Zalando
Integritetspolicy

PDF-Version

Version: 02/2024

Denna integritetspolicy ger dig en översikt över behandlingen av din data hos Zalando. Den gäller för alla webbplatser, appar och andra tjänster och produkter som erbjuds av Zalando.

Om du har en fråga när det gäller denna integritetspolicy eller ämnet integritetsskydd på Zalando i allmänhet kan du när som helst vända dig till vårt dataskyddsteam på dataskydd@zalando.se. Skicka ett e-postmeddelande till vårt dataskyddsteam också om du vill utöva din rätt till upplysning eller dataradering eller annan dataskyddsrätt enligt art. 15-22 GDPR, inkl. återkallande av samtycke till marknadsföringsändamål, avbeställning av nyhetsbrev etc. Ytterligare information återfinns i avsnitten Vilka dataskyddsrättigheter har jag? samt Kontaktpersoner.

Så här kan du läsa denna integritetspolicy: Vi erbjuder dig flera olika möjligheter att läsa denna integritetspolicy. Till att börja med innehåller det här avsnittet en del grundläggande uppgifter. Därefter har vi sorterat denna integritetspolicy efter relevanta ämnen och delat upp dessa i enskilda kapitel. Såvida du redan är ett "proffs" kan du hoppa direkt till de enskilda kapitlen via följande rullgardinsmeny.

Vi har försett varje kapitel med en kort översiktstext . Översiktstexten består av en kort sammanfattning av kapitlets innehåll. Såvida du bara vill få en snabb överblick över all databehandling är det lämpligt att läsa översiktstexterna. Såvida du vill göra dig förtrogen med detaljerna kan du klicka på "Mer" under respektive översiktstext. Du kommer då att se kapitlets kompletta innehåll.

Vi har så långt som möjligt försökt undvika korshänvisningar. På detta sätt får du all information förklarad sammanhängande oavsett i vilket kapitel du befinner dig. Om du läser denna integritetspolicy från början till slutet kommer du dock eventuellt märka upprepningar i texten. Vi kunde dock inte helt undvika några få korshänvisningar. Till exempel har vi sammanfattat all landsspecifik databehandling i ett eget kapitel och hänvisar alltid till detta kapitel om landsspecifik databehandling föreligger.

För vilka tjänster och erbjudanden gäller denna integritetspolicy: Vi på Zalando behandlar dina data för det mesta likadant oavsett vilket av våra erbjudanden det gäller. Denna integritetspolicy gäller därför för alla tjänster och produkter som vi erbjuder våra kunder i Europa. Och detta oavsett om vi gör det via en webbplats, en app, i butiker, via telefon på evenemang eller via sociala nätverk eller andra kanaler. För att öka begripligheten använder vi för detta "vanliga fall" begreppet "Tjänster".

Det finns dock även tjänster där vi undantagsvis behandlar dina data annorlunda eller för speciella ändamål. Detta kan bero på tjänstens art eller på landspecifika krav. När vi åberopar dessa fall (alltså "avvikelser från vanliga fall") kallar vi det "tjänstespecifikt" eller "landsspecifikt".

Observera att Zalandos IOS-appar som släppts efter den 10 juni 2021 inte längre delar uppgifter med tredjeparter i markandsföringssyfte. I händelse av att en IOS-app fortfarande erbjuder funktioner som innehåller datadelning med en tredjepart för marknadsföringssyften, kommer dina uppgifter endast att delas om du klickar på ”godkänn” i en spårningsförfrågan i IOS.

Slutligen bör man beakta att Zalando inte bara är ett enskilt företag. Zalando är en koncern och består därmed av ett flertal företag. Inte alla dessa företag erbjuder dig tjänster eller behandlar dina data. För enkelhetens skull nämns i det följande därför endast de företag i Zalando-koncernen som också verkligen deltar i behandlingen av dina data. När vi i det följande nämner "Zalando", "vi" eller "oss" menas alltid de ansvariga företagen i Zalando-koncernen.

 • Zalando SE, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Connected Retail GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • nugg.ad GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Beauty Store GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Customer Care Central Services SE & Co. KG, Mühlenstraße 15, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Customer Care DACH SE & Co. KG, Mühlenstraße 15, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Customer Care International SE & Co. KG, Mühlenstraße 15, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Finland Oy, Runeberginkatu 5 B, 2nd floor, 00100 Helsinki, FI
 • Zalando Ireland Ltd., 2WML, Windmill Quarter, Dublin 2, D02 F206, IE
 • Zalando Logistics Gießen SE & Co. KG, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Logistics Mönchengladbach SE & Co. KG, Regioparkring 25, 41199 Mönchengladbach, DE
 • Zalando Logistics Operations France SAS, 10 Avenue Kléber, 75116 Paris, FR
 • Zalando Logistics Operations Italy S.R.L., Via Leonardo da Vinci 12, CAP 39100; Bolzano (BZ), IT
 • Zalando Logistics Operations Netherlands B.V., Klappolder 130, 2665 LP Bleiswijk, NL
 • Zalando Logistics Operations Polska sp. z o.o., ul. Innowacyjna 8, 74-100 Gardno, PL
 • Zalando Logistics Operations Spain S.L.U., Carrer Arquitecte Santiago Pérez Aracil 1, 03203 Elche, ES
 • Zalando Logistics SE & Co. KG, In der Hochstedter Ecke 1, 99098 Erfurt, DE
 • Zalando Logistics Süd SE & Co. KG, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Lounge Logistics Polska sp. z o.o., Ameryka 30, 11-015 Olsztynek, PL
 • Zalando Lounge Logistics SE & Co. KG, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Lounge Service GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Marketing Services GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando OpCo Polska Sp. z o.o., ul. Inwestycyjna 1, 95-080 Głuchów, PL
 • Zalando Operations GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Outlets GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Payments GmbH, Mühlenstraße 13-19, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Stores GmbH & Co. KG, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Sweden AB, c/o Att: Viktor Gustafsson, MAQS Advokatbyrå, Gibraltargatan 7, Box 226, 20122 Malmö, SE
 • Zalando Switzerland AG, Hardstrasse 201, 8005 Zürich, CH
 • Zalando UK Ltd., c/o Tradebyte Software Ltd, Studio 8 Montpellier Street, Cheltenham GL50 1SS, GB

Vad som står i denna integritetspolicy:

 • Vilka data som lagras av Zalando.
 • Vad vi gör med dessa data och till vad de behövs.
 • Vilka rättigheter och alternativ du har när det gäller integritetsskydd.
 • Vilken teknik och vilka uppgifter vi använder för att personalisera och anpassa våra tjänster och innehåll för att ge dig en säker, enkel, kontinuerlig och personlig shoppingupplevelse.
 • Vilken teknik och data vi använder för reklam, inklusive den spårningsteknik som används.

1. Vilka data behandlas av Zalando?

Zalando erbjuder en mängd olika tjänster som du kan använda på olika sätt. Beroende på om du kontaktar oss via webben, på telefon, personligen eller på annat sätt, och beroende på vilka tjänster du använder genereras olika data från olika källor. Många av de uppgifter vi behandlar lämnar du själv när du använder våra tjänster eller kontaktar oss. Till exempel när du registrerar dig och för detta ändamål anger ditt namn eller din e-postadress eller adress. Vi får emellertid också enhets- och åtkomstdata som automatiskt registreras av oss när du interagerar med våra tjänster. Därvid kan det till exempel handla om information om vilken enhet du använder. Vi samlar ytterligare uppgifter genom egna dataanalyser (till exempel i samband med marknadsundersökningar och utvärdering av kunder). Vi kan också få information om dig från tredje part, till exempel kreditupplysningstjänster och betaltjänstleverantörer.

När vi pratar om "dina data" menar vi personrelaterade uppgifter. Detta är all information som vi kan använda för att identifiera dig direkt eller i kombination med annan information. Exempel: Ditt namn, ditt telefonnummer, ditt kundnummer, ordernummer eller din e-postadress. All information som vi inte kan identifiera dig med (inte heller i kombination med annan information), anses vara icke-personrelaterad information. Icke-personrelaterad information kallas också anonyma uppgifter. När vi kombinerar dina personuppgifter med anonym data, kommer alla uppgifter i denna datapost att betraktas som personrelaterad information. Om vi tar bort personuppgifter från information eller från en datapost, kommer de återstående uppgifterna i denna datapost inte längre att betraktas som personrelaterad information. Detta förfarande kallas anonymisering. Principiellt gäller: Om vi ber dig att lämna vissa personliga uppgifter kan du naturligtvis vägra att göra det. Du bestämmer vilken information du ger oss. Möjligtvis kan vi då inte tillhandahålla de önskade tjänsterna (eller endast i begränsad omfattning). Vi kan till exempel inte leverera paket utan att du anger en leveransadress. Om det krävs specifik information (obligatorisk information) i samband med en tjänst, informerar vi dig om detta med hjälp av en motsvarande märkning.

Profildata är personlig och demografisk information om dig själv (så kallade basdata) och dina individuella intressen, som du ger oss vid registreringen för ditt kundkonto. Dina profildata omfattar bland annat:

 • Ditt för- och efternamn
 • Dina kontaktuppgifter
 • Dina preferenser exempelvis när det gäller märken, produkttyper eller stilar
 • Demografisk information såsom kön, ålder och bostadsort

Obligatorisk information är vanligtvis ditt namn, din e-postadress och ett lösenord som du själv har valt. Din e-postadress och lösenordet blir senare dina inloggningsuppgifter.

För användning av begränsade, avgiftsbelagda eller personliga tjänster kan ytterligare obligatorisk information vara nödvändig, exempelvis ditt födelsedatum eller tilltal (till exempel för att kunna leda dig till den Zalando Shop hemsida som passar ditt kön) eller de märken och klädstilar du gillar.

Profildata kan också omfatta ytterligare uppgifter om din person och dina intressen. Dessa kan redan insamlas vid registrering för tjänsten eller kompletteras först senare. Ett exempel på detta är att du senare lägger till frivillig information till din profil eller om du vill använda ditt kundkonto för att anmäla dig till en tjänst som kräver ytterligare obligatorisk information.

Tips

Om du är inloggad på ditt kundkonto kan du där se och i de flesta fall även direkt ändra dina profildata, till exempel för att uppdatera din adress när du har flyttat.

När du kontaktar oss registrerar vi därvid dina kontaktuppgifter. Dina kontaktuppgifter kan beroende på hur du kontaktar oss (exempelvis på telefon eller via e-post) innehålla ditt namn, postadresser, telefonnummer, faxnummer, e-postadresser, detaljer om dina sociala nätverksprofiler (till exempel erhåller vi din Facebook-ID, om du kontaktar oss via Facebook), användarnamn och liknande kontaktuppgifter.

När du beställer något hos Zalando eller handlar på plats exempelvis i Zalando Outlet Store, registrerar vi din shopping-information. Inköpsdata kan innehålla följande information, beroende på typ av försäljning och status för handläggning:

 • Ordernummer
 • Detaljer om de köpta varorna (beteckning, storlek, färg, inköpspris osv.)
 • Uppgifter om betalningssättet
 • Leverans- och faktureringsadresser
 • Meddelanden och kommunikation när det gäller inköp (t.ex. meddelande om frånträdande av avtal, reklamationer och meddelanden till kundtjänst)
 • Leverans- och betalningsstatus, t.ex. "Klart" eller "Skickat"
 • Returstatus, t.ex. "Slutförd"
 • Uppgifter om tjänsteleverantörer som är involverade i avtalets fullgörande (vid postorderköp sändningsnummer från paketleverantörer)

Tips

I ditt kundkonto under områdena "Mina beställningar", "Mina returer" och "Min adressbok" kan du alltid se dina viktiga inköpsdata.

Vi erbjuder de vanliga betalningsmetoderna inom e-handeln – i synnerhet förskottsbetalning, kreditkort, PayPal eller mot faktura. För utförandet av betalningen registrerar vi de betalningsuppgifter du har meddelat. Ytterligare betalningsinformation får vi av externa betaltjänstleverantörer och kreditupplysningstjänster som vi samarbetar med för att genomföra betalningar och kreditkontroller. Våra betaltjänstleverantörer erhåller av oss endast uppgifter som krävs för att slutföra betalningen.

Betalningsinformation är till exempel:

 • Föredragen betalningsmetod
 • Faktureringsadresser
 • IBAN och BIC eller kontonummer och clearingnummer
 • Kreditkortsdata
 • Kreditinformation

Till betalningsuppgifterna hör även annan information som är direkt relaterad till betalningshanteringen och kreditkontrollen. Det gäller exempelvis information som externa betaltjänstleverantörer använder för identifiering, såsom din PayPal-ID (såvida du betalar med PayPal).

Ansvarig för genomförandet av betalningar, fordringshantering och kreditkontroll i samband med alla inköp av privatpersoner i Zalando Shop och andra avgiftsbelagda tjänster från Zalando-koncernen är Zalando Payments GmbH, Mühlenstrasse 13-19, 10243 Berlin, Tyskland.

Kreditinformation består av våra egna uppgifter om din tidigare betalningshistorik hos alla företag i Zalando-koncernen och av kreditvärdering utförd av externa kreditupplysningstjänster. Kreditinformation är ett uttalande om en persons uppskattade ekonomiska prestationsförmåga och villighet. Detta hjälper företag att undvika uteblivna betalningar som förekommer när kunder inte eller inte i rätt tid kan uppfylla sina betalningsskyldigheter. Beaktande av kreditinformation vid valet av betalningssätt ska samtidigt förhindra att vi erbjuder våra kunder betalningsmetoder som inte kan erbjudas dem och att våra kunder åtar sig betalningsförpliktelser som de själva inte kan uppfylla. Kreditinformation tas vanligtvis fram av så kallade kreditupplysningstjänster. Med hjälp de olika uppgifterna beräknar kreditupplysningstjänsterna ett så kallat poängvärde, som bland annat tar hänsyn till de redan befintliga betalningsförpliktelserna och eventuella tidigare uteblivna betalningar. Nämnda poängvärden för en person är statistiskt baserade uppskattningar av risken för en framtida utebliven betalning. Dessa värden redovisas som ett numeriskt värde, till exempel i procent. Vi har endast ett begränsat inflytande på databehandlingen genom externa kreditupplysningstjänster (till exempel om vi lämnar information till kreditupplysningstjänster om ouppfyllda betalningsförpliktelser).

Samarbetet med externa betaltjänstleverantörer och kreditupplysningstjänster sker landspecifikt för att ta hänsyn till landsspecifika specialfall och krav. Under rubriken Till vem skickas mina uppgifter? finns information om externa betaltjänstoperatörer, och under Landsspecifik information finns information om vilka instanser i vilka länder som vi samarbetar med. Där hittar du i förekommande fall också särskilda integritetsmeddelanden som vi tillhandahåller på uppdrag av respektive betaltjänstleverantörer och kreditupplysningstjänster.

När du interagerar med våra tjänster samlar vi in information som avslöjar vilka innehåll, ämnen, produkter, produkttyper, varumärken eller stilar du är intresserad av. Vi kan exempelvis med hjälp av inköpsdata, önskelistors innehåll och din ålder (såvida denna information är tillgänglig för oss) samt jämförelser med användare med liknande egenskaper, härleda vilka stilar och produktkategorier du är intresserad av. Detta gör det möjligt för oss att vid din nästa sökning kunna visa dig de produkter som förmodligen är mest relevanta för dig.

Förutom de intressen som du direkt har meddelat kan vi också härleda dina intressen med hjälp av andra uppgifter som registrerats av oss. Om du exempelvis upprepade gånger besöker en viss del av vår Zalando Shop kan vi inom ramen för användningsanalysen och dina åtkomstdata förstå dina intressen (till exempel kan vi härleda att du kan vara intresserad av sport om du regelbundet besöker kategorin "Sportkläder" eller beställer produkter från denna kategori).

För detta ändamål får vid dessutom information och statistik om demografi (såsom ålder, kön, region), uppgifter om enhets- och åtkomstdata samt våra användares intressen. Vi ser därvid till att våra reklampartners gentemot Zalando endast tillhandahåller aggregerad, krypterad eller för Zalando anonymiserad information, så att vi inte kan tilldela uppgifterna till någon viss person, i synnerhet ingen bestämd användare. Denna information kan hjälpa oss att bättre förstå våra användare, t.ex. inom ramen för kundstrukturanalyser och användarsegmentering.

Mer information om behandlingen av dina uppgifter finns under "Hur använder Zalando mina uppgifter för reklamändamål?".

Om du kommunicerar med oss eller andra användare via telefon, post, sociala medier, kontaktformulär eller på annat sätt om produkter (t.ex. produktrecensioner) och andra ämnen registrerar vi innehållet i dina meddelanden.

Vid behov skickar vi dina meddelanden till den avdelning som är ansvarig för ditt ärende, till exempel partnerföretag eller tillverkare. Vid eventuell omdirigering till ett annat företag (till exempel om du skickar oss feedback till tillverkaren av en produkt) har du givetvis möjlighet att informera oss om att dina uppgifter endast får användas av Zalando. I detta fall vidarebefordras din förfrågan inte eller endast utan dina personuppgifter till behörig avdelning, i den mån ditt ärende kan handläggas på detta sätt.

Såvitt du skickar oss meddelanden för andra användare (t.ex. produktrecensioner) via för detta ändamål avsedda funktioner kan dessa publiceras av oss inom ramen för våra tjänster.

Inspelning av telefonsamtal

Telefonsamtal, exempelvis med vår hotline, spelas in endast med ditt samtycke och endast för de ändamål som samtycket omfattar (till exempel kvalitetssäkring, utbildningsändamål). Samtycket till inspelningen av samtalet är givetvis frivilligt. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst med framtida verkan, till exempel genom att be den anställde på telefonen att avbryta inspelningen. Ytterligare information finns under "Vilka är mina rättigheter när det gäller skydd av mina personuppgifter?".

För kommunikation med kunder och användare utnyttjar Zalando även tjänster från sociala nätverk som exempelvis Facebook, Instagram eller Twitter. Vi använder dessa populära plattformar bredvid våra egna kommunikationskanaler för att ge dig ytterligare kontakt- och informationsmöjligheter. Beakta dock att vi inte har något inflytande på de sociala nätverkens användarvillkor och de tjänster de erbjuder och därmed endast i begränsad omfattning kan påverka deras databehandling. Vi ber dig därför att noggrant kontrollera vilka personuppgifter du meddelar oss via de sociala nätverken. Vi har inget inflytande på de sociala nätverkens operatörer, andra användare samt tredje parter, som eventuellt samarbetar med de sociala nätverkens operatörer eller även använder deras tjänster.

Zalando underhåller profilsidor (s.k. supportersidor) i olika sociala nätverk. Dessom kan tjänsterna från Zalando omfatta funktioner i sociala nätverk. Dessa kan vara messenger-tjänster och s.k. sociala plug-ins eller sociala inloggningar såsom ”Logga in på Facebook”. Om du är i direktkontakt med oss genom våra sociala media-profiler eller om du använder sociala nätverksfunktioner som är integrerade i våra tjänster och om du är medlem av resp. sociala nätverk, kan vi komma att erhålla data från operatören av det sociala nätverket, vilka gör det möjligt att identifiera dig. I regel kan vi se följande uppgifter:

 • Din publika profilinformation som är lagrad i resp. socialt nätverk (t.ex. namn, profilbild).
 • Detaljer om den enhetstyp som du använder
 • Konto-ID för din profil i resp. nätverk (t.ex. Facebook-ID)

Se även information om behandling av data i sociala nätverk vilka har samband med funktioner i sociala nätverk under “Information om webbplatser och appar” och “Information om supportersidor på sociala media”.

Idag använder sig Zalando av Facebook messenger-service och sociala plug-ins / inloggningar för följande sociala nätverk:

 • Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland (“Facebook”). Här hittar du länken till Facebooks dataskyddspolicy: Facebooksdataskyddspolicy.
 • Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA (“Twitter”). Här hittar du länken till Twitters dataskyddspolicy: Twittersdataskyddspolicy.
 • Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, USA (“Pinterest”). Här hittar du länken till Pinterests dataskyddspolicy: Pinterestsdataskyddspolicy.

För vissa ändamål registrerar vi också information om din enhets aktuella plats när våra tjänster används. Därvid kommer två olika tekniker till användning.

När du delar din enhets platstjänster med en app, en webbplats eller en annan Zalando-onlinetjänst, behandlar Zalando de positionsdata som din enhet identifierar och tillhandahåller oss för att ge dig platsbaserade tjänster.

Exempel

Med några av våra appar kan du se butiker i ditt område eller få förslag på produkter som matchar den plats där du just nu befinner dig.

Om du tillåter en Zalando app åtkomst till din enhets positionstjänster kommer din position regelbundet att överföras till oss (till exempel även om du just nu inte använder appen). Detta är till för att förbättra användarupplevelsen, till exempel genom att de platsbaserade innehållen laddas snabbare när du använder appen på din position eller för att visa platsbaserade push-meddelanden. Vi kommer inte att skapa några rörelseprofiler med hjälp av dessa uppgifter. Ytterligare information får du vid behov i samband med den platsbaserade tjänsten.

Dessutom samlar vi också positionsdata som härleds från din enhets IP-adress (ner till stadsnivå). För detta ändamål används en anonymiserad IP-adress förkortad till tre siffror. Denna kan därför inte längre användas för att identifiera din internetanslutning eller enhet.

Vad är IP-adresser?

Varje enhet som är ansluten till Internet måste tilldelas ett flersiffrig, unikt nummer (exempel: 193.99.144.85). Detta nummer kallas IP-adress.

De tre första siffrorna i en IP-adress är vanligtvis kopplade till en viss region eller en viss internetleverantör. Därför kan den ungefärliga platsen för internet-anslutningen härledas från IP-adressen.

Denna procedur (så kallad geolokalisering) används av oss och många andra webbutiker, till exempel vid bedrägeribekämpning, för att upptäcka misstänkta beställningar (det kan t.ex. i vissa situationer vara suspekt om en IP-adress från ett land du hittills aldrig har beställt ifrån används för en beställning via ditt kundkonto).

Med några av våra tjänstespecifika användningar kan du dela bilder och andra personliga innehåll med oss eller andra användare för att kommunicera med oss eller andra användare, eller för att personifiera tjänster (till exempel genom att ladda upp en profilbild med hjälp av Zalando-appen bildsökning eller genom att kommunicera med en stylist).

Om du deltar i någon av de kampanjer som Zalando erbjuder (t.ex. pristävling) eller i enkäter (t.ex. intervju för att mäta kundnöjdhet som en del av en marknadsundersökning) ber vi dig om din personliga information.

I samband med en pristävling frågar vi dig vanligtvis efter ditt namn och din e-postadress, så att vi kan informera dig om du har vunnit något samt för att se till att varje deltagare endast deltar en gång i pristävlingen.

I vissa fall kan vi också be dig om ytterligare uppgifter som vi eller våra partner behöver för att genomföra kampanjen, tävlingen eller undersökningen.

För att ta emot och handlägga ansökningar använder Zalando-koncernens företag Zalando SE:s centrala systemet för handläggning av ansökningar.

Webbportalen för Zalandos systemet för handläggning av ansökningar kan nås på: https://jobs.zalando.com/. Zalandos system för handläggning av ansökningar har tjänstespecifika integritetsmeddelanden, som du kan hämta här: https://jobs.zalando.com/de/datenschutz.

Vid användning av tjänster på nätet och i mobilen är det oundvikligt att tekniska data genereras och behandlas i syfte att leverera de erbjudna funktionerna och innehållet och att visa dem i din enhet. Vi kallar dessa data ”enhets- och åtkomstdata”. Enhets- och åtkomstdata genereras när nät- och mobiltjänster används. Det spelar ingen roll vem operatören är. Därför genereras enhets- och åtkomstdata t.ex. när man använder:

 • Webbplatser
 • Appar
 • Supportersidor på sociala media
 • Nyhetsbrev via e-post (d.v.s. om din interaktion med nyhetsbrevet registreras)
 • Platsbaserade tjänster

Zalando samlar in enhets- och åtkomstdata för de nät- och mobiltjänster som tillhandahålls av Zalando självt (t.ex. Zalando Shop). Zalando kan även ta emot enhets- och åtkomstdata från nät- och mobiltjänster från andra företag, så länge som de är sociala media- eller reklampartners till Zalando eller arbetar i samma nätreklamnätverk (t.ex. Google-nätverket). Mer information återfinns på “Hur använder Zalando mina uppgifter för reklam?” och “Information om supportersidor på sociala media”.

Enhets- och åtkomstdata omfattar följande kategorier:

 • Allmän information om enheten, exempelvis uppgifter om enhetens typ, operativsystemets version, konfigurationsinställningar (t.ex. språkinställningar, systembehörigheter), information om internetanslutningen (t.ex. namnet på mobilnätet, anslutningshastigheten) och den app som används (t.ex. appens namn och version).
 • Identifieringsdata (ID), t.ex. sessions-ID, cookie-ID, entydiga enhets-ID (t.ex. Google reklam-ID, Apple Ad-ID), konto-ID för tredjepartsleverantörer (i den mån du använder sociala plugin-program eller sociala inloggningar eller betalning via PayPal) och annan vanlig internetteknik för att känna igen din webbläsare, din enhet eller en viss app-installation.

Exempel

När du aktiverar push-meddelandetjänsten i en Zalando-app, tilldelas du ett slumpmässigt genererat, unikt push-ID för identifiering. Senare kommer vi att skicka detta push-ID tillsammans med de push-meddelanden som skickas till dig till push-servern så att denna kan adressera meddelandet till rätt mottagare, alltså till din enhet.

 • Åtkomstdata som automatiskt överförs av appar och webbläsare vid varje online-åtkomst till webbserver och databaser (inom ramen för så kallade HTTP-förfrågningar). Därvid handlar det om standardiserad information om de begärda innehållen (exempelvis en anropad fils namn och filtyp) samt ytterligare information om åtkomst till servern (som t.ex. överförd datamängd och felkoder). Dessutom information om din enhet (t.ex. typ av enhet, operativsystem, programvaruversion, enhets-ID, IP-adress, den sidan som besökts innan och tidpunkten för åtkomst).

2. Vad använder Zalando mina data till?

Zalando behandlar dina uppgifter i enlighet med alla tillämpliga lagar om skydd av personuppgifter. Därvid beaktar vi naturligtvis principerna i uppgiftsskyddslagstiftningen för behandling av personrelaterade uppgifter. Därför behandlar vi dina uppgifter endast för de ändamål som beskrivs i denna integritetspolicy eller vid insamlingen av data. Det handlar i första hand om inköpsprocessen och tillhandahållandet, personalisering och vidareutveckling samt våra tjänsters säkerhet. Dessutom använder vi dina data inom ramen för den strikta tyska och europeiska uppgiftsskyddslagstiftningen, men även för andra ändamål, såsom produktutveckling, vetenskaplig forskning (särskilt inom maskininlärning, artificiell intelligens och djupinlärning) och marknadsundersökning, för optimering av affärsprocesser, behovsbaserad design av våra tjänster samt för personlig reklam.

I detta kapitel informerar vi dig också om med vilken laglig grund (rättslig grund) vi behandlar data för de enskilda ändamålen. Beroende på den rättsliga grunden för vår behandling av dina data har du eventuellt särskilda rättigheter när det gäller skyddet av dina personuppgifter – utöver de rättigheter du alltid har, t.ex. rätten till information Exempelvis har du i vissa fall rätt att invända mot behandlingen av dina uppgifter. Ytterligare information finns under "Vilka är mina rättigheter när det gäller skydd av mina personuppgifter?"

Vi behandlar dina uppgifter enligt beskrivningen i denna integritetspolicy i den utsträckning som är nödvändig för fullgörande av avtal och för tillhandahållandet och utförandet av andra tjänster som du har begärt. Syftet med den databehandling som krävs i varje fall baseras därför på syftet med respektive avtal som ingåtts med dig (inklusive våra allmänna affärsvillkor och eventuella tjänstespecifika affärs- och användarvillkor) eller tjänster som begärs av dig. De viktigaste ändamålen är:

 • Tillhandahållandet, personalisering och behovsanpassad utformning av våra tjänster, såsom Zalando Shop och Lounge by Zalando (inklusive deras respektive webbplatser, appar och övergripande funktioner för enheter och plattformar).
 • Tillhandahållandet av lokala tjänster, t.ex. i Zalando Outlet Stores och vid evenemang och mässor.
 • Genomförandet av kundprogram som Zalando Outlet Card och Zalando Plus.
 • Genomförande av köpeavtal och kundtjänst inklusive handläggning av leverans och betalning, hantering av kundfordringar samt bearbetning av returer, reklamationer och garantiärenden.
 • Tillhandahållandet av nyheter, meddelanden, nyhetsbrev och annan direkt kommunikation, i den mån detta är en fast beståndsdel av våra avtalsenliga tjänster eller av tjänster som du begär.

Exempel

I Zalando Shop kan du via e-post få information om tillgängligheten av slutsålda produkter.

I våra appar kan du via push-tjänst få information om specifika händelser eller erbjudanden och andra ämnen.

Om du deltar i vår online shoppingklubb Lounge by Zalando, får du regelbundet vårt Lounge by Zalando-nyhetsbrev med information om aktuella försäljningskampanjer.

 • Att garantera våra tjänsters allmänna säkerhet, funktionsduglighet och stabilitet, inklusive avvärjande av attacker.
 • Kommunikation med dig som inte gäller marknadsföring utan tekniska, säkerhets- och avtalsrelaterade frågor (t.ex. varning för bedrägerier, kontoavstängning eller avtalsändringar).
 • Förmedling av avtal via våra handels- och försäljningsplattformar, till exempel inom ramen för Zalandos partnerprogram eller Zalando Wardrobe.
 • Utfärdande, inlösen, leverans av Zalando-kuponger.
 • Genomförande av kampanjer och tävlingar, inklusive fastställande och, i förekommande fall, tillkännagivande av vinnaren och hantering av prisöverlämning.

För hanteringen av betalningar för fullgörande av köpeavtal svarar Zalando Payments GmbH. För betalningshanteringen använder sig Zalando även av externa betaltjänstoperatörer. Information om dessa operatörer återfinns under Till vem skickas mina uppgifter?.

Rättsliga grunder: I den mån som syftet är att genomföra ett avtal som överenskommits med dig eller att tillhandahålla en tjänst som du begärt är den rättsliga grunden GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav b. I annat fall är den rättsliga grunden GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav f, varvid våra legitima intressen är de syften som anges ovan.

Vi behandlar dina data för att tillhandahålla komfortabla och användbara tjänster som på bästa möjliga sätt tillgodoser dina behov och intressen. Eftersom erbjudandet i Zalando Shop innehåller hundratusentals produkter och tusentals varumärken, är det nödvändigt att vi presenterar våra innehåll och erbjudanden behovsanpassade så att du kan hitta de produkter som du verkligen är intresserad av. Detta kräver en användarspecifik bedömning av produkternas och innehållens relevans.

För shopping-personaliseringen i Zalando Shop använder vi enhets- och åtkomstdata som vi registrerar för användningsanalysen. Dessutom använder vi även enhets- och åtkomstdata som vi får av reklampartners medan du besöker Zalando Shop. Om du är inloggad på ditt kundkonto medan du besöker Zalando Shop, använder vi för shopping-personaliseringen även profildata, uppgifter om intressen och inköpsdata. Vi kallar denna form av shopping-personalisering för onsite-optimering. Endast med sådan shopping-personalisering kan vi presentera dig matchande sökresultat, produktförslag, stilrekommendationer och annat innehåll som passar dina faktiska intressen. Med hjälp av vår "Fashion Assistant" erbjuder vi dig dessutom möjligheten att få lämpliga produktförslag baserat på dina uppgifter, med hjälp av externa tjänster inom artificiell intelligens samt dina profil-, intresse- och shoppinguppgifter. Utan en sådan shopping-personalisering, som många webbutiker utför som standard idag, vore din sökning efter relevanta produkter mindre komfortabel och långtråkigare. Dessutom skulle våra erbjudanden inte vara så fördelaktiga. Du har naturligtvis tillgång till allt innehåll trots att shopping-personalisering pågår. Tack vare shopping-personaliseringen ser du dock de för dig relevanta innehållen tidigare.

Få reda på mer

Ytterligare detaljer om hur shopping-personalisering fungerar i Zalandos webbplatser och appar har vi sammanfattat under "Shopping-personalisering".

Mer detaljer om hur personaliserade Zalando-tjänster fungerar finns under "Personaliserade tjänster".

Rättsliga grunder: Den rättsliga grunden för behandlingen av dina data för shopping-personalisering inom ramen för personaliserade tjänster är GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav b. Den rättsliga grunden för behandlingen av dina uppgifter inom ramen för onsite-optimering är GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav f, varvid våra legitima intressen är de syften som anges ovan.

Vi behandlar de insamlade uppgifterna om våra kunder för vetenskaplig forskning inom de områden som är relevanta för Zalando. Dessa är i synnerhet forskningsområdena maskininlärning, artificiell intelligens, naturlig språkbehandling och djupinlärning. Forskning på Zalando fokuserar på att lösa de verkliga, dagliga problemen i samband med online shopping och är till för att förbättra och vidareutveckla det befintliga tjänsteutbudet. Vi kan till exempel utveckla appar som kan föreslå produkter som är perfekt anpassade efter dina intressen och behov och som kan identifiera stilar och associera produkter som motsvarar dina verkliga intressen.

Därvid beaktar vi naturligtvis de erkända vetenskapliga standarderna för integritetsskydd. Detta innebär också att vi endast behandlar dina uppgifter för forskningsändamål i sammanfattad, anonymiserad eller pseudonymiserad form, till exempel genom att ersätta alla identifierbara data såsom ditt namn med annan information.

Få reda på mer

Ytterligare information om ämnet forskning och vetenskap finns på Zalando Research.

Forskning på Zalando omfattar följande syften:

 • Utvecklingen av maskininlärningsmetoder som möjliggör beräknade värden, prognoser och analyser av våra användares behov och intressen.
 • Utvecklingen av tekniska lösningar för verkliga kundproblem som våra specialavdelningar och modetillverkare möter i den dagliga verksamheten (t.ex. svårigheter att hitta lämpliga produkter, reducering av sannolikheten för felköp, storleksbestämning).
 • Utveckling av tekniska lösningar för optimering av affärs- och logistikprocesser.
 • Utveckling av tekniska lösningar för att förbättra och vidareutveckla shopping-personalisering och bedrägeribekämpning.
 • Registrering av patent och publicering av tekniska artiklar.
 • Deltagande i forskargrupper med privata och akademiska samarbetspartners.

Exempel

Storleksrekommendationerna för skor i Zalando Shop använder en maskinell inlärningsalgoritm som utvecklats av Zalando Research. För utvecklingen av inlärningsalgoritmen har Zalando Research analyserat inköpsdata med skobeställningar, returer med storlekar som orsak samt uppgifter om storlekar från olika tillverkare. Med hjälp av detta utvecklades en procedur för storleksrekommendation för att förutsäga vilka skomodeller som är för stora eller för små.

Rättslig grund: Den rättsliga grunden för behandlingen av dina uppgifter inom ramen för de ovan beskrivna forskningsändamålen är GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav f, varvid våra legitima intressen är de syften som anges ovan.

Förebyggande av bedrägerier

För att motverka risken för överträdelser när det gäller uppgiftsskydd överförs data från användarna av våra tjänster i krypterad form. Detta gäller såväl för beställningen som för inloggning med kundkontot. För detta ändamål använder vi kodningssystemet SSL (Secure Socket Layer). På grund av krypteringen är uppgifter från tredje part inte synliga. För att ytterligare skydda oss mot externa attacker, använder vi speciell säkerhetsteknik som kontinuerligt övervakar våra system och omedelbart upptäcker och indikerar eventuella avvikelser. Dessutom säkrar vi våra system genom tekniska och organisatoriska åtgärder mot förlust, förstörelse, obehörig åtkomst, modifiering eller spridning av kunddata genom obehöriga personer. På detta sätt försöker vi hålla risken för obehörig åtkomst så liten som möjligt, eftersom skyddet av dina uppgifter är vår högsta prioritet. Likväl kan vi inte garantera ett absolut skydd – lika lite som andra företag.

Dessutom använder vi tekniska och manuella åtgärder för att förebygga bedrägerier för att skydda oss och våra användare mot missbruk av personuppgifter, i synnerhet bedrägliga beställningar. För detta ändamål kommer Zalando Payments GmbH vid genomförandet av en beställning att under en pseudonym sammanfatta och utvärdera dina enhets- och åtkomstdata (inklusive IP-adress, identifierare, användarbeteende), inköpsdata och betalningsuppgifter (inklusive adress och annan kreditinformation från externa kreditupplysningstjänster) samt ändringshistoriken för dina profildata (t.ex. när dina leveransadresser ändrades senast). Därvid kommer dataposten också att jämföras med dina tidigare användnings- och beställningsvanor. Därutöver äger också en balansering med de allmänna dataposterna för beställningar som utförts på Zalando (inklusive andra företag i Zalando-koncernen) rum, där bedräglig verksamhet har begåtts eller misstänks. Denna balansering används för att identifiera bedrägerimönster. Genom att jämföra dessa mönster ska bedrägerier och identitetsstöld förhindras. I vissa fall, om våra analyser indikerar att sannolikheten för bedrägeri är mycket hög, kan vi komma att annullera beställningar eller deaktivera konton i syfte att minimera risken för falska ordrar, och att skydda användare vilkas konton kan ha kapats.

I vissa länder erbjuder vi kunderna möjligheten att betala via faktura. När du väljer detta betalsätt skickar Zalando Payments GmbH de namn- och adressuppgifter som du uppgav i kassan, till externa kreditupplysningsföretag.Detta görs för att vi ska vara säkra på att du verkligen är skriven resp. kan nås på de angivna adresserna. Zalando Payments GmbH vidarebefordrar även ditt namn och din adress till externa kreditbyråer om du har valt att betala med SEPA Direct Debit, detta för att förebygga risken för betalningsinställelse på grund av missbruk av uppgifter. Typiska indicier som – oftast i kombination – kan öka sannolikheten för ett bedrägeriförsök är:

 • Din leveransadress ändrades strax före beställningen placerades och/eller ligger i en region med ökad risk för bedrägeri.
 • Din beställning är extra omfattande och/eller innehåller produkter som det för närvarande är stor efterfrågan på och/eller utfördes på en tid (t.ex. på natten) som är ovanlig för din region.
 • För beställningen används betalningssätten mot faktura eller direktbetalning.
 • Innan beställningen placerades fanns det misstänkta inloggningsförsök med avseende på ditt kundkonto, vars mönster tyder på ett automatiserat förfarande.
 • Ditt kundkonto används från en suspekt IP-adress.
 • Ditt kundkonto används med en okänd eller suspekt enhet.

Om vårt säkerhetssystem misstänker ett bedrägeriförsök eller ökad risk för bedrägeri, kommer ärendet att vidarebefordras för manuell granskning till Zalandos avdelning för bedrägeribekämpning. Med tanke på risken för bedrägeri vidtas lämpliga förebyggande åtgärder (till exempel tillfällig blockering av kundkontot eller begränsning av de betalningsmetoder som erbjuds).

Med hjälp av cookies och annan spårningsteknik för insamling och behandling av uppgifter fastställer dessa tillhandahållare användarens terminal och andra uppgifter om webbplatsens användning. En tilldelning till en specifik användare sker därvid inte.

Inom ramen för en beställningsprocess på vår webbplats hämtar vi en riskbedömning om användarens terminal från tillhandahållarnas databas. Denna riskbedömning av sannolikheten för ett bedrägeriförsök tar bland annat hänsyn till om terminalen har loggat in via olika tjänsteleverantörer, om terminalen har en ofta förändrad georeferens, hur många transaktioner som har gjorts via terminalen och om en proxyanslutning används.

Rättslig grund: I den mån behandlingen av dina uppgifter sker för att förhindra att du utsätts för bedrägeri är den rättsliga grunden GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav b. För övrigt är den rättsliga grunden för denna behandling av dina uppgifter GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav f, baserat på vårt och andra användares legitima intresse att upptäcka och förhindra bedrägerier och utreda brott.

Val av betalningssätt

Innan vi visar dig de betalningssätt som är tillgängliga för ett inköp, utför Zalando Payments GmbH en riskkontroll under hänsynstagande av de totala kostnader som en beställnings innebär för Zalando. För att genomföra riskkontrollen används dina hittills registrerade inköpsdata, betalningsuppgifter, kreditdata, data om din tidigare betalningshistorik samt dina profildata (t.ex. efternamn, förnamn, leverans- och faktureringsadresser, e-postadress, födelsedatum). Kontrollen och utvärderingen automatiseras med hjälp av statistiskt baserade uppskattade värden för risken för utebliven betalning i förhållande till de betalningssätt vi erbjuder. Om fakturabetalning är möjlig i ditt land, och du väljer detta betalsätt för dina artiklar, kommer Zalando Payments GmbH att överföra dina uppgifter till externa kreditupplysningsföretag för att erhålla allmän information från dessa avseende bedömningen av de betalningsspecifika riskerna (t.ex. om adressen är trovärdig och aktuell) samt i det enskilda fallet kreditvärdighetsuppgifter, ev. oreglerade fakturor och förhållanden som innebär uteblivna betalningar (t.ex. obestånd, uppskjutande p.g.a. betalningsoförmåga). I tillägg till detta vidarebefordrar Zalando Payments GmbH dina uppgifter till externa kreditbyråer för att uppskatta risken för inställelse av specifika betalningar om du har valt att betala med SEPA Direct Debit. Vilken specifik kreditinformation som beaktas inom ramen för riskkontrollen kan variera från land till land.

Upplysning

Landspecifika uppgifter om de kreditupplysningstjänster som har fått uppdraget att utföra riskkontrollen och den respektive kreditinformation som används finns under "Landsspecifik information".

När man bestämmer sig för de erbjudna betalningssätten tar man också hänsyn till de totala kostnaderna som respektive betalningssätt innebär för Zalando samt betalningssättens tillgänglighet i respektive land. Det kan därför hända att vi inte längre erbjuder vissa betalningssätt, som för oss är förknippade med högre kostnader, risker eller fler returer, till kunder som skickar tillbaka mer än genomsnittet (till exempel returer som överskrider cirka 70 %) eller gör mycket små beställningar. Anpassningen av tillgängliga betalningssätt leder till mindre returer, vilket ökar lönsamheten och är mer hållbart. Samtidigt är det fortfarande möjligt för våra kunder att använda våra tjänster, eftersom varje kund erbjuds minst ett möjligt betalningssätt och därmed kan slutföra inköpet.

Risken för utebliven betalning bedöms individuellt för varje betalningsmetod i form av ett beräknat värde. Om riskkontrollen får ett positivt resultat kan du välja mellan alla betalningsmetoder som vi erbjuder. Annars kommer vi endast att erbjuda dig vissa betalningssätt. Faktorer som kan påverka en betalningsmetods tillgänglighet är:

 • Kombinationen av namn och adress kunde inte hittas. Detta kan bero på stavfel, flyttning, äktenskap eller församlingsbyte.
 • Du har angett en leveransadress som avviker från faktureringsadressen, förpackningsstationen eller företagsadressen.
 • Vi har fortfarande obetalda fordringar mot dig.
 • Det har tidigare förekommit avbrott i samband med vissa betalningsmetoder.

Riskkontrollen leder inte till att du inte erbjuds något betalningssätt. Om du inte är införstådd med de betalningssätt vi erbjuder dig kan du meddela oss detta skriftligen eller via e-post till dataskydd@zalando.se. Vi kommer sedan att ompröva beslutet med hänsyn till din ståndpunkt.

Rättslig grund: Den rättsliga grunden för behandlingen av dina uppgifter är artikel 6 stycke 1 lit. f GDPR, på basis av vårt berättigade intresse av att undvika betalningsinställelse.

Kreditkontroll

Förutom de uppgifter som redan finns tillgängliga för Zalando Payments GmbH används kreditinformation från externa kreditupplysningstjänster i form av poängvärden. Nämnda poängvärden för en person är statistiskt baserade uppskattningar av risken för en framtida utebliven betalning. Dessa värden redovisas som ett numeriskt värde, till exempel i procent. För vår räkning överför Zalando Payments GmbH de personuppgifter som krävs för en kreditkontroll (normalt ditt för- och efternamn, din adress om om så krävs, ditt födelsedatum eller socialförsäkringsnummer (i länder där så erfordras)) till det externa företaget. Därvid kan även adressuppgifter för beräkning av poängvärdet beaktas. Kreditupplysningstjänsten använder de data som överförs av oss för att göra en lämplig bedömning av din kreditvärdighet med avseende på respektive beställning, baserad på matematiska-statistiska förfaranden.

Upplysning

Information om de kreditupplysningstjänster som har uppdraget att utföra kreditkontroller i ditt land finns under ”Landspecifik information”. Såvida ditt land inte är med utför vi inga kreditkontroller i ditt land.

Beroende på resultatet av kreditkontrollen, dvs. om det är positivt eller negativt, visar vi dig lämpliga betalningsmetoder som du kan använda för att fortsätta och slutföra ditt inköp.

Om du inte är införstådd kan du meddela oss detta skriftligen eller via e-post till dataskydd@zalando.se. Vi kommer sedan att ompröva beslutet med hänsyn till din ståndpunkt.

Rättslig grund: Den rättsliga grunden för den ovan beskrivna kreditkontrollen är GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav b, eftersom den krävs för genomförandet av förberedande åtgärder för respektive avtal. För övrigt är den rättsliga grunden för denna behandling av dina uppgifter GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav f, baserat på vårt och andra användares legitima intresse för att undvika uteblivna betalningar, upptäcka och förebygga bedrägerier och utreda brott.

Om du inte betalar utestående fakturor trots upprepade påminnelser, kan vi vidarebefordra de uppgifter som krävs för att ge en leverantör av inkassotjänster uppdraget att driva in respektive fordringar. Alternativt kan vi sälja den utestående fordran till en leverantör av inkassotjänster, som sedan kan driva in fordran i sitt eget namn. Information om de företag som i ditt land har uppdraget att utföra inkassotjänster finns under ”Landspecifik information”.

Rättslig grund: Den rättsliga grunden för överföring av uppgifter inom ramen för indrivning av fordringar är GDPR artikel 6.1 (b). Överföringen av uppgifterna i samband med försäljningen av fordringar sker på grundval av GDPR artikel 6.1 (f).

Vi använder dina data även för dataanalyser, i reklamsyfte och för marknadsundersökningar. I synnerhet strävar vi efter att uppnå följande ändamål:

 • Uppdelningen i olika mål- och användargrupper inom ramen för marknadsundersökningar (användarsegmentering).
 • Kunskaper om olika målgrupper och deras respektive användarvanor och shoppingintressen.
 • Att få kunskap om användarnas demografiska faktorer, intressen, inköps- och användarvanor samt marknadsföring av dessa kunskaper i samband med reklamtjänster som utförs gentemot tredje part.
 • Den tidiga upptäckten av trender när det gäller mode och online shopping.
 • Genomförande av reklam till befintliga kunder.
 • Genomförandet av direktreklam, t.ex. i form av nyhetsbrev.
 • Planering, genomförande och uppföljning av reklam som motsvarar respektive målgrupps intressen (personaliserad reklam).
 • Kunskap om hur våra tjänster används (användaranalys).
 • Marknadsföring av ovan nämnda kunskaper inom ramen för reklamtjänster för reklamkunder.

Information

Reklamtjänster erbjuds på Zalando av Zalando Marketing Services GmbH. Till webbplatsen från Zalando Marketing Services GmbH

Beroende på syftet använder vi uppgifter som lagras av oss för dataanalyser. För att kunna analysera våra användares inköpsbeteenden använder vi till exempel sammanfattade (aggregerade), statistiska, depersonaliserade (anonymiserade) profildata eller data som endast kan tilldelas personer genom mellanliggande steg (pseudonymiserade profildata), samt inköpsdata och enhets- och åtkomstdata, för att kunna följa upp och analysera inköpsärenden med hjälp av dataanalyser. På detta sätt får vi anonyma eller pseudonymiserade kunskaper om våra användares allmänna användarbeteende.

Vi behandlar dina uppgifter på grundval av en intressebalans för att skydda våra eller en tredje parts (det kan exempelvis vara reklampartners eller handlare som deltar i Zalandos partnerprogram) legitima intressen. Zalandos eller tredje parts berättigade intresse när det gäller databehandling är resultatet av respektive ändamål och har, såvida inte annat anges, med konkurrens och ekonomi att göra.

Observera att Zalandos IOS-appar som släppts efter den 10 juni 2021 inte längre delar uppgifter med tredjeparter i markandsföringssyfte. I händelse av att en IOS-app fortfarande erbjuder funktioner som innehåller datadelning med en tredjepart för marknadsföringssyften, kommer dina uppgifter endast att delas om du klickar på ”godkänn” i en spårningsförfrågan i IOS.

Rättslig grund: I den mån du har lämnat ditt samtycke till behandlingen av dina data för ovannämnda ändamål, är den rättsliga grunden GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav a (samtycke). För övrigt är den rättsliga grunden för denna behandling av dina uppgifter GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav f, varvid våra legitima intressen är de ovannämnda ändamålen.

Vi använder din information för produkt- och teknikutveckling, inklusive utveckling och förbättring av personaliserade tjänster. Därvid använder vi aggregerade, pseudonymiserade eller anonymiserade data och även maskinella inlärningsalgoritmer, exempelvis från vår forskning, som gör att vi kan utfärda uppskattade värden, prognoser och analyser om våra användares intressen. Vi kan till exempel utveckla appar som kan föreslå produkter som är perfekt anpassade efter dina intressen och behov och som kan identifiera stilar och associera produkter som motsvarar dina verkliga intressen. Databehandlingen för produkt- och teknikutveckling sker i synnerhet för följande ändamål:

 • Utveckling och förbättring av personaliserade tjänster och tekniker för dataanalys, reklam och personaliserad online shopping.
 • Utvecklingen av teknik och koncept för att förbättra IT-säkerhet, förhindra bedrägerier och förbättra uppgiftsskyddet, t.ex. genom pseudonymisering, kryptering och anonymiseringsteknik.
 • Utveckling och kontroll av programvarulösningar för optimering av nödvändiga affärs- och logistikprocesser.

Rättslig grund: Den rättsliga grunden för behandling av dina uppgifter för ändamålen produkt- och teknikutveckling är GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav f, varvid våra legitima intressen är de ovannämnda ändamålen.

Vi kommer vid behov att överföra och behandla dina uppgifter för administrativa och logistiska processer och för att optimera affärsprocesser inom Zalando-koncernen för att göra dem mer effektiva, mer rättssäkra och för att uppfylla våra avtalsenliga och juridiska skyldigheter (t.ex. skyldigheten till lagring enligt handels- och skatterätten). Inom Zalando-koncernen används många system och tekniker gemensamt. På detta sätt kan vi erbjuda en förmånligare, säkrare, mer enhetlig och bättre personaliserad service. Därför har olika företag inom Zalando-koncernen åtkomst till dina uppgifter, i den mån det är nödvändigt för att uppfylla de syften som anges i denna integritetspolicy.

Exempel

 • Om du vänder dig till Zalandos kundtjänst, omdirigeras din förfrågan till Zalando Customer Care DACH SE & Co. KG och bearbetas där. Inom Zalando-koncernen är Zalando Customer Care DACH SE & Co. KG ansvarig för kundtjänst i den tysktalande regionen. I den mån det krävs för bearbetning av ditt ärende har en kundtjänstmedarbetare på Zalando Customer Care DACH SE & Co. KG åtkomst till dina data som lagras av Zalando-företag, exempelvis dina beställningsuppgifter (t.ex. för att förtydliga dina frågor vid returer).

Databehandlingen för företagskontroll och affärsoptimering omfattar till exempel de följande ändamålen:

 • Genomförande och förbättring av kundtjänsten.
 • Förebyggande och utredning av brott.
 • Garantera säkerheten och driftsdugligheten av våra IT-system.

Rättsliga grunder: Den rättsliga grunden för behandling av dina uppgifter för företagsledning och affärsoptimering är GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav f, varvid våra legitima intressen är de ovannämnda ändamålen. I den mån vi behandlar dina data på grund av lagstadgade krav, t.ex. skyldighet att lagra uppgifter enligt skattelagen och på grund av penningtvättskontroller, är den rättsliga grunden GDPR, artikel 6, stycket 1, bokstav c.

Om du har gett oss ditt samtycke till behandling av personuppgifter är det i första hand ditt samtycke som ligger till grund för vår databehandling. Vilka av dina uppgifter vi på grund av ditt samtycke behandlar beror på syftet bakom ditt samtycke. Typiska ändamål är exempelvis:

 • Beställning av ett nyhetsbrev.
 • Deltagande av enkäter och marknadsundersökningar.
 • Behandling av särskilt känsliga uppgifter, som exempelvis avslöjar dina politiska åsikter, religiösa eller ideologiska övertygelser eller ditt hälsotillstånd.
 • Inspelningen av telefonsamtal, t.ex. med vår hotline.
 • Överföringen av dina uppgifter till tredje part eller till ett land utanför Europeiska unionen.
 • Behandlingen av dina positionsuppgifter genom Google Maps äger rum i vissa fall för att du skall kunna se information om t.ex. närmaste paketutlämningsställe för din beställning.

Information om ångerrätt

Du kan återkalla ett tidigare beviljat samtycke när som helst med verkan för framtiden, t.ex. via e-post, brev eller fax.

Om respektive tjänst stöder denna funktion kan du anpassa och återkalla ditt samtycke till mottagandet av nyhetsbrev och andra meddelanden i vårt Preference Center. Länken till Preference Center finns i varje nyhetsbrev. Dessutom finns det en motsvarande avbeställningslänk i varje nyhetsbrev.

Ytterligare upplysningar finns under "Vilka är mina rättigheter när det gäller skydd av mina personuppgifter?"

Om uppgiftsskyddslagstiftningen tillåter det kan vi även utan ditt samtycke använda din information för nya ändamål, till exempel vid genomförande av dataanalyser och vid vidareutveckling av våra tjänster och innehåll. Förutsättningen för detta är att dessa nya ändamål som uppgifterna ska användas för ännu inte var fastställda eller förutsebara vid insamling av uppgifterna i fråga. Dessutom måste de nya syftena vara förenliga med de syften, som uppgifterna ursprungligen insamlades för. Exempelvis kan ny juridisk eller teknisk utveckling och nya affärsmodeller och tjänster leda till nya ändamål för behandling.

3. Personaliserade tjänster

Utvecklingen och tillhandahållandet av personaliserade funktionaliteter och tjänster är vår högsta prioritet. Oberoende av plats, tid och använd enhet, erbjuder vi dig en individuell shoppingupplevelse och ett erbjudande som matchar dina individuella intressen. Behandlingen av dina uppgifter för personalisering av våra tjänster är därför en integrerad beståndsdel av Zalandos prestationer.

Exempel

 • Om du skapar en önskelista i Zalando-appen när du är på språng kan du senare se och redigera den på Zalandos webbplats.
 • När du söker efter produkter på Zalandos webbplats, lagrar vi dina sökuppgifter. På detta sätt kan vi vid framtida sökningar på Zalandos webbplats, men även i Zalando-appen först visa de resultat, som förmodligen kommer att vara särskilt relevanta för dig.
 • När du lägger en produkt i kundvagnen kan vi på grundval av dina hittillsvarande beställningar och returer ge dig rekommendationer om hur du väljer en lämplig klädstorlek.
 • Om du har beställt vårt nyhetsbrev kan vi presentera produkter för dig som matchar dina tidigare beställningar.
 • Vi beaktar också dina tidigare beställningar när vi rekommenderar dig nya produkter som kan motsvara dina shoppingpreferenser.

Med personaliserade tjänster kan vi erbjuda dig bättre, mer praktiska och säkrare tjänster. För detta ändamål använder vi dina personrelaterade uppgifter för att fastställa dina behov och intressen. På grundval av detta kan vi erbjuda dig mer relevanta innehåll som bättre motsvarar dina behov och intressen. Du har naturligtvis fortfarande åtkomst till samtliga innehåll. Tack vare personalisering ser du dock för dig relevanta innehåll tidigare eller innehåll presenteras för dig på ett speciellt sätt (t.ex. i form av individuella produktrekommendationer).

De flesta av våra personaliserade tjänster kräver att du skapar ett kundkonto så att vi kan lagra de uppgifter vi registrerar om dig på en central plats.

Till ditt kundkonto lagras information som vi registrerar om din person och ditt kundnummer (CustomerID). Kundnumret är en slumpmässigt genererad sifferföljd som inte innehåller några personuppgifter. Dina uppgifter kommer att kopplas till ditt kundnummer för att kunna tilldelas ditt kundkonto. Dessutom fungerar kundnumret också som en pseudonym.

Valet av personaliserat innehåll sker principiellt på grundval av alla uppgifter som sparats i ditt kundkonto.

I den mån som enhets- och åtkomstdata används som inte lagras till ditt kundkonto, kommer dessa endast att användas pseudonymiserade (t.ex. i samband med ditt kundnummer, men inte i samband med ditt namn eller annan direkt identifierbar profilinformation) för respektive personalisering och endast för den tid användningen pågår.

Vi använder inte:

 • Kreditinformation
 • Uppgifter vid kampanjer och enkäter
 • Ansökningar
 • Meddelanden (t.ex. från kundtjänst)

I ditt kundkonto kan du när som helst se den största delen av den information som vi har lagrat om ditt kundkonto. Vid behov kan du även redigera dessa data där och på detta sätt påverka personaliseringen, till exempel genom att meddela dina preferenser.

I den mån personaliseringen baseras på enhets- och åtkomstdata, kan du förhindra registreringen av dessa uppgifter genom att inaktivera registrering av dessa data med spårningsverktyg. Beakta dock att du får mindre eller inga personaliserade innehåll och tjänster. Beakta att de data som används för de personaliserade tjänsterna även behövs för andra ändamål (inklusive tillhandahållandet av våra tjänster). Registreringen av de för detta ändamål använda uppgifter avslutas därför inte genom inaktiveringen. Den reklam som då presenteras för dig kommer dock inte att vara personaliserad.

4. Information om webbplatser och appar

Vi använder din information för att tillhandahålla Zalandos webbplatser och appar. Förutom enhets- och åtkomstdata som är förknippade med varje användning av dessa tjänster, beror typen av de uppgifter som behandlas och syftet med behandlingen i synnerhet på hur du använder de funktioner och tjänster som tillhandahålls genom våra tjänster. Dessutom använder vi de uppgifter som genereras vid användning av våra tjänster för att ta reda på hur vårt online-erbjudande används. Bland annat använder vi denna information inom ramen för shopping-personalisering, för att förbättra våra tjänster och för personaliserad reklam.

Tjänstens respektive ansvarige leverantör hittar du på webbplatsens redaktionsruta.

I princip samlar vi in alla uppgifter som du ger oss direkt via våra tjänster.

Enhets- och åtkomstdata

Vid varje åtkomst till våra servrar och databaser genereras enhets- och åtkomstdata som loggas in i så kallade serverloggfiler. IP-adressen som finns i dessa kommer kortfristigt att anonymiseras i slutet av respektive åtkomst, så fort lagringen inte längre är nödvändig för att upprätthålla funktionsdugligheten på resp. webbplats.

Såvida det är tillgängligt och aktiverat på din enhet registrerar vi också ett enhetsspecifikt identifieringsnummer (t.ex. ett så kallat "Reklam-ID", om du använder en Android-enhet resp. "Ad-ID", om du använder en Apple-enhet). Denna enhetsidentifiering tilldelas av tillverkaren av enhetens operativsystem och kan läsas och användas av webbplatser och appar för att presentera innehåll på grundval av dina användarvanor. Om du inte vill detta kan du när som helst inaktivera det i enhetens webbläsarinställningar eller systeminställningar.

Inloggning

För användare som registrerar sig för ett kundkonto eller en annan tjänst installerar vi en lösenordsskyddad personlig åtkomst. Om du inte loggar ut efter det att du har loggat in med dina inloggningsuppgifter, kommer du automatiskt att stanna kvar inloggad för de flesta av våra tjänster. Beroende på typ av tjänst används för detta ändamål en cookie eller en liknande teknik. Den här funktionen ger dig möjligheten att använda en del av våra tjänster utan att behöva logga in på nytt varje gång. Av säkerhetsskäl kommer du dock att bli ombedd att mata in ditt lösenord igen, till exempel om du vill ändra din profilinformation eller om du vill placera en beställning. Ytterligare information hittar du på "Personaliserade tjänster".

Sociala pluginprogram

Våra tjänster kan innehålla sociala pluginprogram ("plugins") från olika sociala nätverk. Med hjälp av dessa pluginprogram kan du exempelvis dela innehåll eller rekommendera produkter. Standardmässigt är pluginprogrammen avstängda och skickar därför inga uppgifter. Genom att klicka på en motsvarande knapp (t.ex. "Aktivera Social Media") kan du aktivera pluginprogrammen. Med hjälp av ett klick kan man åter inaktivera pluginprogrammen. När pluginprogrammen är aktiverade kommer din webbläsare att etablera en direkt anslutning till webbservrarna i respektive sociala nätverk. Pluginprogrammets innehåll överförs då från det sociala nätverket direkt till din webbläsare och integreras av denna i vår webbplats. Genom att integrera pluginprogrammen får det sociala nätverket upplysningen att du har anropat den motsvarande sidan på vår webbplats och kan registrera din enhets- och åtkomstdata. Om du är inloggad på det sociala nätverket kan detta också tilldela besöket till ditt konto i respektive sociala nätverk. Om du interagerar med pluginprogrammen, exempelvis klickar på Facebooks "Gilla-knapp" eller lämnar en kommentar, kommer motsvarande information att skickas direkt från din webbläsare till det sociala nätverket och lagras där. Syftet med och omfattningen av datainsamlingen och vidare behandling och användning av uppgifterna genom sociala nätverk samt dina rättigheter i detta sammanhang och inställningsalternativ för att skydda din integritet, redovisas i respektive nätverks eller webbplatsers integritetspolicy. Respektive länkar finns nedan. Även om du inte är inloggad i de sociala nätverken kan webbsidor med aktiva sociala pluginprogram skicka data till nätverken. Genom ett aktiv pluginprogram placeras en cookie med ett ID varje gång webbplatsen anropas. Eftersom din webbläsare skickar denna cookie utan att fråga varje gång du ansluter till en server, kan det sociala nätverket i princip skapa en profil med de webbplatser användaren som hör till detta ID har anropat. Och det skulle då också absolut vara möjligt att senare åter tilldela den här identifieraren en person – till exempel vid senare inloggning på det sociala nätverket.

Sociala pluginprogram från Facebook

På en del webbsidor använder vi pluginprogram från det sociala nätverket facebook.com, som drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Länken till Facebooks integritetspolicy finns här: Integritetsmeddelanden från Facebook.

Sociala pluginprogram från Twitter

På en del webbsidor använder vi pluginprogram från det sociala nätverket Twitter, som drivs av Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA ("Twitter"). Länken till Twitters integritetspolicy finns här: Integritetsmeddelanden från Twitter.

Sociala pluginprogram från Pinterest

På en del webbsidor använder vi pluginprogram från det sociala nätverket Pinterest, som drivs av Pinterest Inc., 651 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, USA ("Pinterest"). Länken till Pinterests integritetspolicy finns här: Integritetsmeddelanden från Pinterest.

Sociala inloggningar

I våra tjänster kan vi erbjuda dig att registrera dig hos oss direkt från ditt konto på sociala nätverk. Om du vill använda den här funktionen kommer du först att omdirigeras till respektive sociala nätverks erbjudande. Där kommer du att bli ombedd att logga in med ditt användarnamn och lösenord. Naturligtvis noterar vi inte dina inloggningsuppgifter. Om du redan är inloggad kommer detta steg att hoppas över. Efteråt kommer respektive sociala nätverk att informera dig och be dig att bekräfta vilka uppgifter som ska överföras till oss (t.ex. offentlig profil, vänlista, e-postadress och nuvarande bostadsort). Med de överförda uppgifterna skapar vi ditt kundkonto, varvid din vänlista naturligtvis inte lagras av oss. Därutöver finns det ingen varaktig koppling mellan ditt kundkonto och ditt konto på det sociala nätverket. Dessutom får vi data från sociala nätverk från tillhandahållarna av respektive sociala nätverk.

Shopping-personalisering

Våra tjänster använder enhets- och åtkomstdata från användningsanalysen för shopping-personalisering. Beroende på typ av tjänst används dessutom vanlig spårningsteknik, exempelvis spårningspixlar och cookies för identifiering eller jämförbara ID (så kallad märkning). Därutöver kan även våra reklampartner registrera dina enhets- och åtkomstdata för att ge oss information om dina intressen och demografiska uppgifter (t.ex. ålder, kön, region) under din användning av våra tjänster. På detta sätt kan vi visa dig reklam och/eller särskilda erbjudanden med ett innehåll som motsvarar dina intressen (till exempel produktrekommendationer som tar hänsyn till att du de senaste dagarna endast har tittat på sportskor). Därvid är vårt mål att göra vårt erbjudande så attraktivt som möjligt för dig och att visa dig reklam som matchar dina intressen. Naturligtvis kan du fortsätta att använda alla innehåll och funktioner. Denna Onsite-optimering tillåter oss att först visa dig innehåll och funktioner som är mer relevanta för dig. Onsite-optimeringen sker automatiskt genom våra system, som uppfattar att användarna i stor omfattning har anropat produkter och innehåll av vissa kategorier.

Få reda på mer

Ytterligare upplysningar finns under "Hur använder Zalando mina uppgifter för reklam?"

Om du inte vill ha onsite-optimeringen kan du när som helst inaktivera den här funktionen:

 • I Zalando Shop inaktiverar du för detta ändamål funktionen "Databehandling" (i Zalando-appen hittar du denna funktion i info-menyn under "Om oss").

I andra tjänster, inaktiverar du för detta ändamål webbanalysen respektive appanalysen.

Information om cookies

Våra webbplatser använder cookies. Att acceptera cookies är ingen förutsättning för att besöka våra webbplatser. Vi vill dock påpeka att våra webbplatser eventuellt endast har begränsade funktioner om du inte accepterar cookies. I din webbläsare kan du ställa in att en lagring av cookies endast accepteras när du godkänner det.

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som sparas av din webbläsare och som lagrar vissa inställningar och data för delning med vår webbserver.

Principiellt skiljer man mellan två olika typer av cookies, så kallade sessionscookies, som raderas så snart du stänger din webbläsare och temporära/permanenta cookies, som lagras under en längre period. Denna lagring hjälper oss att anpassa våra webbplatser och tjänster på ett motsvarande sätt och underlättar din användning, till exempel genom att spara vissa inmatningar från dig så att du inte ständigt behöver upprepa dem.

De cookies som används av våra webbplatser kan komma från Zalando eller från reklampartners. Om du endast vill acceptera Zalando-cookies, men inte cookies från våra reklampartners, kan du välja en motsvarande inställning i din webbläsare (till exempel "Blockera cookies från tredje part"). I allmänhet kan du med hjälpfunktionen på din webbläsares menyrad se hur du avvisar nya cookies och tar bort sådana du redan har fått. Vi rekommenderar att du på gemensamt använda datorer som är inställda för att acceptera cookies och flash-cookies loggar ut komplett när du slutat använda våra webbplatser.

Våra tjänster använder tre kategorier av cookies:

 • Nödvändiga cookies: Dessa cookies krävs för optimal navigering och användning av webbplatsen. Med dessa cookies kan exempelvis alla kundvagnens funktioner användas så att varorna sparas i din kundvagn medan du fortsätter med ditt inköp. De nödvändiga cookies används också för att lagra vissa av dina inmatningar och inställningar så att du slipper att ständigt upprepa dem. Dessutom krävs de för att anpassa Zalandos innehåll för att matcha dina individuella intressen. Utan nödvändiga cookies kan webbplatsen inte användas eller endast användas i begränsad utsträckning.
 • Statistik-cookies: Dessa cookies registrerar enhets- och åtkomstdata för att analysera användningen av våra webbplatser, till exempel vilka områden på webbplatsen som används (så kallat surfbeteende), hur snabbt innehåll laddas och om fel uppstår. Dessa cookies innehåller endast anonym eller pseudonym information och används endast för att förbättra vår webbplats, för ta reda på vad våra användare är intresserade av samt för att mäta hur effektiv vår reklam är. Statistik-cookies kan blockeras utan att påverka webbplatsens navigering och användning.
 • Marknadsföringscookies ("tracking cookies"): Dessa cookies innehåller identifierare och registrerar enhets- och åtkomstdata för att anpassa personaliserad reklam på Zalandos webbplatser för att matcha dina individuella intressen. Även våra reklampartners som driver online reklamnätverk registrerar enhets- och åtkomstdata på våra webbplatser. På detta sätt kan vi även på andra webbplatser och i appar från andra tillhandahållare visa dig personaliserad reklam, som matchar dina intressen (så kallad retargeting). Marknadsföringscookies kan blockeras utan att påverka webbplatsens navigering och drift. Eventuellt kan det dock då hända att ingen shopping-personalisering kan ske.

För vår Zalando Shop har vi sammanställt landsspecifika översikter över alla cookies som används. Dessa finns under "Upplysningar om de enskilda webbplatserna".

App Stores / installation

Zalando-appar är tillgängliga via app-plattformar från tredje part, så kallade App Stores (t.ex. Google Play och Apple App Store). Nedladdningen förutsätter därför i förekommande fall en registrering i respektive App Store. Zalando har inget inflytande på behandlingen av dina uppgifter i samband med din registrering och användning av dessa App Stores. Ansvarig i detta avseende är endast operatören av respektive App Store. Vid behov bör du informera dig direkt hos operatören av respektive App Store.

Dela innehåll

Såvida det operativsystem som du använder har en egen funktion för att dela app-innehåll, kan du anropa dessa i våra appar via dela- eller rekommendera-knappen för att dela innehåll eller rekommendera produkter. Beroende på din enhets eller ditt operativsystems funktioner och konfiguration kan du på detta sätt även använda sociala nätverk för att dela.

Vi vill påpeka att delningsfunktionen som används av vår app är en funktion som tillhör operativsystemet. Vi får inte reda på något om din kommunikations mottagare och innehåll. Mer information om delningsfunktionen och dess konfigurationsmöjligheter får du av din enhets tillverkare.

Vilka sociala nätverk som är tillgängliga för dig för att dela innehåll beror på vilka sociala nätverk du är medlem i och hur du har konfigurerat ditt medlemskonto och din enhet. Ytterligare information hittar du i respektive integritetspolicy för de sociala nätverk som du använder.

Platsrelaterade tjänster

Funktionerna i några av våra appar använder din enhets tjänster för positionsbestämning för att samla platsdata. Detta görs med syftet att kunna erbjuda dig app-baserade tjänster och innehåll som är anpassade till din nuvarande plats. En app kan till exempel visa dig butiker i din omgivning och föreslå produkter som matchar vädret på den plats där du vistas för tillfället. Om du tillåter att appen får åtkomst till tjänsterna för positionsbestämning kommer den plats där du vistas att överföras regelbundet till oss. Vi kommer inte att skapa några rörelseprofiler med hjälp av dessa uppgifter.

Push-tjänst

Våra appar kan använda push-meddelanden för att informera dig om specifika händelser eller ämnen, även om du för tillfället inte aktivt använder appen. Push-meddelanden är en app-specifik form av meddelanden som vi direkt kan nå dig med. Om du inte vill detta kan du när som helst inaktivera push-tjänsten via enhetens inställningar och i inställningarna i appen.

Om du aktiverar push-meddelandetjänsten kommer din enhet att tilldelas ett specifikt push-ID. Av tekniska skäl kan inga push-meddelanden skickas till dig utan ett push-ID. Ett push-ID är krypterade, slumpmässigt genererade sifferföljder.

Systembehörigheter

För vissa funktioner behöver våra appar åtkomst till specifika gränssnitt och data på din enhet. Beroende på vilket operativsystem du använder kan detta delvis kräva ditt uttryckliga tillstånd. Nedan förklarar vi vilka behörigheter (i den mån det är relevant för behandlingen av dina data) vår app i förekommande fall begär och för vilka slags funktioner dessa behörigheter krävs. Du kan när som helst anpassa behörighetsinställningarna i din enhets systeminställningar.

 • Tjänster för positionsbestämning/platsdata: Det krävs behörighet för åtkomst till din enhets tjänster för positionsbestämning för att en app ska kunna få tillgång till platsen din enhet har beräknat. Om du inte tillåter åtkomst är den platsbaserade visningen av innehåll eventuellt inte möjlig eller begränsad.
 • Meddelanden/push-meddelanden: Det krävs behörighet för användning av push-tjänsten. För vissa enheter är behörigheten standardmässigt aktiverad för alla appar.
 • Åtkomst på sparade bilder: Behörighet krävs för att en app ska få åtkomst till lagrade bilder (läsrättigheter) eller för att spara bilder skapade av en app på din enhet (skrivrättigheter).
 • Kamera: Behörigheten krävs för att en app ska kunna använda din enhets kamerafunktion, t.ex. för att ta bilder eller registrera QR-koder. Appen kommer endast att få åtkomst till kameran om du väljer en motsvarande funktion i appen.
 • Hämta mobildata (iOS) eller åtkomst till alla nätverk och nätverksanslutningar (Android): Vid användning eller installation vissa appar begärs dessa behörigheter för att respektive app ska kunna överföra data via din enhets internetanslutning (via WLAN eller dataanslutning). Denna behörighet är eventuellt nödvändig för att spara dina inmatningar i appen, t.ex. överföring till våra servrar som en del av en sökning.
 • Ändra eller ta bort innehåll i USB-minnen/SD-kort och läsa innehåll i USB-minnen/SD-kort: Dessa behörigheter krävs för att tillåta respektive app att lagra data i minnet eller i förekommande fall på ett använt extra minne på din enhet eller åter avläsa det därifrån. Respektive app kommer endast att åter läsa av de data som sparats i samband med användningen av den här appen.

Våra webbplatser och appar innehåller cookies och liknande spårningsteknik från reklampartners som driver ett online reklamnätverk. På så sätt kan även vår reklampartner registrera dina enhets- och åtkomstdata och visa dig personaliserad reklam på andra webbplatser och i appar även från andra tillhandahållare. Denna reklam är då baserad på dina intressen (t.ex. reklam som fokuserar på produkter som du tidigare tittat på i Zalando Shop).

Ytterligare upplysningar finns under "Hur använder Zalando mina uppgifter för reklam?"

Du kan när som helst inaktivera behandlingen av dina data för retargeting:

 • För detta ändamål inaktiverar du funktionen "Databehandling" i Zalando Shop. I Zalando-appen hittar du denna funktion i info-menyn under "Om oss". I Zalandos webbutik hittar du denna funktion direkt bredvid den länk som också lett dig till denna integritetspolicy.
 • I andra tjänster inaktiverar du för detta ändamål användaranalysen.
 • För andra webbplatser och appar kan du också inaktivera retargeting genom deltagande online reklamnätverk på deras sida för inaktivering. European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA): Inaktivera fortsatt reklam.

Vi använder vanlig spårningsteknik för utvärdering av enhets- och åtkomstdata i alla våra tjänster. På detta sätt kan vi lära oss hur våra användare i allmänhet använder vårt erbjudande. Därvid används cookies för identifiering och andra jämförbara identifierare. På så sätt lär vi oss till exempel vilka innehåll och ämnen som är särskilt populära, vid vilka tillfällen våra tjänster används särskilt ofta, från vilka regioner (ner till stadsnivå) våra tjänster används och vilka webbläsare och enheter våra användare i regel brukar använda.

Inom ramen för användaranalysen utför vi en och en annan gång så kallade A/B-tester. A/B-tester är en särskild variant av användaranalys. A/B-testning (även känt som split-test) är ett sätt att jämföra två versioner av en webbsida eller app för att se vilken version som har bäst prestanda, är populärare eller hjälper användarna att snabbare hitta de innehåll som söks. Genom att skapa en version A och en version B och genom att testa båda versionerna erhåller man uppgifter som gör det lättare och snabbare att fatta beslut om ändringar av tjänster och innehåll.

Vilka spårningsverktyg som används i våra webbplatser och appar kan du ta reda på under "Upplysningar om enskilda webbplatser".

Där hittar du också information om inaktivering av användaranalysen.

Du kan när som helst inaktivera behandlingen av dina uppgifter för användaranalysen:

 • För detta ändamål inaktiverar du funktionen "Databehandling" i Zalando Shop. I Zalando-appen hittar du denna funktion i info-menyn under "Om oss". I Zalandos webbutik hittar du denna funktion direkt bredvid den länk som också lett dig till denna integritetspolicy.
 • I andra tjänster inaktiverar du för detta ändamål användaranalysen.

5. Information om supportersidor på sociala media

Zalando underhåller sociala media-profiler i de sociala nätverken tillhörande Facebook och Instagram (s.k. supportersidor). Vi publicerar och delar innehåll, utbud och produktrekommendationer regelbundet på våra supportersidor. Operatörerna bakom de sociala nätverken registrerar ditt användningsmönster med hjälp av cookies och liknande teknologier varje gång som våra supportersidor eller andra Facebook- eller Instagram-webbplatser besöks. Operatörerna bakom suppportsidorna kan se allmän statistik om besökarnas intressen och demografiska karakteristika (t.ex. ålder, kön, region). När du använder sociala nätverk bestäms naturen, omfattningen och syftena med behandling av data i sociala nätverk i första hand av operatörerna bakom de sociala nätverken.

Det ansvariga Zalando-företaget som utgör innehållsleverantör med ansvar för en supportersida, anges i den juridiska informationen på resp. supportersida.

De sociala nätverken Facebook och Instagram tillhandahålls av Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irland ("Facebook").

I den mån du kommunicerar direkt med oss via våra supportersidor, eller delar personligt innehåll med oss, är Zalando ansvarigt för behandlingen av dina uppgifter. Ett undantag gäller för databehandling för användningsanalyser (Page Insights) som beskrivs nedan; i detta fallet är vi och Facebook gemensamt ansvariga.

Behandling av dina uppgifter genom Facebook

Observera att Facebook behandlar dina uppgifter i sina egna syften även när du använder våra supportersidor, något som inte täcks in av denna dataskyddspolicy. Vi har inget inflytande över dessa databehandlingsrutiner hos Facebook. Vi vill här hänvisa till dataskyddspolicyn hos resp. socialt nätverk:

När du besöker våra supportersidor samlar Zalando in all kommunikations-, innehålls- och annan information som du lämnar till oss direkt, t.ex. när du postar något på en supportersida eller skickar oss ett privat meddelande. Om du har ett konto på det sociala nätverket kan vi naturligtvis även se din publika information som ditt användarnamn, information i din publika profil samt innehåll som du delar med en offentlig publik. För mer information, se "Vilka uppgifter behandlas av Zalando”.

Användningsanalys (Page Insights)

När du samverkar med supportersidor använder Facebook cookies och liknande teknologier för att spåra användningsmönstret vid besök på supportersidorna. På basis av detta erhåller operatörerna av supportersidorna s.k. Page Insights. Page insights innehåller endast statistisk, anonymiserad information om besökarna på suppportersidan, och den informationen kan således inte kopplas till en specifik person. Vi har inte åtkomst till den personinformation som Facebook använder för att skapa Page Insights (”Page Insights-data”). Valet och behandlingen av Page Insights-data sker uteslutande genom Facebook.

Funktionen Page Insights ger oss information om hur våra supportersidor används, vilka intressen som besökarna av dem har och vilka ämnen och innehåll som är särskilt populära. Det gör det möjligt för oss att optimera våra aktiviteter på supportersidorna, t.ex. genom att bättre anpassa dem till besökarnas intressen och användningsmönster vid planering och val av innehåll.

Zalando och Facebook har gemensamt ansvar för behandlingen av dina uppgifter för tillhandahållandet av Page Insights. I det syftet har vi och Facebook definierat en överenskommelse om vilket företag som uppfyller dataskyddsförpliktelserna enligt GDPR med hänsyn till behandlingen av Page Insights-data.

Mer om Page Insights

Överenskommelsen med Facebook återfinns här: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum

Facebook har sammanfattat de viktiga delarna av denna överenskommelse (inkl. en lista med Page Insights-uppgifter) här: https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data

Rättslig grund: Om du har samtyckt till uppläggningen av Page Insights-data till Facebook är den rättsliga grunden artikel 6 (1) a GDPR (samtycke). I annat fall är den rättsliga grunden artikel 6 (1) f GDPR, varvid vårt berättigade intresse ligger i ovannämnda syften.

Självklart avser dina dataskyddsrättigheter, som beskrivs i "Vilka dataskyddsrättigheter har jag?" även behandlingen av dina uppgifter i samband med våra supportersidor.

I syfte att behandla dina Page Insights-data med har vi överenskommit med Facebook att Facebook är primärt ansvarig för att ge din information om behandlingen av dina Page Insights-data och för att ge dig möjlighet att utöva dina dataskyddsrättigheter enligt GDPR (t.ex. rätt till invändning). Du hittar mer information om dina dataskyddsrättigheter i samband med Page Insights och hur du kan utöva dem direkt avseende Facebook: https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data

Tips

Du kan också skicka din förfrågan till Zalando; vi vidarebefordrar den sedan till Facebook.

6. Nyhetsbrev

Vi erbjuder dig olika nyhetsbrevstjänster, t.ex.

 • Inspirerande innehåll såsom uppdateringar om märken, trender, erbjudanden, rea, kategorier;
 • Påminnelser, t.ex. när en artikel i din önskelista har satts ned, om artiklar i din kundvagn har glömts bort eller om du har frågat efter en storlekspåminnelse;
 • Undersökningar t.ex. i syfte att se om du gillade de artiklar som du köpte;
 • Personanpassade rekommendationer för artiklar som vi tror att du gilla, på basis av tidigare beställningar och surfmönster;
 • Uppdateringar från de influerare eller märken som du följer på vår webbplats.

Om du har registrerat dig för nyhetsbreven erhåller du vissa av de nyhetsbrevstjänster som beskrivs ovan (beroende på omfattningen av din prenumeration). Det finns även tjänstespecifika nyhetsbrev som utgör integrerade beståndsdelar av en viss tjänst.

Exempel: du får Lounge by Zalando-nyhetsbrevet endast om du är medlem i Lounge by Zalando shoppingklubb. Du behöver ett Lounge by Zalando-nyhetsbrev så att du får information om aktuella, tidsbegränsade erbjudanden och kan utnyttja fördelarna med shoppingklubben.

När vi skickar ut våra aviserbara nyhetsbrev (t.ex. Zalando Shop nyhetsbrev) använder vi oss av den s.k. double opt-in- eller single opt-in-tekniken (beroende på land). Det innebär att vi skickar dig nyhetsbrevet endast om du har givit ett uttryckligt samtycke i förväg till att vi aktiverar nyhetsbrevet. Om ett dubbelt s.k. opt-in krävs i ditt land, måste du också ha bekräftat att den e-postadress du har meddelat oss verkligen tillhör dig. I det syftet skickar vi dig ett aviseringsmail och ber dig bekräfta genom att klicka på en av länkarna där, att du äger den e-postadress som du har meddelat oss. Vi kan komma att avstå från denna åtgärd om du redan har bekräftat för oss i annat syfte att du äger e-postadressen.

Du kan när som helst själv ändra inställningarna för nyhetsbrevstjänsterna. För Zalando Shop och Lounge by Zalando kan du välja dina inställningar i tillhörande preferenscenter (www.zalando.[locale]/messages for the Zalando shop och https://www.zalando-lounge.de/myaccount/newsletter for the Lounge by Zalando) - besök preferenscentret så att vi på bästa sätt kan svara upp mot dina önskemål och intressen.

Ibland kan du få påminnelser via e-post, om du har glömt kvar artiklar i kundvagnen utan att ha gått till kassan. Om du inte vill få dessa påminnelser kan du administrera dina preferenser genom att logga in på din profil och avmarkera kryssrutan ”Artikelaviseringar” i kategorin ”Dina nyhetsbrev”.

Dessutom kan du erhålla reklambudskap för Zalando (enligt konkurrenslagstiftningen), t.ex. enskilda rekommendationer efter senaste köpet, utan att prenumerera på ett nyhetsbrev. Du hittar mer information om detta under ”Individuella produktrekommendationer via e-post och push-tjänst”.

För att kunna visa dig personanpassat innehåll samlar Zalando data uitfrån din samverkan med Zalando och dess tjänster. Exempel: om du öppnar vårt nyhetsbrev ofta, vet vi att du är intresserad av dem, och vi kan serva dig bättre både vad gäller frekvens och innehåll i e-postmeddelandena.

Om du inte längre önskar få e-post från oss kan du när som helst göra en avbeställning via den länk som finns i varje nyhetsbrev eller i varje reklammeddelande som du får från oss. Du kan också skicka in ett meddelande i textform (t.ex. e-post, fax, brev) till det Zalando-företag som står bakom nyhetsbrevet ifråga. Där preferenscentra är tillgängliga (t.ex. Lounge by Zalando och Zalando Shop), kan du avbeställa nyhetsbrevet även i preferenscentret.

Kontakta gärna dataskydd@zalando.se för att avregistrera dig, eller om du stöter på problem.

Avbeställning av nyhetsbrev

Om du vill avbeställa nyhetsbrevet från Zalando-butiken kan du använda den länk som finns i alla nyhetsbrev som skickas med e-posten. Om du prenumererar även på nyhetsbrev från en annan Zalando-butik, t.ex. Lounge by Zalando eller Zalando Outlets, ber vi dig följa avbeställningslänken i dessa nyhetsbrev eller kontakta dataskydd@zalando.se för att avbeställa alla nyhetsbrev. Observera att om du avbeställer en tjänst från en Zalando-butik avbeställer du inte automatiskt alla tjänster.

Om du prenumererar på ett nyhetsbrev lagrar vi din IP-adress temporärt och lagrar tidpunkten för din prenumeration och bekräftelse. Vi kan då bevisa att du faktiskt har prenumererat, och identifiera all obehörig användning av din e-postadress.

Vi samlar in enhets- och åtkomstdata när du interagerar med nyhetsbrev, transaktions-e-mails samt pushnotiser. Nyhetsbreven innehåller länkar till bildfiler som är lagrade på våra webbservrar. När du öppnar ett nyhetsbrev läser vårt e-postprogram in dessa bildfiler från vår webbserver. Vi samlar in enhets- och åtkomstdata med ett slumpgenererat ID-nummer (nyhetsbrevs-ID) som vi inte utan ditt samtycke använder till att identifiera dig. På det sättet förstår vi om och när ett nyhetsbrev öppnades. De länkar som finns i nyhetsbreven innehåller en nyhetsbrevs-ID, så att vi kan se vilket innehåll som läses. I syfte att personanpassa kommunikationen samlar vi in öppna och klickdata för att förse dig med relevant information. Vi samlar in data för nyhetsbrevs-ID och ansluter din prenumeration på nyhetsbrevet till ditt kundkonto så att vi kan personanpassa nyhetsbrevsinnehållet utifrån dina intressen och användningsmönster och så att vi kan analysera statistiskt hur våra användare använder nyhetsbrevstjänsten.

Denna shopping-anpassning är en integrerad komponent i nyhetsbrevet från Zalando Shop. Du har möjlighet att invända mot personanpassningen när som helst genom att ändra dina inställningar i avsnittet ”Data Preferences” på Zalandos webbplats.

Vi kopplar dessa data till andra data som vi samlar in inom ramen för användningsanalyser, så länge som du har medgivit analysspårning i avsnittet ”Data Preferences” på vår webbplats.

Alternativt kan du deaktivera visningen av bilder i ditt e-postprogram. Emellertid kommer då inte hela nyhetsbrevet att visas.

7. Individuella produktrekommendationer via e-post och push-tjänst

I samband med våra tjänster visar vi information och erbjudanden från Zalando på basis av dina intressen. Du kan få ett begränsat antal enskilda produktrekommendationer, undersökningar samt förfrågningar om produktrecensioner från oss, oavsett om du har en prenumeration på ett nyhetsbrev eller inte. I enlighet med lagens föreskrifter tillämpar vi uppgifterna på dina tidigare beställningar i syfte att välja individuella produktrekommendationer.

Du hittar även mer information om personanpassningen av individuella rekommendationer under ”Personaliserade tjänster”.

Om du inte önskar få individuella produktrekommendationer från oss via e-post kan du när som helst invända mot detta på ett informellt sätt genom att klicka på avbeställningslänken som finns i varje e-postmeddelande, eller skicka ett e-postmeddelande till dataskydd@zalando.se. För inställningar av pushnotiser kan du deaktivera dessa i Zalando-appen via My Account > Settings > Notifications.

8. Kuponger

Vi använder de uppgifter som lämnats i samband med en beställning av Zalando-kuponger för att kontrollera och handlägga beställningen samt för att skicka och lösa in kupongen. Detta inkluderar loggning och behandling av data relaterade till användning av uppgifter som är kopplade till kuponger, i synnerhet för att förhindra bedrägerier.

För detta ändamål lagrar vi dessutom följande data:

 • Datum för utfärdande
 • Kupongvärde
 • Kupongkod
 • Uppgifter för personalisering (in den mån du har angett dessa)
 • Namn på kuponginnehavaren (för personliga kuponger)
 • Tidpunkt för kupongens inlösen
 • Namnet på den som löst in den och kundkonto-ID för det konto som användes för inlösen.

9. Hur använder Zalando mina uppgifter för reklam?

Dina uppgifter används av oss och våra reklampartners för personaliserad reklam, som visas för dig i Zalando-tjänsterna och på andra tillhandahållares webbplatser och appar. För detta ändamål använder vi och våra reklampartners vanlig internetteknik. På detta sätt kan vi använda vår reklam målinriktat för att förse dig med reklam och erbjudanden som verkligen är relevanta för dig. Detta gör det möjligt för oss att bättre motsvara våra användares behov när det gäller personalisering och att upptäcka nya produkter och att varaktigt få dig intresserad av våra tjänster genom en mer personlig shoppingupplevelse.

Observera att Zalandos IOS-appar som släppts efter den 10 juni 2021 inte längre delar uppgifter med tredjeparter i markandsföringssyfte. I händelse av att en IOS-app fortfarande erbjuder funktioner som innehåller datadelning med en tredjepart för marknadsföringssyften, kommer dina uppgifter endast att delas om du klickar på ”godkänn” i en spårningsförfrågan i IOS.

Exempel

Om du letar efter sportskor på en av Zalando reklampartners webbplats kan vi ta hänsyn till denna information när du söker efter produkter i Zalando Shop. Så kan vi till exempel i kategorin "skor" först visa sportskor eller redan på startsidan rekommendera sportskor. Om du meddelar oss dina preferenser i ditt kundkonto eller redan har köpt sportartiklar hos oss, kan även dessa uppgifter beaktas i samband med våra rekommendationer.

Reklamformat som används av Zalando och Zalando reklampartners innehåller presentationer i Zalando Shop (som en del av onsite- och in-app-optimering), reklamannonser i sociala medier (t.ex. Facebook Ads, Instagram Ads, YouTube Video Ads) och reklamytor, som förmedlas av de online-reklamnätverken som Zalando använder, såsom DoubleClick by Google.

Zalando Marketing Services GmbH

Reklamtjänster erbjuds på Zalando av Zalando Marketing Services GmbH. Till webbplatsen från Zalando Marketing Services GmbH

Zalando säljer inga personuppgifter. Om våra reklamkunder bokar ett Zalando reklamformat hos Zalando Marketing Services GmbH, kommer de utan ditt uttryckliga samtycke inte att få några uppgifter som de kan kontakta eller identifiera dig med. Våra reklamkunder får av oss endast anonyma, aggregerade rapporter med information om effektiviteten och räckvidden av våra reklamtjänster. Dessa rapporter baserar på egna undersökningar av Zalando Marketing Services GmbH. I vissa fall tas även hänsyn till sammanfattade rapporter som vi får från våra reklampartners och sociala nätverk. Dessa visar till exempel hur våra reklamtjänster har påverkat försäljningen till olika grupper av kunder.

För att sammanställa målgrupper använder vi våra egna kunskaper från dataanalysen om användarnas och kundernas användnings- och inköpsbeteende samt vår marknadsundersökning om användarsegmentering, som vi tillämpar på användaruppgifter som registrerats av Zalando. Därvid beaktar vi i synnerhet aggregerade, pseudonymiserade eller anonymiserade inköpsdata, sökhistorik, intresseuppgifter och demografiska profildata samt enhets- och åtkomstdata.

Exempel

En målgrupp kan exempelvis vara: "Kvinnor mellan 25 och 35 år som är modemedvetna, intresserade av sport och som har beställt en produkt från Adidas förra året".

Våra reklampartners har också möjlighet att ge oss ytterligare egna uppgifter för användarsegmentering som de själva har insamlat. Reklampartnerna måste gentemot Zalando åta sig att endast överföra aggregerade, krypterade eller för Zalando anonyma data, så att vi inte kan tilldela data till någon speciell person, i synnerhet ingen särskild användare av Zalando Shop. För vissa målgrupper baseras målgruppens skapande dessutom på användarens surfbeteende. Detta är fallet om reklamen endast ska presenteras för användare som nyligen har besökt en viss webbplats eller sökt efter specifika innehåll.

Vi använder den ovannämnda informationen inom ramen för onsite-optimeringen för att ge dig mer relevanta rekommendationer och innehåll när du söker efter produkter, anropar din feed eller besöker en produktkategori. Onsite- och in-app-optimering baseras på cookies och liknande identifieringsteknik för pseudonymiserad registrering av enhets- och åtkomstdata. Dessa uppgifter används inte för att personligen identifiera dig, utan är till för en pseudonym utvärdering av din användning. Dina uppgifter kommer aldrig att sammanföras permanent med andra personrelaterade uppgifter om dig. Med denna teknik kan vi visa dig produkter och/eller speciella erbjudanden och tjänster, som är baserade på enhets- och åtkomstdata (till exempel reklam som anpassats till att du de senaste dagarna endast har tittat på sportkläder).

Om du inte vill ha onsite-optimeringen kan du när som helst inaktivera den här funktionen:

 • För detta ändamål inaktiverar du funktionen "Databehandling" i Zalando Shop. I Zalando-appen hittar du denna funktion i info-menyn under "Om oss". I Zalandos webbutik hittar du denna funktion direkt bredvid den länk som också lett dig till denna integritetspolicy.
 • I andra tjänster, inaktiverar du för detta ändamål webbanalysen respektive appanalysen. Beakta att de uppgifter som används för onsite- och in-app-optimering också behövs för andra ändamål (inklusive tillhandahållandet av våra tjänster). Registreringen av de för detta ändamål använda uppgifter avslutas därför inte genom inaktiveringen. Den reklam du då ser kommer dock inte längre att vara personaliserad.

När vi genomför reklamåtgärder via sociala nätverks reklamformat (t.ex. YouTube, Facebook, Instagram), har vi möjlighet att i krypterad form till respektive sociala nätverk vidarebefordra information om Zalando Services användare (t.ex. enhets- och åtkomstdata såsom reklam- och cookie-ID, e-postadresser ), som vi tror tillhör en viss reklamkunds målgrupp eller har vissa egenskaper (t.ex. åldersgrupp, region, intressen).

Respektive sociala nätverk kommer då – antingen i vårt uppdrag som orderhandläggare eller med användarens samtycke – att dekryptera de data som överförs av oss. Användaren (i den mån han är medlem i respektive sociala nätverk) kommer då inom ramen för sitt respektive användarförhållande med nämnda sociala nätverk att se den reklam som vi har bokat.

Om du inte vill att vi använder din information för att visa dig personaliserad reklam i sociala nätverk, kan du inaktivera att dina uppgifter vidarebefordras:

 • För detta ändamål inaktiverar du funktionen "Databehandling" i Zalando Shop. I Zalando-appen hittar du denna funktion i info-menyn under "Om oss". I Zalandos webbutik hittar du denna funktion direkt bredvid den länk som också lett dig till denna integritetspolicy.
 • I andra tjänster, inaktiverar du för detta ändamål webbanalysen respektive appanalysen.

Om du har samtyckt till att vi vidarebefordrar dina uppgifter till sociala nätverk kan du återkalla ditt samtycke när som helst.

Eventuellt har du dessutom möjlighet att inaktivera användningen av dina personuppgifter för personaliserad reklam direkt hos respektive tillhandahållare genom de sociala nätverk du använder. För ytterligare information bör du vända dig direkt till dessa:

Facebook (Facebook, Instagram):

Google (Googles reklamnätverk, YouTube, Google sökmotor):

Reklampartner som driver ett online-reklamnätverk kan använda cookies och liknande teknik för pseudonym spårning av användarbeteende baserat på enhets- och åtkomstdata i Zalando Shop och på andra tillhandahållares webbplatser och appar. Dessa reklampartner använder de registrerade uppgifterna för att fastställa sannolikheten för att de tillhör den målgrupp vi vänder oss till och beaktar detta vid val av reklamannonser på de reklamytor som förmedlas via nämnda online-reklamnätverk. Denna standard internetteknik kallas retargeting. Retargeting gör det möjligt för oss att leverera reklam som är så relevant som möjligt för dig. Dessutom blir det möjligt att mäta reklamens effektivitet och kontrollera redovisningen av de kampanjer som våra reklampartner genomfört.

Ytterligare information får du av respektive reklamytors operatörer och från de online-reklamnätverk som har hand om förmedlingen. En översikt över våra reklampartner och upplysningar om inaktivering finns under "Upplysning om enskilda webbplatser".

Du kan när som helst inaktivera behandlingen av dina data för retargeting:

 • För detta ändamål inaktiverar du funktionen "Databehandling" i Zalando Shop. I Zalando-appen hittar du denna funktion i info-menyn under "Om oss". Du hittar denna funktion i Zalandos webbutik direkt bredvid länken som även lett dig till denna integritetspolicy.
 • I andra tjänster inaktiverar du för detta ändamål användaranalysen.
 • Du kan även inaktivera retargeting för våra webbplatser genom deltagande online-reklamnätverk på sidan för inaktivering hos European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA): Inaktivera fortsatt reklam.

Beakta att de uppgifter som används för retargeting även krävs för andra ändamål (inklusive tillhandahållandet av våra tjänster). Registreringen av de för detta ändamål använda uppgifter avslutas därför inte genom inaktiveringen. Den reklam som då presenteras för dig kommer dock inte att vara personaliserad.

10. Till vem vidarebefordras mina uppgifter?

Zalando lämnar endast dina uppgifter till tredje part om detta är tillåtet enligt tysk eller europeisk uppgiftsskyddslagstiftning. Vi har ett mycket nära samarbete med vissa tjänsteleverantörer, såsom i området kundtjänst (t.ex. hotline-tjänsteleverantörer), tekniska tjänsteleverantörer (t.ex. operatörer av datorhallar) eller logistikföretag (t.ex. postföretag som DHL). På uppdrag av oss får dessa tjänsteleverantörer principiellt endast behandla dina uppgifter under särskilda villkor. I den utsträckning som vi använder dem som orderhandläggare, kommer tjänsteleverantörerna endast att få tillgång till dina uppgifter i den mån och för den tid som krävs för tillhandahållandet av respektive tjänst. Om du handlar hos en Zalando-partner, skickar vi vissa av dina inköpsdata till denna Zalando-partner (t.ex. ditt namn och din leveransadress), så att nämnda Zalando-partner kan leverera de beställda varorna till dig.

Inom Zalando-koncernen används många system och tekniker gemensamt. Detta gör att vi kan erbjuda dig en förmånligare, bättre, säkrare, mer konsekvent och intressant tjänst. Därför får dessa företag och avdelningar inom Zalando-koncernen tillgång till dina uppgifter, som de behöver för att uppfylla våra avtalsenliga och lagstadgade skyldigheter eller för att uppfylla sina respektive funktioner inom Zalando-koncernen.

Exempel

 • Om du vänder dig till Zalando-kundtjänst omdirigeras din förfrågan till Zalando Customer Care DACH SE & Co. KG eller Zalando Customer Care International Se & Co. KG och bearbetas där. Dessa båda Zalando-företag är ansvariga för kundtjänst inom Zalando-koncernen. I den mån det krävs för att handlägga ditt ärende har dessa båda Zalando-företag tillgång till dina uppgifter som lagras hos andra Zalando-företag, till exempel dina beställningsuppgifter.
 • När du placerar en beställning, vidarebefordras dina beställnings- och betalningsuppgifter till Zalando Payments GmbH. Zalando Payments GmbH är ansvarig för handläggning av betalningar inom Zalando-koncernen.

För leverans av beställningar samarbetar vi med externa transporttjänsteleverantörer (till exempel DHL). Dessa transporttjänsteleverantörer får av oss följande uppgifter för att kunna utföra resp. uppdrag:

 • Ditt namn
 • Din leveransadress
 • vid behov ditt postnummer (om du vill att beställningen levereras till en DHL-packstation)
 • vid behov din e-postadress eller ditt telefonnummer (om tjänsteleverantörer vill informera dig via e-post eller telefon, t.ex. om det förväntade leveransdatumet eller skicka dig PIN-koden för upphämtningsstationen)

Inom ramen för Zalando-partnerprogrammet gör vi det möjligt för andra handlare (så kallade Zalando-partners) att sälja sina produkter (så kallade Zalando-partnervaror) via vår Zalando Shop. Inom ramen för Zalando-partnerprogrammet fungerar Zalando Shop som en försäljningsplattform för förmedling av köpeavtal. Under respektive Zalando-partnervara visas då "Försäljning och leverans genom vår partner" samt namnet på respektive Zalando-partner.

När du beställer en Zalando-partnerartikel, kommer varan i regel att skickas ut direkt från varje Zalando-partner. För detta ändamål vidarebefordrar vi dina inköpsdata till Zalando-partnern. Dessa omfattar:

 • Detaljer om de beställda Zalando-partnerartiklarna
 • Ditt namn
 • Din leveransadress
 • Vid behov ditt postnummer (om du vill att beställningen ska levereras till en upphämtningsstation)

I vissa fall respektive i vissa länder kan vi också överföra din e-postadress eller ditt telefonnummer, men endast om det krävs för att möjliggöra att varan levereras till dig.

Även om du köper en vara från Zalando av en Zalando-partner är det Zalando som är ansvarig för behandlingen av dina uppgifter. Dina uppgifter kommer varken att behandlas gemensamt med en Zalando-partner eller på uppdrag av en Zalando-partner. Zalando garanterar att Zalando-partner inom ramen för Zalando-partnerprogrammet inte har kontroll över behandlingen av dina uppgifter. Såvida du av Zalando köper artiklar eller varor från en Zalando-partner, överför Zalando endast de förut nämnda uppgifterna till Zalando-partnern, som krävs för att fullgöra sina tjänster gentemot dig, dvs. för att kunna leverera den av dig köpta varan. Om Zalando av tidigare nämnda skäl överför dina uppgifter till en Zalando-partner, säkerställer Zalando genom avtal med partnerna att dina uppgifter endast kan behandlas av Zalando-partner för ovan angivna syften.

Beakta att Zalando-partnerna har sin egen integritetspolicy. Dessa finns vanligtvis på respektive partners sidor i Zalando Shop och/eller på respektive Zalando-partners webbplatser. Zalando ansvarar inte för Zalando-partners bestämmelser om skydd av personuppgifter. Detta gäller även för partnerns databehandling.

Vi samarbetar med tjänsteleverantörer inom området teknik för att kunna förse dig med våra tjänster. Till dessa tjänsteleverantörer hör exempelvis Telekom Deutschland GmbH, Salesforce.com EMEA Ltd. eller Amazon Web Services, Inc. Såvida dessa behandlar dina uppgifter utanför Europeiska Unionen kan det hända att din information överförs till ett land med en lägre standard när det gäller behandling av personuppgifter än den som gäller för Europeiska unionen. I sådana fall ser Zalando till att de berörda tjänsteleverantörerna, genom avtal eller på annat sätt, garanterar en likvärdig nivå av dataskydd.

Zalando erbjuder olika betalningsmöjligheter, t.ex. förskottsbetalning, betalning med kreditkort, betalning via PayPal samt fakturabetalning. Betalningsdata kan komma att överföras till betaltjänstoperatörer som vi samarbetar med. Mer information om behandling av personuppgifter genom betaltjänstoperatörer återfinns i resp. dataskyddsriktlinjer:

 • Adyen N.V., Simon Carmiggeltstraat 6-50, 1011 DJ Amsterdam, Nederländerna. Mer information återfinns i Adyen:s dataskyddspolicy.
 • American Express Payment Services Limited, filial Frankfurt am Main, Theodor-Heuss-Allee 112, 60486 Frankfurt am Main. Mer information återfinns i American Express Services’ dataskyddspolicy.
 • Elavon Financial Services DAC, filial Tyskland, Lyoner Str. 36, 60528 Frankfurt am Main. Mer information återfinns i Elavon:s dataskyddspolicy.
 • Worldpay B.V. Claude Debussylaan 16, 6th Floor, 1082 MD Amsterdam, Nederländerna. Mer information återfinns i Worldpay:s dataskyddspolicy.
 • iDeal bei Deutsche Bank AG, filial Nederländerna, De Entree 195, 1101 HE Amsterdam. Mer information återfinns i Deutsche Bank:s dataskyddspolicy.
 • Svea Payments Oy, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsingfors. Mer information återfinns i Svea Payments Oy:s dataskyddspolicy.
 • BS PayOne by PayOne GmbH, Lyoner Strasse 9, 60528 Frankfurt am Main. Mer information återfinns i PayOne GmbH:s dataskyddspolicy.
 • PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxemburg, Luxemburg. Mer information återfinns i PayPal:s dataskyddspolicy.
 • przelewy24 bei PayPro Spólka Akcyjna, ul. Kanclerska 15, 60-327 Poznań und DialCom24 sp. z o.o., ul. Kanclerska 15, 60-327 Poznań. Mer information återfinns i przelewy24:s dataskyddspolicy.
 • Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm. Mer information återfinns i Klarnas dataskyddspolicy.

Samarbetet med externa kreditupplysningstjänster vid bedrägeribekämpning, val av betalningsmetod och kreditkontroll är landsspecifikt för att kunna ta hänsyn till landspecifika specialfall och krav. Under Landsspecifik information kan du ta reda på med vilka externa betaltjänstleverantörer och kreditupplysningstjänster vi samarbetar i de olika länderna. Där hittar du i förekommande fall också särskilda integritetsmeddelanden som vi tillhandahåller på uppdrag av respektive betaltjänstleverantörer och kreditupplysningstjänster.

Samarbetet med externa leverantörer av inkassotjänster sker landspecifikt för att ta hänsyn till landsspecifika specialfall och krav. Under landsspecifik information kan du ta reda på med vilka externa leverantörer av inkassotjänster vi samarbetar i de olika länderna. Där hittar du i förekommande fall också särskilda integritetsmeddelanden som vi tillhandahåller på uppdrag av respektive betaltjänstleverantörer och kreditupplysningstjänster.

I samband med reklamkampanjer överför vi data till tillhandahållare av sociala nätverk inom ramen för lagstiftningen för skydd av personuppgifter. Ytterligare information finns under "Hur använder Zalando mina uppgifter för reklam?".

Observera att Zalandos IOS-appar som släppts efter den 10 juni 2021 inte längre delar uppgifter med tredjeparter i markandsföringssyfte. I händelse av att en IOS-app fortfarande erbjuder funktioner som innehåller datadelning med en tredjepart för marknadsföringssyften, kommer dina uppgifter endast att delas om du klickar på ”godkänn” i en spårningsförfrågan i IOS.

Vi överför data till brottsbekämpande myndigheter eller andra tredje parter i den mån vi är skyldiga att göra det på grund av beslut av myndigheter eller domstol eller för rättsliga åtgärder eller lagföring.

Vi använder leverantörer av generativ artificiell intelligens för att ge dig en bättre produktupplevelse och för att anpassa innehåll för dig. Om dessa leverantörer behandlar dina uppgifter utanför Europeiska unionen kan detta leda till att dina uppgifter överförs till ett land med en lägre dataskyddsstandard än den som gäller inom EU. I dessa fall säkerställer Zalando att de berörda tjänsteleverantörerna garanterar en likvärdig nivå av dataskydd genom avtal eller på annat sätt.

Om vi anordnar tävlingar och kampanjer i samarbete med andra företag kan de personuppgifter som samlas in som en del av tävlingen eller kampanjen också vidarebefordras till dessa företag, till exempel om detta är nödvändigt i samband med en tävling för att tillhandahålla priset.

11. Vilka är mina rättigheter när det gäller skydd av mina personuppgifter?

Enligt respektive lagstadgade förutsättningar har du följande lagstadgade rättigheter när det gäller din personuppgifter: Rätt till tillgång (GDPR, artikel 15), rätt till radering (GDPR, artikel 17), rätt till rättelse (GDPR, artikel 16), rätt till begränsning av behandling (GDPR, artikel 18), rätt till dataportabilitet (GDPR, artikel 20), rätt att lämna in klagomål till en tillsynsmyndighet (GDPR, artikel 77), rätt att återkalla samtycke (GDPR, artikel 7, stycke 3) samt rätt att göra invändningar mot vissa databehandlingsåtgärder (GDPR, artikel 21). Om du vill hävda dina dataskyddsrättigheter kan du när som helst kontakta vårt dataskyddsteam på dataskydd@zalando.se. Mer information hittar du i avsnittet Kontaktpersoner.

Viktiga upplysningar:

 • För att säkerställa att dina data inte lämnas ut till tredje parter när du ansöker om information, måste du bifoga ett tillräckligt bevis på din identitet till din förfrågan via e-post eller post.

Tips

I regel räcker det med att du skickar din ansökan via den e-postadress som finns lagrad i ditt kundkonto.

 • De flesta uppgifterna kan du själv ändra i ditt kundkonto. För alla andra fall bör du kontakta kundtjänst.
 • Dataskyddsmyndigheternas behörighet beror på det ansvariga organets säte. Du kan också kontakta en dataskyddsmyndighet i valfri EU-medlemsstat, företrädesvis på din bostadsort, som vidarebefordrar ditt klagomål till ansvarig myndighet. För Zalandos del är detta Berliner Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit (Myndigheten för dataskydd och informationsfrihet i Berlin, ö.a.), Alt-Moabit 59-61, 10555 Berlin, Tyskland.
 • Om du har lämnat ditt samtycke till behandling av dina uppgifter kan du återkalla detta samtycke när du vill. En återkallelse påverkar inte tillåtligheten av den behandling av dina uppgifter som utförts före din återkallelse.
 • Behandling av dina uppgifter för reklamändamål, inklusive direktreklam (även i form av dataanalyser) kan du invända mot när du vill utan att behöva ange några skäl.
 • Om vi baserar behandlingen av dina uppgifter på en intresseavvägning enligt GDPR, artikel 6, stycke 1, bokstav f (t.ex. vidarebefordran av upplysningar om kreditvärdighet till en kreditupplysningstjänst), kan du göra invändningar mot behandlingen. Om du utövar din rätt att göra invändningar ber vi dig redovisa skälen till varför vi inte bör behandla din information. När det gäller din motiverade invändning kommer vi att undersöka situationen och antingen avbryta eller anpassa behandlingen eller informera dig om våra skyddsvärdiga skäl, som är anledningen till att vi får fortsätta med behandlingen.

12. När tas mina uppgifter bort?

Vi kommer att lagra dina personrelaterade data så länge, som det krävs för de ändamåls som nämns i denna integritetspolicy. Detta gäller i synnerhet för fullgörandet av våra avtalsenliga och lagstadgade skyldigheter. I förekommande fall kommer vi även att lagra dina personuppgifter för andra ändamål, om och så länge lagen tillåter oss en fortsatt lagring för specifika ändamål, inklusive för att försvara rättsliga anspråk.

Om du stänger ditt kundkonto tar vi bort alla uppgifter som är lagrade om dig. Om en fullständig borttagning av dina data av lagstadgade skäl inte är möjlig eller inte krävs, kommer de att spärras för vidare behandling.

Vad innebär spärrning?

När data spärras, säkerställer man genom en begränsning av behörighet för åtkomst och andra tekniska och organisatoriska åtgärder att endast ett fåtal anställda får tillgång till nämnda data. Dessa anställda får då endast använda de spärrade uppgifterna för de fastställda ändamålen (t.ex. vid en skattegranskning för inlämnande till skattemyndigheten).

En spärrning sker exempelvis i följande fall:

 • Dina order- och betalningsuppgifter och eventuellt andra uppgifter är vanligtvis föremål för olika lagstadgade lagringskrav, exempelvis i tyska handelslagen (HGB) och skattelagen (AO). Lagen förpliktar oss att förvara dessa uppgifter för skatterevisioner och revisioner i upp till tio år. Först då får vi lov att slutligen ta bort de nämnda uppgifterna.
 • Även om dina data inte är föremål för den lagstadgade skyldigheten att lagra uppgifter, kan vi i enligt lag tillåtna fall avstå från att ta bort data och i stället först spärra dem. Detta gäller i synnerhet för fall där vi eventuellt kan behöva de uppgifter det gäller för fortsatt fullgörande av avtal eller för rättsliga åtgärder eller rättsförsvar (till exempel vid reklamationer). Det avgörande kriteriet för varaktigheten av spärrningen är då de lagstadgade preskriptionstiderna. Efter utgången av de relevanta preskriptionstiderna tas de relevanta uppgifterna bort permanent.

I enligt lag tillåtna fall kan man avstå från borttagning i den mån det handlar om anonyma eller pseudonymiserade uppgifter och borttagning skulle göra en behandling på grund av vetenskaplig forskning eller statistiska ändamål omöjlig eller mycket svårare.

13. Hur skyddar Zalando mina data?

Dina personuppgifter överförs hos oss säkert i krypterad form. Detta gäller för din beställning och även för kundens inloggning. Vi använder därvid krypteringssystemet SSL (Secure Socket Layer). Dessutom skyddar vi våra webbplatser och andra system genom tekniska och organisatoriska åtgärder mot förlust, förstörelse, åtkomst, modifiering eller spridning av dina uppgifter genom obehöriga personer.

14. Ändringar i denna integritetspolicy

När vi vidareutvecklar våra webbplatser och appar och implementerar ny teknik för att förbättra vår service, kan det hända att ändringar i dessa integritetsmeddelanden blir nödvändiga. Vi rekommenderar därför att du läser igenom denna integritetspolicy då och då.

15. Kontaktpersoner

dataskydd@zalando.se kan du när du vill kontakta vårt integritetsteam för allmänna frågor om uppgiftsskydd samt för att genomdriva dina rättigheter.

För direkt kontakt till vårt uppgiftsskyddsombud, ber vid dig skicka din förfrågan per post till adressen nedan med hänvisningen "Till uppgiftsskyddsombudet":

Datenschutz (uppgiftsskydd)
Zalando SE
Valeska-Gert-Straße 5
10243 Berlin
Tyskland
Telefax: +49 (0)30 2759 46 93
E-post: dataskydd@zalando.se

16. Servicespecifik information

Vår databehandling kan skilja sig från tjänst till tjänst. Här kan du ta reda på vilka servicespecifika avvikelser det finns.

Information om stilråd

Om du är Zalando Plus-medlem kan du kontakta våra stylister för att få personlig shoppingservice. Först behöver du dela information om ditt mode, tillfälle, produktkategorier och preferenser för stil/passform i ett kort frågeformulär, sedan matchar vi dig med en personlig shoppare som skapar en personlig lista med relevanta artiklar för dig. Vi lagrar dina svar för att förbättra vår servicekvalitet och bättre uppfylla dina behov inom detta avtalsförhållande. Du kommer att kunna kontakta din personliga shoppare genom att svara på rekommendationsmejlet om du har några följdfrågor.

Formuläret och e-postfunktionen för stilråd används baserat på art. 6 (paragraf 1. mening 1.b) i GDPR för att tillhandahålla denna tjänst som en del av Zalando Plus-medlemskapet. Vi lagrar uppgifter baserat på användningen av formuläret och e-postfunktionen. Följande uppgifter lagras så länge det behövs för de ändamål som angetts:

 • För- och efternamn
 • Ålder
 • Kön
 • Kläd- och skostorlek (kroppsstorlek, klädstorlek etc.)
 • Bosättningsland
 • Meddelanden
 • Produkterna som är relevanta för dig/som du är intresserad av baseras på dina svar för vårt stilformulär och din beställningshistorik

Du kan hitta mer information om kriteriet för att fastställa lagringsperioden i denna uppgiftsskyddsinformation under punkt 12. När raderas mina uppgifter?

Google Maps

Lounge by Zalandos webbplats använder Google Maps tjänster som tillhandahålls till användare från EES och Schweiz av Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland och för andra användare av Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA (gemensamt kallade ”Google”). Denna tjänst tillåter Lounge by Zalandos kunder att hitta den närmaste utlämningsställe för beställningar baserat på deras plats. För att Google Maps ska kunna möjliggöra denna funktion, måste din webbläsare ansluta till en server som drivs av Google, som kan befinna sig i USA. Om personuppgifter skulle överföras till USA, har vi tecknat ett avtal med standardklausuler med Google.

Om du anropar Googles kartservice på vår webbplats medan du är inloggad i din Google-profil kan Google koppla ihop denna händelse med din Google-profil. Om du inte önskar denna allokering till din Google-profil, måste du logga ut från Google innan du anropar vår kontaktsida. Google lagrar dina uppgifter och använder dem för reklam, marknadsundersökningar och personanpassad presentation av Google Maps. Du kan göra invändningar gentemot Google mot denna datainsamling.

Mer information om detta återfinns i Googles dataskyddspolicy och i de kompletterande användningsvillkoren för Google Maps.

Behandlingens rättsliga grund: Rättslig grund är art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. a GDPR på basis av ditt samtycke.

Web Push Notifications

Vi erbjuder dig en möjlighet att prenumerera på push-aviseringar via nätet, så att du kan hålla dig informerad om det senaste från Lounge by Zalando. För det ändamålet och för att tekniskt möjliggöra utskick av sådana aviseringar samlar vi in personuppgifter. De data som vi samlar in för denna aktivitet rör personuppgifter såsom läsarinformation, språkinställning, tidszon, enhetssymbol, push-adress, starttid för din webbsession samt vilka meddelanden du kan ha klickat på.

Dina uppgifter delas med ett tredjepartsföretag – Urban Airship Inc., 1125 West Burnside, Suite 401, Portland, Oregon/USA. I enlighet med EU-förordning 2016/679 tillhandahåller USA inte adekvat skydd av personuppgifter. Detta innebär bland annat att statliga myndigheter i USA kan ha rätt att komma åt dina uppgifter utan att tillräckliga skyddsåtgärder vidtas. Lounge by Zalando vidtar ytterligare åtgärder för att säkerställa en korrekt dataskyddsnivå. Detta hänför sig till ingående av lämpliga instrument såsom standardavtalsklausuler såsom de har antagits av Europeiska kommissionen.

För att stänga av push-aviseringstjänsten: uppdatera dina läsarinställningar på följande platser:

Google Chrome: Öppna Chrome/Settings/Privacy and Security/Site Settings/Notifications/

Firefox: Öppna Firefox/ Preferences/Privacy & Security/Scroll to Permissions/Select Settings for the Notifications

Safari: Öppna Safari/Preferences/Websites/Notifications

Den rättsliga grunden för denna behandling är ditt samtycke, art. 6 (1) a GDPR.

Data behandlas så länge som det krävs för ändamålet.

17. Landspecifik information

Vår databehandling kan variera från land till land. Här kan du ta reda på vilka landsspecifika avvikelser som finns.

Tjänsteleverantör för kreditupplysningar

Tjänsteleverantören för kreditupplysningar om konsumenter i Tyskland är Infoscore Consumer Data GmbH, Rheinstraße 99, 76532 Baden-Baden, Tyskland.

Detaljerad integritetsinformation från Infoscore Consumer Data GmbH enligt GDPR artikel 14, i synnerhet information om affärssyfte, om datalagringsändamål, om mottagare av uppgifter samt om dina rättigheter när det gäller skydd av personuppgifter gentemot Infoscore Consumer Data GmbH finns här resp. på https://finance.arvato.com/icdinfoblatt.

Leverantör för inkassotjänster

Leverantörer för inkassotjänster i Tyskland är:

 • Alektum GmbH, Augustenstrasse 79, 80333 München;
 • Riverty Services GmbH, Gütersloher Strasse 123, 33415 Verl;
 • COEO Inkasso GmbH, Postfach 10 03 20, 41521 Dormagen;
 • Sirius Inkasso GmbH, Berliner Str. 93, 40880 Ratingen;
 • Pair Finance GmbH, Hardenbergstraße 32, 10623 Berlin.

Tjänsteleverantör för kreditupplysningar

Tjänsteleverantören för kreditupplysningar om konsumenter i Österrike är CRIF Bürgel GmbH, Radlkoferstraße 2, 81373 München, Tyskland.

Detaljerad integritetsinformation från CRIF Bürgel GmbH enligt GDPR artikel 14, i synnerhet information om affärssyfte, om datalagringsändamål, om mottagare av uppgifter samt om dina rättigheter när det gäller skydd av personuppgifter gentemot CRIF Bürgel GmbH här: https://www.crifbuergel.de/de/datenschutz

Leverantör för inkassotjänster

Leverantörer för inkassotjänster i Österrike är:

 • Alektum GmbH, Schwedenplatz 2, 1010 Wien;
 • Infoscore austria GmbH, Weyringergasse 1, 1040 Wien;
 • COEO Inkasso GmbH, Hutweidengasse 22, 1190 Wien;
 • Lowell Inkasso Service GmbH, Regensburger Strasse 3, 4020 Linz;
 • PAIR Collect GmbH, Kohlmarkt 8-10, Wien.

Tjänsteleverantör för kreditupplysningar

Tjänsteleverantören för kreditupplysningar om konsumenter i Schweiz är CRIF Bürgel GmbH, Radlkoferstraße 2, 81373 München, Tyskland.

Detaljerad integritetsinformation från CRIF Bürgel GmbH enligt GDPR artikel 14, i synnerhet information om affärssyfte, om datalagringsändamål, om mottagare av uppgifter samt om dina rättigheter när det gäller skydd av personuppgifter gentemot CRIF Bürgel GmbH här: https://www.crifbuergel.de/de/datenschutz

Leverantör för inkassotjänster

Leverantörer för inkassotjänster i Schweiz är:

 • Alektum AG, Gubelstrasse 24, 6300 Zug;
 • Infoscore Inkasso AG, Ifangstrasse 8, 8952 Schlieren;
 • Lowell Inkasso Service GmbH, Bahnhofstrasse 14, 9424 Rheineck;
 • PAIR Finance Suisse GmbH, Stauffacherstrasse 16, 8004 Zürich;
 • coeo Inkasso AG, Bankstrasse 4, 8610 Uster.

Tjänsteleverantör för kreditupplysningar

Tjänsteleverantören för kreditupplysningar om konsumenter i Nederländerna är Experian Nederland B.V., Grote Marktstraat 49, 2511 BH Den Haag, Nederländerna.

Leverantör för inkassotjänster

Leverantörer för inkassotjänster i Nederländerna är:

 • Alektum BV, Zekeringstraat 48-1, 1014 BT Amsterdam;
 • Infoscore Nederland BV, K. R. Poststraat 90-5, 8441 ER Heerenveen;
 • COEO Incasso BV, Wilhelminakade 159, 3072 AP Rotterdam;
 • PAIR Finance B.V., Binnenbaardt 8, 8532 BP Lemmer.

Tjänsteleverantör för kreditupplysningar

Tjänsteleverantören för kreditupplysningar om konsumenter i Belgien är Focum Belgium BVBA, Nijverheidsstraat 70, 2160 Wommelgem.

Leverantör för inkassotjänster

Leverantörer för inkassotjänster i Belgien är:

 • Alektum BV, Lange Lozanastraat 142, 2018 Antwerpen;
 • Infoscore Nederland BV, K. R. Poststraat 90-5, 8441 ER Heerenveen, NL;
 • COEO Incasso BV, Leonardo da Vincilaan 19a, 1831 Diegem.

Tjänsteleverantör för kreditupplysningar

Tjänsteleverantören för kreditupplysningar om konsumenter i Sverige är Creditsafe i Sverige AB, Box 320, 401 25 Göteborg.

Leverantör för inkassotjänster

Leverantörer för inkassotjänster i Sverige är:

 • Alektum Group AB, Nils Ericsonsgatan 17, Box 111 08, 404 23 Göteborg;
 • Gothia Inkasso, Box 1143, 432 15 Varberg;
 • Lowell Sverige AB, Kungsgatan 57 A, 111 22 Stockholm;
 • coeo Inkasso AB, Mårten Krakowgatan 2, 41104 Gothenburg.

Tjänsteleverantör för kreditupplysningar

Tjänsteleverantören för kreditupplysningar om konsumenter i Norge är Experian AS, Karenslyst Alle 8 B, PO Box 5275 Majorstuen, 0303 Oslo, Norge.

Leverantör för inkassotjänster

Leverantörer för inkassotjänster i Norge är:

 • Alektum AS, Nedre Langgate 20, Postboks 2370, 3103 Tønsberg;
 • Gothia AS, Postboks 115, 7901 Rørvik;
 • Lowell Norge AS, Postboks 6354, Etterstad, 0604 Oslo.

Tjänsteleverantör för kreditupplysningar

Tjänsteleverantören för kreditupplysningar om konsumenter i Finland är Suomen Asiakastieto Oy, Työpajankatu 10 A, 00580 Helsingfors, Finland.

Leverantör för inkassotjänster

Leverantörer för inkassotjänster i Finland är:

 • Credit Visor Oy, PL 104, 00101 Helsinki;
 • Gothia Oy, PL 722, 20101 Turku;
 • Lowell Suomi Oy, PL 20, 20101 Turku.

Leverantör för inkassotjänster

Leverantörer för inkassotjänster i Frankrike är:

 • Alektum SAS, 30 Rue Godot de Mauroy, 75009 Paris;
 • Infoscore France, K. R. Poststraat 90-5, 8441 ER Heerenveen, NL;
 • PAIR Finance GmbH, 4 passage de la Râpe CS 31635 45006 Orléans CEDEX 1.

Leverantör för inkassotjänster

Leverantörer för inkassotjänster i Danmark är:

 • Alektum A/S, Ny Banegårdsgade 55, 2 8000 Aarhus;
 • Gothia A/S, Østbanegade 55 2 tv, 2100 København;
 • Lowell Danmark A/S, Langmarksvej 57D, 8700 Horsens.

Leverantör för inkassotjänster

Leverantörer för inkassotjänster i Italien är:

 • Nivi S.p.A., Via Odorico da Pordenone 20, 50127 Firenze;
 • Intrum Italy S.p.A., Bastioni di Porta Nuova 19, 20121 Milano.

I Spanien kan våra kunder delta i ett inbjudningserbjudande (erbjudandet) genom att bjuda in en vän och erhålla presentkort och belöningar i enlighet med erbjudandets villkor. För att utnyttja detta erbjudande måste du dela en unik inbjudningslänk med en vän. Om din vän beslutar sig att delta i erbjudandet och klickar på din inbjudningslänk, kommer vännen att tillfrågas att registrera sin e-postadress och kommer att få en länk för att skapa ett konto.

För att klassificera den nya kunden som din vän och så att vi kan säkerställa att båda kunderna uppfyller kraven i erbjudandet, kommer vi att behandla följande uppgifter:

 • Namn,
 • E-postadress och
 • Leveransadress.

Rättslig grund: Den rättsliga grunden för att behandla dina uppgifter för att skicka presentkort och belöningar i erbjudandet är artikel 6.1 b i GDPR. Annars baseras uppgiftsbehandlingen på artikel 6.1 f i GDPR, i enlighet med vårt berättigade intresse som sammanfaller med syftena ovan.

Tjänsteleverantör för kreditupplysningar

Tjänsteleverantörer för verifiering av konsumenters betalningsförmåga i Polen är CRIF Sp. z o.o., ul. Lublańska 38, 31–476 Krakow och Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej S.A. , ul. Lublańska 38, 31-476 Kraków.

Leverantör för inkassotjänster

Leverantörer för inkassotjänster i Polen är:

 • Alektum Sp. z.o.o., Kilińskiego 30, 50-240 Wrocław;
 • Intrum Sp. z o.o., ul. Czesława Miłosza 15, 50-304 Wrocław.

18. Information om cookies

Här kan du informera dig om vilka cookies vi använder. Till översikten över alla cookies som används kommer du här.