Katalog

86 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Houdini – en hållbarhetspionjär i modebranschen

Houdini är ett märke med etablerad närvaro på den svenska modemarknaden. Det som började som ett fritidsprojekt av ett gäng klättringsentusiaster, har vuxit till en världsomspännande rörelse som sätter nya standarder för hållbart, multifunktionellt och snyggt mode för den trendiga sportälskaren. 

Innovation och kreativitet i harmoni med naturen

Företagets vision är att återskapa bandet mellan människan och naturen och bygga ett cirkulärt system där produkterna användas, repareras, återanvändas och slutligen återvinnas. Detta gör Houdini genom att designa tidlösa och slitstarka klädkollektioner för kvinnor och män i livets alla skeden. Oavsett om du tillbringar dina dagar i urbana miljöer eller gör dig redo för din nästa vandringstur, så har detta märke allt du behöver för att bygga en hållbar garderob.

Sortimentet består av funktionella plagg framtagna för medvetna, aktiva och engagerade kunder. I utbudet kan du hitta allt från underställ och praktiska mellanlager till värmande ytterplagg som skyddar i alla väderförhållanden. De siktar på att alla material som används ska vara återvunna, återvinningsbara, förnybara, biologiskt nedbrytbara eller hållbarhetssäkrade. 

Kläderna designas med stort fokus på användbarhet, komfort och kvalitet, vilket är ytterligare en viktig aspekt av märkets filosofi. Innovativa material och smarta skärningar skapar en modern sportinspirerad silhuett som funkar utmärkt både till vardagen och till stora friluftsäventyr.

Kläder som blir din vän livet ut

Låt dig inte luras av den sköna, mjuka känslan av Houdinis tröjor och huvtröjor – de är framtagna för många års användning, i alla väder. Tygvalen anpassas efter användningsområden och önskad funktionalitet. I märkets repertoar finner du både lyxiga naturmaterial som till exempel temperaturreglerande merinoull och tekniskt avancerade syntetfibrer som är nästintill oförstörbara, fuktavvisande och helt enkelt underbart sköna att ha på sig.

Plaggens mångsidighet och stilrena estetik gör att de är ett säkert kort i skidbacken, när du klättrar eller vill vara extra bekväm på jobbet. Trots produkternas snygga design är målet inte att produkterna ska följa det som är senaste nytt inom mode, utan snarare att de aldrig ska bli gamla. 

I utbudet av omtyckta modeller och kollektioner, med hållbar kvalitet som är så underbar att de i princip aldrig behöver bytas ut, finns det garanterat något för dig. Vi måste dock varna dig, plaggen från Houdini är så sköna att du troligtvis kommer att vilja bo i dem. Den goda nyheten är att de blir så mycket mer än klädesplagg i din garderob. De blir en god vän för livet och ett självklart modeval för vår planets gröna framtid.