Slipsar & accessoarer till herr

Populära filter
731 artiklar

Slipsar & accessoarer till herr som passar både till vardag och fest

En slips är något av det mest estetiskt tilltalande accessoarerna en man kan bära. Så snart slipsen sitter där uppfattas mannen automatiskt som välklädd. Men slipsens egentliga ursprung hittar du inom militären. Det var under det 30-åriga kriget på 1600-talet i Frankrike som slipsen gjorde sitt intåg. Slipsen är dock inte någon fransk uppfinning utan det var bland Kroatiska legoknektar, som hyrdes in, som de första slipsarna kunde skådas. Tygstycken i olika färger virades då runt knektarnas halsar för att man tydligt skulle se skillnad på vilken grad knektarna hade. Ordet kravatt härstammar just från dessa slipsar då fransmännen kallade dem för “La croate” eftersom de bars just av kroater.

Kravatten blev efter detta högsta mode i Europa och när 1800-talet kom kallades mer eller mindre alla former av halsdukar för kravatt. Först 1924 fick slipsen sitt nuvarande utseende då amerikanen Jesse Langdorf patenterade den metod som alla slipsar tillverkas enligt än idag. Slipsen blev därefter riktigt populär och har sedan dess bara upplevt några svackor när andra modetrender tillfälligt tagit över.

Även när det gäller slipsarnas utformning går det mode. Ibland ska de vara breda, ibland smala. Ibland ska de vara randiga och andra gånger ska de vara mönstrade. Ibland är det sidenslipsen som är det heta medan andra gånger är det en stickad slips eller en skinnslips som gäller.

Flugor och manschettknappar som lyfter din look

Fram till 1920-talet var det flugan som var den populäraste accessoaren, men i och med slipsarnas utveckling tappade den i popularitet. Idag bärs fluga nästan endast i kombination med smoking eller frack, men är fortfarande en vacker accessoar varje man bör ha i sin garderob och någon regel som säger att den inte kan bäras till en vanlig skjorta finns inte.

En annan accessoar som lyfter din look är manschettknappen. Manschettknappen har som syfte att hålla samman manschetterna på herrskjortor. Rätt buret blir manschettknappar en riktigt snygg accessoar.

Köp dina slipsar och accessoarer hos oss på Zalando

Hos oss på Zalando hittar du ett stort utbud av slipsar och accessoarer. Hos oss kan du utan problem hitta slipsar som matchar din look och stiliga flugor och manschettknappar perfekta både för nyårsfesten och bröllopsfesten.

En stilig ungdomlig look får du om du matchar en smal svart slips med en enfärgad slimfit skjorta. Looken kan du lyfta ytterligare om du bär en kavaj över skjortan. En causal look får du om du bär en stickad slipps till en jeansskjorta. Även här kan du lyfta looken ytterligare med hjälp av en kavaj. En mönstrad slips bär du bäst till en enfärgad skjorta medan du kan bära en fluga till vilken skjorta som helst bara den har en krage.