Vid klättring är precision och koncentration A och O. Ett enda misstag kan få till följd att du skadar dig eller att du måste avbryta klättringen. Därför är det viktigt med en ändamålsenlig utrustning och inte minst ett par bra klätterskor. Numera finns det många olika discipliner inom denna sport: sportklättring, bouldering och alpinklättring är bara några. Alla arter av klättring kräver sin egen speciella teknik, men ett par riktiga klätterskor har du nytta av oavsett vilka hinder du vill forcera. De viktigaste egenskaperna för skorna är grepp, stabilitet och passform. Det gäller att hitta en klättersko som uppvisar rätt balans av stadga och flexibilitet på just din fot.

Klätterskor för fastare grepp och effektivare klättring!

Som med alla sportskor kan man fråga sig varför det finns särskilda dam- och herrmodeller. Inom klättring är det dock särskilt motiverat eftersom passformen är så avgörande. Zalandos klätterskor för damer har något smalare omfång för att passa kvinnors oftast smärtare fötter. Bortsett från det är det ingen skillnad jämfört med herrskor förutom urvalet av storlekar.

Yttersulan på ett par bra klätterskor ska vara flexibel, slitstark och garantera en hög friktion. För att underlätta klättring med god teknik är vissa klätterskor asymmetriskt utformade och har snörning ända fram till tårna. De höga kraven gör att klätterskor oftast blir klassade som specialskor. Och det är till viss del berättigat – de allra flesta lämpar sig inte särskilt bra till vandring eller sport. För att tillfredsställa både livsstilklättrarens och den glade amatörens behov har Zalando därför samlat de bästa specialskorna från några av de ledande tillverkarna, men också reserverat plats i nätbutiken för några hybridskor som passar även till varierade friluftsaktiviteter.

Missa inte:

Klättringsskor för barn

Hikingskor

Funktionsunderkläder

Sport-Bh

Steps