accountaccountbagbagzalando logomenu

ALLA SVERIGES FAVORITMÄRKEN

ALLTID GRATIS FRAKT OCH RETUR

100 DAGARS ÖPPET KÖP

Kashmir till dam

Garanterad mysfaktor!

Vad är det som gör kashmir så speciellt?

Inget annat material känns så otroligt följsamt och är så värmande: Kashmir – vi kan inte få nog av det! En enkel polotröja av den lyxiga ullen? Superelegant och lyxig. Och exklusivitet är en del av kashmirens DNA. När allt kommer omkring tas kashmirullen endast från den duniga pälsen under kashmirgetens mage. Varje get ger bara ungefär 200 gram av den typen av ull per år, och till en tröja behövs det ungefär 300 gram. En sann lyxvara.

Trotsa vintern med varma kashmirplagg

Vem känner inte igen sig? Där ute är det kallt och du vill helst inte sätta foten utanför dörren. Vår rekommendation till dig är att välja plagg och accessoarer med kashmir till vintern. Kashmirull värmer särskilt bra och är dessutom mjuk och följsam. En ren njutning! Mysiga koftor, tröjor, sjalar och mössor med kashmir är särskilt populära på vintern.

Våra favoriter i kashmir

Våra toppbrands för kashmirprodukter

Hur tar du bäst hand dina kashmirplagg?

alt

Perfekt kashmirskötsel

Om du har de rätta baskunskaperna kan du få dina kashmirfavoriter att behålla sin skönhet och till och med bli vackrare med tiden (mjukare, följsammare och noppfria). Den fina ullen är något helt särskilt – och dessutom relativt lättskött.

Tvätta kashmir

Visste du att ... Efter ungefär var fjärde användning bör du köra kashmirplagg i tvättmaskinen – kör dem bara i ullprogrammet med avigsidan utåt på högst 30 grader (med ulltvättmedel och utan sköljmedel). Avsluta med centrifugering på lågt varvtal så att det stickade plagget inte är så fuktigt och tungt när det tas ur maskinen utan torkar snabbare.

Torka kashmir

Torktumling utan värme i ca 15 minuter är superenkelt och slätar samtidigt ut ullfibrerna. Alternativt kan du låta kashmirplagget plantorka på en torkställning, helst med en frottéhandduk under. Häng aldrig kashmirplagget på galge när det är fuktigt eftersom plagget då förlorar formen.

Noppa kashmir

Faktum är att även kashmir av hög kvalitet får noppor. De små knutarna uppstår på grund av lösa fibrer och friktion – främst på underarmarna, vid linning och muddar och där väskremmar skaver. Med en noppborttagare går det dock lätt att ta bort nopporna på släta stickade plagg. För flät- och ribbstickade plagg lämpar det sig bättre med en kashmirkam. I vilket fall minskar noppbildningen efter hand eftersom de lösa fibrerna blir allt färre med tiden..

Förvara kashmir

Innan kashmirplagg placeras i klädskåpet för en längre tids förvaring (t.ex. under sommaren) ska de absolut tvättas och få torka helt. För att minska risken för friktion kan du slå in plaggen i silkespapper och sedan förvara dem liggande tills det är dags att ta fram dem igen. Doftpåsar med lavendel, cederträ eller salvia ger kashmir ett extra skydd mot mal.

Få mer inspiration av våra guider