Fakturabetalning

Du har 30 dagar på dig att betala din faktura, räknat från den dagen vi skickar din beställning. Vid fakturabetalning tillkommer inga extra avgifter.
När du gör en beställning skickas ett bekräftelsemejl till dig med alla uppgifter du behöver för att betala din faktura. När du sedan får hem beställningen så hittar du din betalningsinformation på samma papper som returetiketten. Kom ihåg att vi inte skickar någon separat faktura hem till dig i brevlådan.
Om du returnerar varor inom dessa 30 dagar behöver du inte betala för dem. Du kan då bara dra av summan för de returnerade produkterna från fakturan och endast betala för de varor som du behåller. Invänta alltså inte någon uppdaterad faktura efter att du gjort retur.
Om du returnerar en vara som du redan har betalat för återförs pengarna automatiskt till det  bankkonto du registrerat då du anmält retur. Pengarna betalas tillbaka efter att vi har kontrollerat din retur på vårt lager.

Är du osäker på hur mycket du ska betala?
Här nedanför ser du dina tre senaste obetalda beställningar.

Logga in för att se dina öppna belopp

 

Kom ihåg att du måste gå in på Mina beställningar för att se om du har fler obetalda fakturor. Det öppna beloppet uppdateras när vi mottar en betalning eller en retur. Kom ihåg att det kan ta upp till fem dagar för din betalning att nå oss, och upp till 14 dagar innan vi registrerar din retur.

Betalningsinformation för din faktura:

Betalningsmottagare: Zalando SE
Bankgiro: 852-7541
Referensnummer: Ditt beställningsnummer

Zalando använder sig inte av OCR-nummer. Uppge därför beställningsnumret som referens i meddelandefältet.

Vissa banker har ett kombinerat OCR- och meddelandefält. Uppge då numret i detta fält och genomför överföringen trots att banken varnar dig för att OCR-numret inte är korrekt.

Har du fortfarande problem att genomföra betalningen? Testa att betala från en annan enhet eller webbläsare så bör det fungera.

Om du betalar flera beställningar ber vi dig att göra varje betalning separat och att ange respektive beställningsnummer för varje överföring.

Så väljer du faktura som betalningssätt
För att välja fakturabetalning som betalningssätt fyller du i ditt personnummer enligt följande format: ÅÅMMDD-XXXX i steg 2 i kassan.

När du skriver in ditt personnummer gör vi en automatisk kreditupplysning (oavsett om du senare genomför köpet eller inte). Det namn du har angett på din fakturaadress måste också överensstämma med det namn du har fyllt i på din leveransadress.

Följande faktorer kan påverka om fakturabetalning finns tillgänglig

  • Vi har ännu inte tagit emot full betalning för tidigare beställningar.
  • Vi använder oss av kreditupplysning för att ta ställning till vilka betalningsalternativ som kan erbjudas för varje beställning. I vissa fall erbjuder vi därför inte faktura som alternativ. Istället kan du då betala med kort, via PayPal eller med förskottsbetalning.
     

Vid varje beställning kontrollerar vi uppgifterna på nytt via vårt system som avgör vilka betalningsalternativ som ska vara tillgängliga för den specifika beställningen. Vi ber därför om förståelse för att vi inte alltid erbjuder alla betalningsalternativ. Det är många olika faktorer som spelar in och vår kundtjänst har därför tyvärr ingen möjlighet att påverka eller förutse vilka betalningsalternativ som kommer erbjudas för dig.

 

Kontakta oss