Rockar

Parkas

En parkas är den perfekta jackan för dig som gillar retro och tidlösa ytterplagg. Militärinspirerad, med en klassisk pälskantad huva eller en avskalad, rak modell. Rätt jacka skyddar och värmer utan att tumma på stilen.
Storlek
Varumärke
Pris
Färg
Längd
Ärm

192 artiklar

Sortera efter:
Sida 1 av 3

Det är alltid läge för parkas! Vi på Zalando tycker att detta är ett självklart allroundplagg som är lika rätt för vardagens outfits som fritidens utflykter. Dessutom har vi sett den få en kraftig återkomst på de stora modehusens catwalks. Därför bär vi den gärna över en smal kostym. Det är helt enkelt ett universalplagg! Parkas används som en engelsk beteckning för alla halvlånga jackor med huva. Vi har bland annat sett stilen på brittiska mods som skapade en ikonisk stil som än idag efterhärmas av designers och framstående klädmärken. Vi minns även rockiga modeförebilder och stilbildare som mer eller mindre växt ihop med sin parkas. Välj bland flera färger som den typiska i mossgrön som kanske bäst förknippas med plagget, eller gå på andra jordnära toner som beige eller svart.

Så fixar du den rätta stilen

Vi älskar att bygga outfits med detta tidlösa ytterplagg. Med en sådan klassiker blir resten av looken enkel. Vi bär gärna vår parkas öppen över säsongens denim eller tygbyxor. Testa att bära en enkel t-shirt, rundhalsad pullover eller polotröja till. Givetvis kan du välja bland parkas som är tunna som vindjackor eller de med ett lätt foder för ett kallare klimat. Flera modeller har till och med ett avtagbart foder för att du ska kunna bära din favoritjacka året om. Välj hur du vill köra på stilen. Du får en sportig siluett med lediga jeans, sneakers och en keps, medan du bygger en preppy look med chinos och loafers. Kanske att en välklädd look med raka kostymbyxor passar kontoret eller att en avslappnad streetlook med tighta jeans och kängor är vad du söker? Möjligheterna är många och du styr enkelt utseende efter modell.

Ta en titt på:

Handskar

Mössor

Vinterboots

Selected Homme

khujo