Populära filter
2 183 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Nytänkande mode från KARL LAGERFELD

Vad är bra mode? Om du frågar folket på KARL LAGERFELD så är det mode som väcker någon form av reaktion, som får dig att skratta till eller titta en extra gång på någon som går förbi. Det kan verkligen vara en konst att skapa sådant mode som samtidigt är värdigt att synas på världens catwalks. Vad är det som har gjort att deras kläder och accessoarer är så annorlunda? Svaret ligger i märkets historia.

Karl Lagerfeld (1933-2019) hade en ganska vanlig uppväxt. Han växte upp i en katolsk familj i Tyskland och hans pappa hade ett företag som producerade kondenserad mjölk. Men för Karl räckte det inte riktigt att vara så vanligt tråkig. Förutom att försköna sanningen och säga att han var född 1938 så hävdade han att han var son till Elisabeth av Tyskland och att hans pappa var Otto Ludwig Lagerfeld från Sverige. Man kan säga att han piffade till sitt ursprung för att matcha sin image.

Karl Lagerfeld hade tidigt ett intresse för konst och satt alltid och skissade i sina skolböcker i stället för att lyssna i skolan. Enligt honom själv var hans enda motivation att gå ut skolan att han skulle lära sig franska ordentligt så att han kunde flytta till Paris, vilket han också gjorde och studerade konst och historia. Den som någon gång sett en bild på Karl Lagerfeld förstår varför kläderna från hans märke ser ut som de gör. Han var välkänd för sitt kritvita hår, svarta solglasögon, fingerlösa handskar och höga kragar, en riktig stilikon.

KARL LAGERFELD och modevärlden

Karl Lagerfeld var en excentrisk person som visste vad han ville och inte brydde sig så mycket om vad andra tyckte, och detta märks tydligt på kläderna från hans märke. Till exempel berättade han år 2013 att om det hade varit lagligt för honom att gifta sig med sin katt, så skulle han göra det utan att tveka. Hans katt, Choupette, finns att skymta i märkets kollektioner fortfarande, exempelvis på t-shirts och mössor, och kattälskare älskar i regel också dessa härliga och annorlunda kläder.

Enligt grundaren startades KARL LAGERFELD för att han skulle kunna skapa plagg som både var intellektuella och snygga. Kreativitet är ett viktigt ledord, och den som bär kläder från deras kollektioner är typiskt en person som gillar att bjuda på sig själv och inte har något emot att synas.

Humor och lekfullhet på catwalken

Även om plaggen från KARL LAGERFELD är annorlunda och har en kul twist så är de lätta att kombinera eftersom de flesta är antingen svarta eller vita. Perfekt om du inte vill sticka ut för mycket, men ändå vill göra vardagen lite roligare. Sedan finns det också några få plagg som har en riktigt stark färg för de dagar när du vill ge dig själv en riktig energikick.

Karl Lagerfeld hade visserligen en enkel bakgrund, men han skapade sig en makalös karriär inom modevärlden. Och nu kan en liten bit av denna rika historia hänga i din garderob.