unika ut är att välja ett par med färgat glas i stället för det klassiska grå. Grå linser är bra på sitt sätt eftersom de minskar ljusets styrka utan att ändra färgerna du ser, men ibland är det kul att variera sig, och i vissa fall är en annan färg att föredra.

Om du till exempel ska använda glasögonen på vintern är det bra med bruna linser eftersom de minskar mängden blått ljus. Det gör att du ser större kontraster, vilket kan vara en fördel när det är snö runt omkring dig. Även gula och röda linser har liknande fördelar.