accountaccountbagbagzalando logomenu

ALLA SVERIGES FAVORITMÄRKEN

FRI FRAKT OCH RETUR*

100 DAGARS ÖPPET KÖP

Till startsidan

Testa något nytt

Frau in außergewöhnlicher Yoga-Pose

Yogatrender

Yoga är som avgiftning för själen. Det finns många sätt att andas, träna och koppla av. Förutom de traditionella yogaformerna finns det många olika pågående trender och vi har valt ut de största och förklarat dem för dig.

de galnaste trenderna just nu

Boxningsyoga

För dig som vill öka pulsen

Frau in Boxer Yoga Pose
© iStockYoga möter boxing

Om du tycker om att träna boxning, kickboxning eller yogatyper som gör att du svettas så är denna trend perfekt för dig. Den uppfanns av den brittiska boxaren Matt Garcia och yogainstruktören Kazja Ekberg som ett sätt att utveckla fysisk styrka och flexibilitet hos boxare. Tyngdpunkten ligger på utvidgning och förstärkning av bröst, axlar och höfter. Träningen handlar om koncentration och styrka, och man använder en kombination av klassiska asanas och boxningselement. Syftet med boxningsyoga är att förebygga skador och förbättra den generella kroppshållningen, men framförallt handlar det om uthållighet och kämpaglöd.


SUP-yoga

Byt mattan mot brädan

Yoga auf dem Surfbrett Pose
© iStock Yoga på havet

SUP-yoga är en kombination av en SUP-bräda (SUP står för Stand up paddle surfing) och yoga. Den består av hatha yoga och vinyasa yoga asanas på en surfbräda och är en fantastisk kombination av avslappning och fysisk aktivitet. Här kan du njuta av känslan av tyngdlöshet i vågorna och samtidigt öva på din kroppsspänning och att hitta din balans. Den här yogaformen har blivit mycket populär på senaste tiden och kan finnas i exotiska semesterorter som Portugal, Marocko eller Sydamerika men också i urbana storstäder.


Acroyoga

Samarbete och tillit

Gemeinsames Yoga in Acrobatischer Pose
© iStock Yoga möter akrobatik

Vad sägs om en kombination av yoga, thaimassage och akrobatik? Ja, acroyoga är här! Det är en lagsport för två personer med övningar som lekfullt men försiktigt hjälper dig att förfina din känsla av balans, kroppsspänning och samordning. Eftersom acroyoga alltid sker med en partner, handlar det om att samarbeta, bygga förtroende och ge och ta ansvar. Det finns även så kallad flygande yoga, där du stödjer på din partners händer och fötter, vilket ger dig en ny känsla av frihet. Att göra akrobatiska rörelser i par är en speciell typ av yogautövning som stimulerar kreativiteten, lekfullheten och äventyrskänslan. Yoga utan gränser!


Gerillayoga

Spontant när det är som bäst

Yoga Pose auf einer Verkehrsinsel einer belebten Straße
© Getty Yoga mitt i staden

Känner du dig lite skrämd av esoteriska yogastudior och gym? Släpp då allt och satsa på nästa gerillayogaevenemang som hålls på en plats nära dig. Fler och fler offentliga yogasessioner hålls i stadskärnorna, och istället för meditativ musik hörs stadens typiska ljud i bakgrunden. Oavsett om det sker på ett tak, en strand eller i en park är det aldrig svårt att hitta en sval plats för en yogasession utomhus. Arrangörerna brukar inte avslöja den exakta platsen förrän strax innan evenemangets start. Vi tror att gerillayoga är ett spännande alternativ att planera in för nästa söndag, en värld långt från loppmarknaden, brunchen, etc.!


Clubbingyoga

Ta med mattan till dansgolvet

Yoga Pose im Club
© Getty Yoga på klubben

Clubbing och yoga? Varför inte? Det är vad många yogaälskare säger när de är på väg till klubben på morgonen med mattan i handen, i festivalläge för att utföra yoga till hög electro-, hiphop- eller popmusik. Här möter Deep House matran och alkoholen byts ut mot hälsosamma smoothies samtidigt som dansgolvet blir en plats att hitta ditt inre jag genom yogan eller en härlig massage. Det är en plats där nybörjare och experter möts, helt enkelt för att ha roligt tillsammans och för att utöva yoga. Clubbingyoga är en het nyhet för urbana yogis!

Yogamode att älska

Mer yogainspiration