accountaccountbagbagzalando logomenu

Alla Sveriges favoritmärken

ALLTID GRATIS FRAKT OCH RETUR

100 DAGARS ÖPPET KÖP

Slipsguiden - Lär dig knyta slips med Zalando

Knyt slipsen

På lätt sätt

Vilken slipsknut passar bäst till vilket sammanhang? Och hur knyter man egentligen den perfekta knuten? I våra enkla videotuturials visar vi hur det går till. Vi lovar, du kommer aldrig mer att behöva misslyckas med slipsknytningen.

Tutorial: Slipsknytning

Video Halv-Windsor

Lär dig knyta:

Halv-Windsor

Perfekt för formella tillfällen

Video Windsor

Lär dig knyta:

Windsor

En tidlös klassiker med volym

Video Four-in-hand

Lär dig knyta:

Four-in-hand

Den nybörjarvänliga slipsknuten

Video Kent

Lär dig knyta:

Kentknuten

Snabb, enkel och snygg slipsknut i mindre modell

Blanda slipsknytning med dans

Knyt din slips med

Flying Steps

Dansgruppen Flying Steps visar dig hur du med några enkla steg knyter den perfekta slipsknuten.

Flying Steps Tutorial

Varumärken

Hur knyter man en slips?

Lär dig knyta en perfekt slipsknut

Med lite övning och fingerfärdighet blir konsten att knyta slips lätt att bemästra. Även om slipsen inte är förknippad med vardagsklädsel för män, bör ändå varje gentleman ha minst en eller två slipsar hängandes i garderoben och kunna knyta en perfekt slipsknut.


Med Zalandos slipsguide blir du ett proffs på att knyta slips


Män som bär slips dagligen bör givetvis inneha ett större utbud av slipsar, och har troligtvis också fått in en rutin i hur en perfekt slipsknut knyts. Dessa erfarna slipsknytare kan alla intyga att kvaliteten på slipsen kommer ha stor inverkan på slutresultatet på din slipsknut. Olika material och grovhet ger olika resultat på slipsknuten. Exempelvis är tunna slipsar optimala för att knyta en voluminösa slipsknut, medan grövre slipsar passar utmärkt för en smalare slipsknut. Här på Zalando.se hittar du ett stort utbud av snygga och kvalitativa slipsar i olika färger och modeller, från de bästa och populäraste märkena. Inte nog med det, här på Zalandos slipsguide kan du även lära dig allt du behöver veta om att knyta slips. Vi har videoinstruktioner på hur du knyter de klassiska slipsknutarna Halv-Windsor, Windsor, Four-in-hand och Kentknuten. Så införskaffa en slips från vårt breda sortiment och lär dig bemästra konsten att knyta slips.


Alla män bör inneha minst en slips. För alla tillfällen där en mer formell klädsel krävs är slipsen det perfekta komplimentet. Vilken slipsknut som är rätt för dig beror helt på din personliga smak, din kroppshydda, skjortan, slipsen och tillfället. Den enkla four-in-hand-knuten är den mest klassiska av de vanliga slipsknutarna. Denna knut är särskilt lämplig för längre män och breda, vadderade, slipsar. För tunnare slipsar är Windsorknuten perfekt. Anledningen är att Windsorknuten är en symmetrisk slips med stor volym, så om slipsen är för tjock så kan knuten lätt se klumpig ut. Windsorknuten är mer komplex än four-in-hand, men ger samtidigt ett elegantare intryck som lämpar sig perfekt för festligare tillfällen. I likhet med four-in-hand, är slipsknuten Kent en av de lättare att knyta. Kentknuten är en liten knut som lämpar sig bäst för slipsar av grovt material. Bläddra igen Zalandos stora utbud av kvalitativa och snygga slipsar, välj din favorit, och lär dig knyta slips som ett proffs.