Linneskjortor

Populära filter
944 artiklar

Klä dig snyggt i lediga och eleganta linneskjortor

I både den manliga och den kvinnliga garderoben har skjortan en given plats. Den ger ett dressat intryck och fungerar att bära både till vardag och fest. En linneskjorta är en skjorta gjord av linnetyg och som ger ett ledigt och avslappnat intryck.

Skjortor har i sin ursprungliga form burits ända sedan antiken. Då var skjortor uteslutande ett underklädesplagg och kom så att förbli ända fram till början av 1900-talet då det blev okej att använda skjortor på annat sätt än som underkläder.

Linneskjortan i sig är ett plagg som har burits länge. Bland annat så bar den svenska armén med Gustaf II Adolf i spetsen linneskjortor som underplagg vid slaget vid Lützen på 1600-talet, och redan bland egypterna på 7000-talet före Kristus så användes linnetyg som material till klädesplagg.

Skönt och svalkande material

Linne är ett skönt, luftigt och svalkande material. Materialet görs av lin, en blomväxt som i dag framför allt odlas i Frankrike, Belgien och Nederländerna där förhållandena är riktigt gynnsamma. I Sverige odlades lin som mest på 1800-talet, men slogs med tiden ut av bomullen. Än idag kan du hitta linodlingar i Sverige, bland annat i Hälsingland där linblomman även är landskapsblomma.

Linneskjortor är perfekta att använda under sommaren eftersom materialet andas. Modellen brukar också ha lös passform vilket gör att den inte klibbar fast i huden. Besöker du ett medelhavsland är linneskjortor en vanlig syn och bland stilmedvetna svenskar blir skjortorna allt populärare.

Sommartid passar linneskjortor utmärkt att bära tillsammans med shorts eller chinos, och är du på väg till stranden är en kortärmad variant det bästa valet. Ska du till jobbet så väljer du i stället en långärmad skjorta som ger ett uppklätt intryck. Vill du gå all in på linne så matchar du linneskjortan med ett par linnebyxor och du kan faktiskt bära linneskorta även när det inte är sommar, exempelvis uppknäppt över en t-shirt. Linneskjortor är framför allt ett fritidsplagg som med fördel kan hänga fritt utanpå byxorna eller shortsen. Önskar du en mer dressad stil stoppar du in skjortan i ett par chinos och förstärker looken med ett bälte.

Köp snygga linneskjortor hos oss på Zalando

Hos oss på Zalando hittar du snygga linneskjortor i herr-, dam- och barnstorlekar. Här hittar du klassiskt vita, neutrala svarta, färgade i en rad olika färger, randiga eller mönstrade. Linneskjortorna finns också från flera olika varumärken och i olika budgetklasser.