Slipsar & accessoarer

Populära filter
brands
Färg
Pris
Material
Hållbarhet
Flerpack
Mönster
345 artiklar

Slipsen har varit en symbol för elegans genom modehistorien och självklart bör varje herrgarderob värd namnet innehålla en uppsättning snygga, spännande slipsar. Även om trenderna varierar handlar allt om fingertoppskänsla och personlig smak när det gäller valet av slips till din outfit. Bred, smal, tjock eller tunn - det är helt upp till dig och trivs du i en pianoslips kan du säkert också bära upp den med stil! Samtidigt skadar det inte att känna till viss slipsetikett, om du skulle vilja följa de traditionella klädkoderna till fullo. Och glöm inte att det vid vissa tillfällen krävs en viss typ av slips i en rekommenderad färg. Begravningar och ibland bröllop, är typiska exempel på detta.

Längd, knutar och färger

För att en slips ska komma till sin fulla rätt och ge bästa möjliga intryck på omvärlden är det viktigt att den har den rätta längden. Den gyllene regeln är att slipsens breda ände helt ska täcka skjortans knapprad och dessutom gärna nå under bältesspännet. Bär du en kavaj med dubbelknäppning är längden på slipsen inte lika viktig, då denna typ av kavaj ändå bör förbli knäppt. Windsor eller Half Windsor är de vanligaste slipsknutarna och en tumregel är att aldrig knyta en smal knut på en bred slips. När det gäller färg är slipsen ett fantastiskt plagg, då du verkligen kan ta ut svängarna utan att någon kollar snett. Slipsen är accessoaren som är menad att sticka ut, även om en diskret variant kan vara nog så stilig.

Exklusivitet och status

Självklart passar slips till alla former av skräddarsydda kostymer och kavajer, men en slips signalerar alltid status och klass oavsett vad du bär den till. Det ser exempelvis alltid propert ut med en tunn slips till en snygg skjorta och en v-ringad pullover eller en exklusivare kofta. I vardagen och på jobbet är denna klassiska stil väldigt gångbar, då den har en både seriös och lite ledig framtoning. I dag är det vanligt att man kombinerar med ett par fina, men gärna lite slitna jeans. Silke, ull eller kashmir - materialet på slipsen är en smaksak, men välj med fördel en exklusiv variant då det ofta förstärker helhetsintrycket.

Kombinera med: