Fotbollsskor till herr

Populära filter
503 artiklar

Fotbollsskor till herr – modeller som träffar rätt

Fotbollsskor till herrar för både proffsutövare och blivande stjärnor som behöver fotbollsskor som kan ta prestationerna till nya nivåer. Att välja rätt sko kan bli till en mindre vetenskap när allt från passform och stil till material och val av dobbar ska vägas in i beslutet.

Utvecklingen för fotbollsskor har länge gått snabbt framåt, vilket gör att det finns en stor mängd modeller som alla har sina fördelar.

Välj rätt fotbollsskor till rätt underlag

När du ska välja fotbollsskor behöver du ha mer än stil och passform i åtanke. Du måste också se till att du har rätt skor till rätt underlag. I Sverige spelas det fotboll på såväl naturgräs som konstgräs av olika slag, samt på en och annan grusplan. För att du ska kunna prestera på topp är det ett måste att välja rätt skotyp för underlaget.

Ska du spela fotboll på naturgräs är det fotbollsskor med lite längre dobbar du behöver. Vill du vara säker på att skorna är till för spel på gräs kan du hålla utkik efter beteckningen FG (Firm Ground) eller SG (Soft Ground), beroende på hur hårt eller mjukt gräset är. Är det däremot fotbollsskor för den moderna typen av konstgräs du behöver, titta efter beteckningen AG (Artificial Grass).

Fotbollsskor med FG- och AG-dobbar ser snarlika ut och det finns dessutom en hel del modeller som är anpassade för spel på både natur- och konstgräs. De modellerna benämns med beteckningen MG (Multi-Ground). För skor som ska användas på grus eller fastare konstgräs är det beteckningen TF (Turf) du ska hålla utkik efter.

I Sverige har vi dessutom en relativt lång inomhussäsong och även för den behöver du specifika skor, med en sula som är anpassad för bruk i sporthallar. Med rätt typ av skor kan du kicka igång fotbollskarriären med bästa möjliga förutsättningar.

Från klassiska modeller till det allra senaste

Klassisk snörning eller öppen förslutning? Äkta läder, meshtyg eller konstmaterial? Stilren, enfärgad design eller uppseendeväckande mönster och färgkombinationer? Valmöjligheterna när du ska välja fotbollsskor är fantastiskt många och därför är chanserna goda att du kan hitta modellen som känns som skräddarsydd för just dig.

Samtidigt som utvecklingen gått framåt och banat väg för skor helt utan snörning, med högteknologiska material som sluter sig runt foten och stilar som syns hela vägen upp till översta läktarplats, så är det många som föredrar retromodellerna.

För varje bollkonstnär som föredrar de senaste innovationerna och de kaxigaste färgerna på sina skor, så finns det någon som är lika förtjust i klassiska lädermaterial och ett diskret utseende. Oavsett vilken kategori du sållar dig till, så finns det garanterat modeller som du tycker är riktiga fullträffar.