Populära filter
237 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Är det någon som vågar gå all in så är det designern och modehuset Vivienne Westwood. Vi på Zalando kan inte få nog av de kreativa kollektionerna som andas en urbant chic stil. Det är framför allt skärningar och detaljer som får plaggen att sticka ut. Här kan vi tala om avancerad sömnad och omsorg om de minsta komponenterna! Återkommande i sortimentet från Vivienne Westwood är en asymmetrisk passform, omlottringningar och plagg byggda i olika lager. Man kan säga att varje plagg är som ett litet konstverk i sig. Vad vi fortsätter att förundras över är samtidigt den påtagliga användbarheten i modehusets ready-to-wear. Vi bär utan problem någon av alla toppar, blusar eller klänningar lika gärna till vardags som på festen.

Med överraskande skärningar från konstvärlden

Det är lätt att sätta ihop hela outfits med hjälp av det senaste från Vivienne Westwood. Vi är glada över att kollektionerna består av lika stora delar festblåsor och cocktailklänningar som neutrala t-shirts och jeans. Helst av allt avrundar vi vår look tillsammans med märkets egna accessoarer. Väskor och skor är nämligen en stor del av Vivienne Westwoods kollektioner. Ballerinas, sandaletter, stövlar och klackar får ta plats tillsammans med såväl maxiklänningar som kappor. Det är tydligt att det fortfarande är den ursprungliga fascinationen för 50-talet och musiken som får inspirera till designen. Plaggen är utan tvekan rockchica hela vägen. Det intensiva intresset för konsten, arkitekturen och naturen har alltid varit ledord för Vivienne Westwood. Dessa element har fått formgiva, färga och framtona kollektionerna. Vi på Zalando kan inte få nog av det konstanta flödet av kreativitet som flyter genom varje klädlinje. Detta är vårt go to-märke både när vi känner oss lekfulla och när inspirationen till en spännande outfit tryter. Här finner vi alltid en urban glam.

Punk och brittisk avantgarde hos Vivienne Westwood

Hos Vivienne Westwood hittar du sofistikerat och modernt, androgynt mode som är inspirerat av punk och klassisk brittisk stil. I utbudet finns stilsäkra plagg och accessoarer med attityd, som passar så väl till jobbet som när du vill imponera på vännerna på stan eller festen.

Design med rötterna i den brittiska punkscenen

Märket, som grundades av kvinnan med samma namn, Vivienne Westwood, växte fram ur den brittiska punken. I de tidiga kollektionerna använde Westwood punkmusiken som bränsle till modet som hon skapade, vilket tog form i bland annat provokativa texttryck på tröjor. Från att ha ifrågasatts och setts som en provokatör, anses hon idag vara en ikonisk modedesigner.

I dagens kollektioner har punkvibbarna tonats ner för en mer sofistikerad stil, men spåren finns fortfarande kvar i detaljer, asymmetriska skärningar och trotsiga tryck. De mer uttrycksfulla plaggen vägs upp med alternativ i klassisk brittisk stil. Du kan med andra ord hitta plagg som passar till jobbet, när du är ute på stan med vännerna, och till festen. Satsa på en klänning i en spännande modell eller en blus med detaljer som ger extra attityd.

Med den urbana människan i fokus designar Westwood kläder med inspiration hämtad från välkända punkikoner, mixat med klassisk brittisk stil. Plaggen är perfekta för dig som inte är rädd för att uttrycka dig med hjälp av mode.

Accessoarer som adderar det där lilla extra

Förutom kläder så hittar du även snygga och stilsäkra accessoarer hos Vivienne Westwood. Bär ett stilrent armband och en snygg väska till festklänningen, eller satsa på ett coolt halsband med färgstarka detaljer till vardagsoutfiten, för en härlig kontrast. 

Flera av accessoarerna har smyckats med märkets logotyp som gestaltar riksäpplet – en symbol bestående av ett klot och ett kors som traditionellt har använts av brittiska kungligheter. Bara det är ett tydligt exempel på varför det här är märket för dagens moderebeller.